A Fehérvár a pénteki borítás után vasárnap érvényesítené a papírformát

   

A MOL Liga harmadik helyezettjét a 8. helyen álló és nagyon rossz szériában lévő Fradi fogadja.

A Fehérvár Ferencvárosi vendégszereplésén két nehéz helyzetben lévő csapat találkozik. A Fehérvár MOL ligás egyesülete elvesztette két legponterősebb támadóját, Chris Bodo és Brance Orban az EBEL-ben bizonyít, míg a Fradiban megbomlani látszik a csapategység, legutóbb pedig Franciaországba távozott az egyik legjobb légiós, Jimmy Jensen. A két gárda azonban eltérő módon reagált a nehézségekre, a Fehérvár összekapta magát, a nemzetközi szünet óta lejátszott öt mérkőzésen 11 pontot gyűjtött, a Miskolctól elszenvedett vereséget az éllovas pályáján adták vissza, ami eddig nem sok csapatnak sikerült. A Ferencváros közel egy hónapja nyert utoljára, az utóbbi hét meccsen mindössze két ponttal gazdagodott. Könnyen alakulhatott volna ez egészen másként is, hiszen az UTE ellen kétgólos előnyt adtak le, hogy az utolsó 20 másodpercben két gólt kapva pont nélkül maradjanak, míg a HSC háromgólos hátrányból kapaszkodott vissza és vitt el végül két pontot.

Márpedig ezek a pontok most nagyon hiányoznak a zöld-fehéreknek, akik fokozatosan távolodnak a célul kitűzött hatodik helytől. A gondokat tetézendő, pénteken Dunaújvárosban is sima, 4-1-es vereséget szenvedtek, minek következtében hátrányuk két meccsel többet játszva is immár négy pont a DAB-bal szemben. A Fehérvár ezzel szemben optimistán tekinthet a jövőbe, bár továbbra is rengeteg a sérült és a hiányzó, de csapatszellemmel sikerült ezt eddig pótolni. Emellett Becze Tihamér idén is ponterős játékra képes, közel van a meccs per kétpontos átlaghoz, legutóbb pedig a védelembe érkezett a WHL-ből Láday Tamás, aki első meccsén gólpasszt adott és +2-vel zárt. Minden a vendégek mellett szól tehát vasárnap este, azonban számtalanszor láttuk már, hogy a papírforma nagyon is kétélű fegyver, legutóbb éppen a Fehérvár rúgta fel Miskolcon.

Greg Lindqvist (vezetőedző, FTC): Nagyon nehéz este elé nézünk. A Fehérvár az én olvasatomban a liga legjobb csapata, tele fiatal, jól korcsolyázó, önbizalommal teli játékosokkal. Rövid a padunk, sérülések és betegségek miatt. Nem nekünk áll a zászló, ahogy szokták mondani, de hiszek a csapatomban. Egy jó védekezéssel és jó helyzetkihasználással és persze egy kiváló kapusteljesítménnyel otthon tarthatjuk a három pontot.

Tyler Dietrich (vezetőedző, Fehérvár): Kemény mérkőzés vár ránk a Ferencváros ellen. A hazaiak nagyon éhesek a sikerre, de mi is ugyanannyira, ha nem jobban. Korábban is jól ment a játék az FTC-vel szemben, bár nehéz ellenük hazai pályán jól teljesíteni. Motivált Ferencvárosra számítok, és bár pár játékosuk nekik is hiányzik, ez még hozzá is tehet az amúgy is magas küzdőszellemükhoz. Okosan kell játszanunk, nem vihetjük át a pénteki mérkőzés után érzett eufóriát erre a mérkőzésre. Vasárnap új mérkőzés kezdődik.

Ferencváros–Fehérvár 6-3

   

Sajnos a hét meccsen át tartó, összesen két pontot hozó ferencvárosi vereségsorozat elfogyasztotta a nézőket Pesterzsébetről, így csak a legkitartóbbak láthatták, hogy kedvenceiket mintha kicserélték volna, kétszer is egyenlítve végül háromgólos győzelmet arattak a Fehérvár ellen.

Egyik csapatnak sem volt mit felemlegetnie a másiknak, mindketten tartalékosan álltak ki, a hazaiaknál sérülések és betegségek, a vendégeknél pedig az EBEL-csapathoz felhívott és ott remekül helytálló játékosok, valamint ugyancsak sérülések miatt. Hétszer játszhatott emberelőnyben a Fehérvár, egy alkalommal 50, egy alkalommal 40 másodpercig egyenesen kettős emberelőnyben, de ezekből egyetlen gólt sem sikerült szerezniük. A Ferencváros speciális játéka tökéletesebb már nem is lehetett volna, minden emberhátrányát kivédekezte a csapat, mi több, az utolsóból üres kapura gólt is szerzett, ráadásul az emberelőnyeit is tökéletesen használta ki, ugyanis egyet sem kapott. Dacára a sok emberhátránynak, a Fehérvár kevés lövéshez jutott, ebben a műfajban is a Ferencváros jutott messzebbre. Ha mindezt figyelembe vesszük, akkor nem is lehetne megérdemeltebb a zöld-fehérek győzelme, hiszen nagyon sokat tettek érte. A Fradi nyerőembere Jerome Tendler volt, aki 3-3-as állás után klasszikus mesterhármast lőve állította be a végeredményt. Mellette Manninen, Kiss Gábor és Fliszár volt eredményes a hazaiaknál, a vendégek góljait Reisz, Szabó Bence és Becze szerezték.

FTCAVS_20151122

Jól játszottunk, de mégsem annyira jól, mint a Fradi

   

Greg Lindqvist (vezetőedző, FTC): Nagyon fontos három pontot szereztünk. Nem játszottunk szép hokit, de a srácok maradéktalanul betartották a védekezési taktikát. Ezen a mérkőzésen kiválóan gyakorolhattuk az emberhátrányos védekezést is. Holnap szabad nap, aztán edzés, majd vasárnap Debrecen. Megyünk tovább.

Tyler Dietrich (vezetőedző, Fehérvár): Jól játszottunk, de mégsem annyira jól, mint a Fradi. Voltak helyzeteink, de nem tudtuk értékesíteni őket. Ma a Fradi nagyot küzdött és megérdemelten nyerte meg a mérkőzést.

Erste Liga, Pesterzsébet Jégcsarnok , 120 néző. Játékvezetők: Kincses, Rencz, Pálkövi, Váczi.
Ágoston: 85,0% (Budai)
K
Scola: 77,3% (Bors)
Erdélyi, Hietamaki, Dubek, Fliszár, Rafaj
1
Vokla, Láday, Holmberg, Becze, Shupe
Suoraniemi, Pál, Manninen, Tendler, Kiss G.
2
Arany, Korbuly, Tóth, Hamvai, Hegyi
Lévai, Valecko, Horváth, Kovács, Schellin
3
Szabó B., Lengyel, Reisz, Szita, Mazzag
Üveges, Papp
4
Pados, Varga B., Reiter R., Balogh
Lindqvist Greg Kjell, Szakács Ferenc
E
Dietrich Tyler, Énekes Lajos
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 06:57 FHA Reisz Lengyel Mazzag
1-1 08:17 FTC Manninen Tendler Suoraniemi
2-1 14:52 FTC Kiss G.
2-2 21:51 FHA Szabó B. Hegyi Tóth
2-3 24:37 FHA Becze Holmberg Shupe
3-3 39:41 FTC Fliszár Rafaj Valecko
4-3 46:47 FTC Kiss G. Manninen
5-3 49:36 FTC Tendler Kiss G. Manninen
6-3 58:35 FTC EN Tendler
23 Kapura lövések száma 20
18 Kiállításpercek 4

Az FTC–Fehérvár galériája

   

Az FTC–Fehérvár videó-összefoglalója

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum