A Miskolc visszavághat az UTE-nak az 1-6-ért

   

A MOL Ligát vezető csapat legutóbb egy hatost kapott a Megyeri úton, a motivációval tehát ezúttal nem lesz gondja Mayer Péter vezetőedzőnek. Az UTE-ban újra játszik Elomo.

A Miskolc fölényesen vezeti a tabellát, előnyük öt pont a második MAC-cal szemben, még úgy is, hogy két meccsel kevesebbet játszottak. 22 meccs alatt mindössze egyszer kaptak ki rendes játékidőben, kétszer hosszabbításban. Ilyen körülmények között nem csoda, hogy nehézségekbe ütközött 60 percen át tartó koncentrációra bírni a csapatot. Ez a Fehérvár ellen két pontjába került a csapatnak, de korábban is akadt rá példa, hogy 3-4 gólos előnyben hátradőlt a csapat. Az UTE ellen legutóbb nem ez volt a helyzet, október elején a lilák a 35. percben már 4-0-ra vezettek, a vége 6-1 lett. A két csapat között legnagyobb különbség a támadásban van. A Miskolc 61, az UTE 62 gólt kapott eddig, a borsodiak azonban emellett 108 lőtt góllal büszkélkedhetnek, ami ötgólos átlagot jelent meccsenként. Szilassy Zoltán csapata jóval szerényebb támadópotenciállal rendelkezik, ők mindössze 66-szor zörgették meg ellenfeleik hálóját. Hétfőn ismét bizonyíthatja a Miskolc, hogy ők az erősebb csapat, ám most is elszánt UTE-ra számíthatnak Galaniszék, akik egy győzelemmel utolérhetik a 4. helyezett Debrecent.

A mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti.

Szilassy Zoltán (vezetőedző, UTE): Mindkét csapat vereségből érkezik, így mindkettőnket fűt majd a bizonyítási vágy. A védekezésünk az egyik legjobb a ligában, erre hétfő este is nagy szükségünk lesz, mert a Miskolcnak van 3-4 nagyon ponterős hátvédje, akik szeretnek aktív szerepet vállalni a támadóharmadbeli korongtartásban, erősen lőnek és kombinatív játékot játszanak. Az elsődleges feladatunk éppen azért az lesz, hogy agresszívek és kompaktak legyünk a saját harmadunkban, kontroll alatt tudjuk tartani a történéseket, majd ebből minél gyorsabban váltsunk támadásba. A támadópotenciálunk Pance érkezésével jelentősen javult, ma még Elomóra is számíthatunk, úgyhogy bízunk az újabb sikerben. A kapuban Sila kezd majd.

Mayer Péter (vezetőedző, Miskolc): A legutóbbi vereség egy jókora maflás volt nekünk. Akkor egy topon lévő Újpesttel találtuk magunkat szemben, mi pedig finoman szólva is messze voltunk a legjobb teljesítményünktől. Nekik minden bejött, nekünk semmi. Akkor kielemeztük az okokat a csapattal, és bízom benne, hogy valóban tanultunk belőle. Mondanom sem kell, a csapatban jó értelemben vette revánsvágy van, ezért biztos vagyok abban, hogy egy izgalmas, jó meccset fogunk játszani. De csak akkor tudunk visszavágni, ha hatvan percig hokizunk, és nem úgy, mint pénteken a Fehérvár ellen. Maximális koncentrálásra és fegyelmezettségre lesz szükségünk a sikerhez. Az Újpestnek kitűnő támadói vannak, nekik nem szabad teret és időt hagynunk a játékra. Nagyon “szigorúan” kell tehát védekeznünk, támadásban pedig jobban kell kihasználnunk a lehetőségeinket, mint legutóbb.

MISUTE

Fotó: Bán Olivér

UTE–Miskolc 1-2

   

Az átlagosnál gyengébb és lassabb meccsen egyik csapat sem szakadt bele a munkába. A kevés izgalom nem hozta lázba a közönséget, a Miskolc a hosszabbításban szerezte meg a második pontot.

Lassú, unalmas első harmadot látott a Megyeri út és az M4 Sport közönsége. Egy jól záró, de alig támadó UTE és egy körülményes, a megszokottnál sokkal kevésbé veszélyes Miskolc játszott egymássa, számszerű eredmény nélkül. Gröschl Tamás a szünetben elmondta, órákkal a meccs után mindkét csapat Erdélybe indul, elképzelhető, hogy a tudatalatti tényezők miatt ezért nyújtottak csak ennyit a játékosok.

A második harmad azért jobb lett, bár nem volt nehéz dolga. A Miskolc állva hagyta az UTE-t és negyedórán át egy-két sebességgel magasabb fokozatban hokiztak a vendégek. Ez az aktivitás gyorsan eredményre vezetett, egy kicsit a meccsre hajazó esetleges góllal. A 24. percben Láda Balázs szánta el magát lövésre, a korong a blokkoló Pichlerről Szilágyi Levente csuklójára pattant, ahonnan a földre csapódott, és Sila kapus mamutja alatt jutott a kapuba. A játék képe mit sem változott, nyomott a Miskolc, az UTE csak kontrázni tudott, építkezni nem. De minden kimaradt a kiválóan védő Sila kapujánál. Nem úgy a másik oldalon. Az utolsó 4 percben 3 kiállítással terhelték a játékvezetők a vendégcsapatot, egy perc kettős fór is kialakult, amit a harmad vége előtt nem sokkal kihasznált Elomo. Így 1-1-gyel mentek a második szünetre a csapatok.

Az utolsó húsz percre egy aktív Miskolc jött ki, amelyik sok ziccer alakított ki, de ha már a védelmen is túljutottak, akkor ott állt a jó formában védő Sila. Na és a szerencse is a lila-fehérek mellett állt ezen a meccsen. Ez mindenképpen kellett ahhoz, hogy a 18:42-es kapura lövési arány ellenére is pontot szerezzenek a rendes játékidőben. Márpedig nem esett több gól, jöhetett a hosszabbítás.

A ráadásban aktívabb volt az UTE, de Turbucz és Elomo közeli kísérletei is kimaradtak. A Miskolc a 4. percben az első jelentős lehetőségét kihasználta, Dudas centerezésébe Booras szúrt bele, Sila ezt még fogta, de Tóth Adrián bepaskolta a kapuba a korongot a fekvő kapus mellett. 2-1-re nyert a Jegesmedvék, a két pontra rászolgált a vendégcsapat, a hazai pedig nem érdemelt egynél többet.

Szilassy Zoltán (vezetőedző, UTE): A mérkőzés első fele gyenge játékot hozott. A második harmadban Sila tartott bennünket meccsben. A túlórában már nekünk volt több lehetőségünk, de mégis a Miskolc találta meg a győztes gólt.

Mayer Péter (vezetőedző, Miskolc): Jó mérkőzés volt, irányítottuk a játékot, és örülök annak, hogy most nem volt üresjáratunk. Több helyzetünk volt, ezért fontos, hogy a plusz egy pont nálunk maradt. A játék képével, a győzelemmel és persze a két ponttal elégedett vagyok.

UTEMIS

Fotó: Rózsa Zoltán

Erste Liga, Megyeri út, 309 néző. Játékvezetők: Kincses, Halassy, Soós, Németh.
Sila: 95,5% (Pleszkán)
K
Adorján: 95,5% (Kiss B.)
Lindgren, Kiss D., Mihálik, Pance, Elomo
1
Sagert, Vojtkó, Tóth, Miskolczi, Booras
Huba, Hegyi, Nemes, Gágyor, Kiss Á.
2
Leppanen, Dudas, Somogyi, Pavuk, Cseter
Dósa, Garbacz, Feil, Gröschl, Hodos
3
Láda, Laczkó, Hajós, Galanisz, Dansereau
Zalavári, Dömötör, Pichler, Turbucz
4
Györfy, Popovics, Szilágyi, Ritó
Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt
E
Mayer Péter, Kontsas Jukka
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 23:21 MIS Szilágyi Láda Ritó
1-1 39:37 UTE PP2 Elomo Mihálik Hegyi
1-2 63:20 MIS Tóth Booras Dudas
22 Kapura lövések száma 44
10 Kiállításpercek 8

Az UTE–Miskolc galériája

 

Az UTE–Miskolc góljai

   

A Telesport összefoglalója itt tekinthető meg.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum