Újabb erdélyi rangadó a MOL Ligában

   

Idén összesítésben 2-1-re vezet a HSC a Brassóval szemben, hétfőn is ők az esélyesebbek.

Mindkét csapat győzelemmel hangolt a hétfő esti összecsapásra, a Brassó 3-1-re, a Csíkszereda 4-1-re verte a Debrecent. E győzelmével a HSC feljött a hatodik helyre, ha a Brassót is legyűrik, akkor két pontra megközelítik az UTE-t az ötödik helyen. Érdekesség, hogy a két csapat eddigi három találkozóján a győztes csapat mindig öt gólt lőtt. Az első összecsapásra szeptember 22-én került sor, Mihály Árpád és Tranca Dániel egyaránt 2-2 gólt szerzett, ez volt a Brassó eddigi egyetlen sikerélménye a Csíkszeredával szemben. A következő meccset október 12-én rendezték, ekkor a HSC már elkezdte felépíteni a légióskontingenst, Kirils Tambijevs 2+3-mal, Anton Berlov 2+2-vel vette ki részét az 5-3-as sikerből. Az eddigi utolsó találkozóra egy hónappal ezelőtt került sor, a HSC 5-2-re nyert, Anton Berlov nem kevesebb, mint négy gólt lőtt. A Brassó esélyeit némileg növeli, hogy a mérkőzés a román bajnokságba is beszámít, ennek megfelelően csak öt légiós játszhat, a kapuba pedig csak román állampolgársággal rendelkező játékos állítható.

BRAHSC

HSC–Brassó 0-2

   

Az erdélyi rangadón gyakorlatilag egyetlen gól döntött, a második találat az utolsó előtti másodpercben született. A Brassó a szezon során másodszorra győzte le a csíkszeredaiakat, ami valóban 6 pontos győzelem volt a kék-sárgák számára.

A mérkőzés első harmada sportszerűen telt, a hazaiaktól 1, a vendégektől 2 játékos kapott büntetést. A második játékrésztől elszaporodtak a kiállítások, a középső harmadban 4-4 alkalommal látogattak ki a játékosok a büntetőpadra. A 28. percben a Brassó szerzett vezetést, Fodor Csanád passzából Nagy Csaba volt eredményes. A záró húsz percben a HSC hajtott az egyenlítésért, az utolsó percben Ruczuj lekorcsolyázott, hiába, az utolsó előtti másodpercben Mihály Árpád betalált az üresen maradt kapuba. A Brassó 2-0-ra nyert, ezzel szezonbeli 5. győzelmét aratta a MOL Ligában, valamint fontos 3 pontot szerzett a román bajnokság küzdelmeiben.

Nagyon értékes pontokat veszítettünk

   

Oktyarbjov és Keresztes értékelte az erdélyi rangadót.

Artur Oktyabrjov, (vezetőedző, HSC): ”Nagyon értékes pontokat veszítettünk el. Nem figyeltünk kellőképpen, lassúak voltunk minden helyzetnél, nem voltunk agresszívek, illetve átaludtuk a mérkőzés első felét. Ezek okozták azt, hogy ma vesztesen kellett elhagyjuk a jeget.”

Keresztes Ottó (vezetőedző, Brassó): “Tudtuk, hogy egy nagyon jó csapattal kell szembenézzünk. Kétszer már játszottunk ezzel a kerettel felálló Csíkszeredával, így volt miből készülni. Tudtuk a külföldi játékosaik erősségét, illetve a hazaiakét is. A hazai oldalon nem mentek be a helyzetek, míg nálunk igen, amiért meg is dolgoztak a fiúk hatvan percen keresztül. Nem utolsó sorban Tőke nagyon jó teljesítményt nyújtott a kapuban, igaz a defenzív zóna is jól működött, igyekeztünk minél kevesebb hibát elkövetni. A kulcs az öt a három elleni szituáció kivédekezése volt. Felemelt fővel mehetünk haza Brassóba.”

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 1100 néző. Játékvezetők: Gergely, Siko, Mathe.
Ruczuj: 97,1% (Onodi)
K
Tőke: 100% (Béres)
Ozols, Bors, Tambijevs, Antal Zs., Berljov
1
Piszarenko, Nagy, Fodor, Mihály Á., Petres
Konyajev, Salló, Péter R., Moldován, Farkas
2
Mátyás, Imecs, Tranca, Bíró M., Bíró G.
Papp, Gecse, Maggyejev, Mihály E., Bíró T.
3
Sprencz, Bíró O., Molnár Zsolt, Virág, Márton
Orbán, Molnár Zsombor, Okos, Rokaly
4
János, Balázs, Dumitru, Péter Zs.
Otiabrev Artur, Nagy Béla
E
Keresztes Ottó
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 27:15 BRA Nagy Fodor Bíró G.
0-2 59:59 BRA EN Mihály Á. Petres Fodor
41 Kapura lövések száma 36
16 Kiállításpercek 30

A HSC–Brassó képes összefoglalója

 
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum