Kornakker Dániel

 

A nyáron a Fehérvár és a MOL Liga helyett a Long Beach Bomberst és a WSHL-t, azaz egy tengerentúli juniorligát választó kapust kérdeztük jelenlegi helyzetéről és a juniorválogatottságról.

Milyen a bajnokság, hogy megy a védés, hogy érzi magát?

A bajnokságot valamivel jobbnak értékelem, mint Vay Ádám barátom, aki nyelvtanulás szempontjából ugyan jónak értékelte, de a színvonalat közepesnek. Amikor itt játszott, a liga Tier 3-as volt, most pedig Tier 2-es, ez körülbelül azt jelenti, hogy sokkal komolyabb játékosok is megfordulnak itt, mint 1-2 évvel ezelőtt. A védés hála istennek ugyanúgy megy, mint otthon, nincs vele probléma, de igazán nem tudok magamról nyilatkozni, hiszen külső szemmel egyszerűbb megmondani, hogyan véd vagy játszik az illető, úgy gondolom, a számok magukért beszélnek. (Kornakker 15 meccsen védett, 93%-kal a kapusok élmezőnyéhez tartozik ? F. K.) Nagyon jól érzem magam kint, az elején nehezen indult be, kisebb-nagyobb honvággyal küszködtem, hiányzott az ördögkatlan, valamint a nagyszüleim, barátaim, barátnőm, viszont itt van velem kint nagyon jó barátom, Gerencsér Dominik is, aki úgyszintén nagyon jól megállja a helyét a ligában fiatalként. Ő segít át a nehezebb időkben és a családja. Ugyanakkor nagyon jólesik, hogy közelebb lehetek édesanyukámhoz, habár így is hat óra az eltérés köztünk. Összességében jól vagyunk itt kint, mindent megteszünk azért, hogy felküzdjük magunkat a 2. osztályból a 3-400 néző elől oda, ahol például Erdély Csanád játszik, 5-6 ezer néző elé.

Miért nem lesz ott a juniorvébén?

Sajnos úgy alakult, hogy nem tudok részt venni a rendezvényen, Dominikkal együtt leültünk beszélgetni az edzőkkel, Rich Chernomazzal és Svasznek Bencével, valamint Nagy Attila csapatvezetővel a mint és a hogyanról. Végül úgy döntöttünk, hogy sem Dominik, sem én nem leszünk ott az idei világbajnokságon, mivel itt kint lesz abban az időben egy úgynevezett showcase, ahol több mint 50 játékosmegfigyelő lesz jelen, és jobbnak láttam most ezt a lépést, mint az idei vébén szerepelni, ami sajnos nem egy topcsoportban lesz. Ez lehet, kicsit önzőn hangzik, hogy nincs jó csoportban az ország, ezért nem megyünk a vb-re, de ha nyitott szemmel nézzük a dolgokat, akkor mindenki beláthatja, valóban itt van nagyobb esélyem a kiugrásra, mint az idei világbajnokságon, és biztosak lehetünk abban, hogy csapattársaim meg tudják oldani a feladatot a vb-n nélkülem is.

Kornakker HUNU18 2013_14

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum