A DAB még nyeretlen a Fehérvár ellen

   

Idén első alkalommal utaznak Fehérvárra az Acélbikák, ahol az utóbbi időkhöz képest megerősített kerettel várják őket.

Két hét alatt nem kevesebb, mint háromszor találkozik egymással a Fehérvár és a DAB. November 15-én Dunaújvárosban egy nagyon szoros mérkőzésen 3-2-re nyert a Fehérvár, keddet követően pedig jövő hét hétfőn ismét Fehérváron mérik össze erejüket. Érdekesség, hogy a DAB idén még nem játszott a Raktár utcában, az első dunaújvárosi meccs sima, 4-1-es vendéggyőzelmet hozott. Első győzelmükért utaznak tehát kedden az Acélbikák. A két csapat eltérő formában várja az összecsapást, vasárnap a Bikák az eddigi legjobb meccsüket játszották a szezonban a MAC ellen, nagyon kevésen múlt a győzelem a jóval jobb erőkből álló fővárosi csapat ellen. A két nappal korábban mutatott játékra lehet építeni, határozottan látszik a fejlődés a csapaton, a korábban esetlegesnek tűnő játékelemek egyre inkább tudatos taktikává csontosodnak, ahogy haladunk előre a szezonban. Erről beszélt blogunknak adott mini interjújában Lee Gilbert vezetőedző is.

A Fehérvár jó szériát futott az utóbbi egy hónapban, 9 meccsen 23 pontot gyűjtöttek, még a Miskolc otthonában is nyerni tudtak Tyler Dietrich tanítványai. Mindezt úgy, hogy nem csak a MOL ligás, de az EBEL-es csapatot is ritkán látható sérüléshullám sújtotta, minek következtében minden sorból vesztettek el fontos láncszemeket. A sikersorozat vasárnap estig tartott, amikor a jól küzdő Ferencváros ellen idegenben maradtak alul, kicsit le is szakadtak a MAC-ról, jelenleg 6 pont választja el egymástól a tabella második és harmadik helyezettjét. Információink szerint kedden kicsit nagyobb variációs lehetősége lesz Tyler Dietrichnek, EBEL-forduló híján több játékosát is visszakapja. Szüksége is lesz rájuk, ha tartani akarja a DAB-bal szembeni veretlenségét. A vendégeknek pedig elsősorban a helyzetkihasználáson kell javítaniuk. A MAC ellen erre egyáltalán nem lehetett panasz, azonban keddi ellenfelükkel szemben eddig mindig gondjaik akadtak ezzel, a két meccsen összesen három gólt lőttek. Ráadásul idegenben eddig látványosan nem megy a csapatnak, 8 meccsen mindössze három pontot szereztek, ezen mindenképpen javítaniuk kell, ha rájátszásba akarnak kerülni. A Fehérvár nem túl acélos eddig hazai pályán, mindössze a hatodik helyen állnak, míg idegenben másodikak szerzett pontok tekintetében.

DABAVS SZK2

Fotó: Mudra László (DAB)

Tyler Dietrich (vezetőedző, Fehérvár): A Miskolc ellen kifizetődött az elszántságunk, egyszer sem adtuk fel. 6-3-nál akár le is pörgethettük volna az órát, hogy egy vereséggel távozzunk, de nem így tettük. Tudtuk, hogy a meccs csak a végső dudaszó pillanatában ér véget. A Ferencváros ellen nem volt ilyen szerencsénk, de ebben a bajnokságban két idegenbeli meccsből egyet nyerni, mindenképpen elfogadható eredmény. Felelősségteljesebben kell játszanunk a Dunaújváros ellen, mint tettük náluk legutóbb, amikor nagyon sok lehetőségük volt a gólszerzésre. Kemény, jól korcsolyázó csapat a DAB, nem ismernek lehetetlent. Ezért lesz jó meccs, csak a megfelelő erőbedobással fogunk eredményt elérni. Nem akarjuk, hogy az ellenfélnek sok kapura lövése, helyzete legyen. Nagyon megbízhatóak a kapusaink, de nem akarunk csak rájuk támaszkodni.

Meccsről meccsre készülünk, nem tudunk előre tervezni, mert sok a sérültünk és az EBEL-csapat is elkérhet pár játékost. Nagy feladat vár ránk kedden, szeretnénk mind a három pontot otthon tartani. Néhány sérültünk játéka kérdőjeles ezen az összecsapáson is, az EBEL-csapat Innsbruckba utazik a héten. Bár szeretném játszatni Kocsist és Szabó Pál Krisztiánt is, nem tudom, hogy az EBEL-esek igényt tartanak-e most rájuk. Kedd reggelre fogom csak tudni a keretet. Láday Tamás nagy erősítés számunkra, jókor érkezett, hisz sok bekkünk sérült. Első felnőtt meccsét a Miskolc ellen játszotta, és remekül teljesített. Örülök, hogy újra edzhetem, még szoknia kell az amerikaihoz képest nagyobb pályát. Csapattársai is mind örültek a visszatértének, nagy szerepe lesz még a szezonban.

Lee Gilbert (vezetőedző, DAB): A Fehérvár nagyon jó csapat, edzőjük, Tyler Dietrich évek óta fantasztikus munkát végez a csapattal, ami meg is látszik az eredményeiken és a mutatott játékon egyaránt. A mi felkészülésünk folyamatosnak tekinthető, gyakorlatilag az edzőtábor első napjától tart. A játékrendszerünket apró darabonként rakjuk össze a szezon folyamán, az a célunk, hogy meccsről meccsre fejlődjünk, aminek meg is vannak a jelei. Kedden a miénknél jobb csapattal találkozunk, a legjobbunkat kell nyújtanunk, ha nyerni akarunk.

Fehérvár–DAB 2-4

   

A dunaújvárosiak megszerezték szezonbeli első győzelmüket a fehérváriak ellen, amivel feljöttek a tabella 6. helyére.

A DAB remekül kezdte a mérkőzést, a 47. másodpercben emberelőnybe került, amit 13 másodperc alatt kihasznált Peterdi révén. A következő percekben két újabb előnyt kihagytak az Acélbikák, a harmad második felében viszont a Fehérvárnak 3-szor is lehetősége akadt 5 a 4 ellen jégkorongozni. A legutolsó lehetőséggel éltek a kék-fehérek, Becze betalált Lindoff kapujába. A második harmad 1 kihagyott emberelőnyt és 1 gólt hozott, a 36. percben Borbás újra vezetéshez juttatta a vendégeket. A záró játékrész elején gyors gólváltás történt, Becze hiába egyenlített újra, másfél perc múlva Vazan találatával megint a piros-fehéreknél volt az előny. Az 57. percben Buschbacher bebiztosította a DAB győzelmét. A végén a Fehérvár emberelőnybe került, Dietrich időt kért, Scola lekorcsolyázott, majd Raszulov büntetése után 6 a 3 ellen játszhatott, de nem született gól. A DAB 4-2-re nyert, ezzel a szezonban először legyőzte a Fehérvárt és a HSC-t visszaelőzve feljött a 6. helyre.

DABAVS

Az elszántság, a harcosság és az akarat

   

A DAB kanadai edzője úgy látja, technikailag képzettebb csapat a Fehérvár, mint az övé, ezért is értékes az idegenbeli győzelem.

Tyler Dietrich (vezetőedző, Fehérvár): Frusztráló eredmény született. Keményen dolgoztunk, sok dolgot jól csináltunk, de sok apróságot nem, ezek összeadódtak és visszaütöttek. Kihagytunk jó néhány helyzetet, a védelmi hibáinkból viszont gólt kaptunk. Múlt héten a DAB ellen nem játszottunk jól, de nyertünk. Ezúttal mi játszottunk némileg jobban, de néhány apróságon elment a meccs. A Dunaújváros szintén jó teljesítményt nyújtott. A negyedik gólunkat egy nyilvánvaló hiba előzte meg. Az ilyesmi megtörténik. De az apróságok, amelyeket talán észrevenni is nehéz, ezek voltak a nagyobb problémák. Amikor kecsegtető támadás során nem az ütőre, hanem a csapattárs korcsolyájára megy a passz, vagy nem tudjuk bent tartani a harmadban, illetve kiütni a harmadból a pakkot, ezek a nüanszok nem jöttek össze. Dolgoztunk rendesen, de a részletek és néha a szerencse sem állt a mi oldalunkon. A kapusuk kiválóan védett, és volt pár olyan korong, ami akár befele is pattanhatott volna.

Lee Gilbert (vezetőedző, DAB): Elégedett vagyok a csapat teljesítményével. A Fehérvár igen erős csapat, amelyet Tyler Dietrich kiválóan felkészített. Nagyon tiszteljük őket, és tudtuk, hogy csak 100%-os teljesítménnyel nyerhetünk ellenük. Kemény és egyszerű játékot kértem és kaptam a játékosaimtól, mert tudom, hogy nekünk nincs meg az a technikai képzettségünk, mint a Fehérvárnak. Az elszántság, a harcosság és az akarat voltak sikereink összetevői. Ahogy mondtam, az ellenfél nagyon technikás, megközelíti a Miskolcot és a MAC-ot e tekintetben, le a kalappal előttük. Ezúttal nyertünk, de a legmélyebb tisztelettel vagyunk ellenfelünk iránt. Michal Vazan érkezte komoly hatással van a támadóerőnkre. Minden pillanatban gólveszélyt jelent az ellenfélre, rendkívül elégedettek vagyunk vele.

Forrás: Volán-honlap

Erste Liga, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 428 néző. Játékvezetők: Varjú, Kincses, Mizsák, Soós.
Scola: 87,5% (Bors)
K
Lindoff: 95,3% (Duschek)
Vokla, Láday, Holmberg, Becze, Shupe
1
Raszulov, Smith, Azari, Peterdi, Vazan
Korbuly, Szabó B., Kocsis, Szabó K., Hamvai
2
Lencsés, Hruby, Borbás, Bushbacher, McCann
Arany, Lengyel, Reisz, Szita, Mazzag
3
Léránt, Dörök, Németh, Szepessy B., Revák
Pados, Pillók, Varga B., Hegyi, Reiter R.
4
Pál, Odnoga, Mátyásy, Magosi, Nagy
Dietrich Tyler, Énekes Lajos
E
Gilbert Lee, Strenk Hunor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 01:00 DAB PP Peterdi Azari Léránt
1-1 18:58 FHA PP Becze Arany Holmberg
1-2 35:17 DAB Borbás Bushbacher Smith
2-2 40:56 FHA Becze Holmberg Shupe
2-3 42:20 DAB Vazan Peterdi Azari
2-4 56:31 DAB Bushbacher
43 Kapura lövések száma 32
8 Kiállításpercek 12

A Fehérvár–DAB képes összefoglalója

   
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum