Legyőzheti-e hazai pályán a DAB a MAC-ot?

   

A két csapat között jelenleg klasszis különbség van, azonban az eddigi egymás elleni meccsek tapasztalatai alapján és hazai pályán a DAB sem eleve esélytelen.

A MOL Liga vasárnapi fordulójában a MAC Dunaújvárosba látogat. A két csapatnak nyilvánvalóan más céljai vannak, a házigazdák a rájátszásba kerülésért vívnak élet-halál harcot a Csíkszeredával és a Fradival, míg a közel kétszer annyi pontot gyűjtő fővárosiaknak már aligha lesznek ilyen gondjai, egyelőre be vannak betonozva a második helyen, előnyük a harmadik Fehérvárral szemben négy pont, a DHK messze leszakadva negyedik. A MAC a Miskolc mögött a második leggólerősebb csapat, a DAB a Brassó előtt a második leggólképtelenebb. A DAB eddigi sikerének titka a helyezéséhez képest kiváló védekezése, 70 kapott gólja közelebb áll a felsőház csapatainak teljesítményéhez, mint az alsóháziakhoz. A háromgólosnál nagyobb különbségű vereségeket egyelőre sikerült elkerülniük, kivéve a két miskolci vendégszereplést.

A két csapat Dunaújvárosban még nem játszott egymással, a fővárosban a MAC mindkét alkalommal négy gólt ütött és nyert. Mindkét meccsen óriási mezőnyfölényben játszott a ligaújonc, azonban első alkalommal a 48. perc elejéig csak 2-1 volt az állás, a másodikon pedig 4 perccel a vége előtt még az újvárosiak vezettek és egyáltalán nem érdemtelenül, de jó adag szerencsével sikerült csak begyűjteniük a három pontot Majoross Gergely tanítványainak. A MAC jelenlegi formájáról azonban mindent elmond, hogy az elmúlt 10 meccsen nem kaptak ki rendes játékidőben, két hosszabbításos vereségüket is Miskolcon szenvedték el, a megszerezhető 30 pontból 25-öt zsebre is vágtak. A DAB mellett az szól, hogy kimondottan erősek otthon, a hazai mérlegük felveszi a versenyt a DHK, az UTE és a Fehérvár teljesítményével is.

Lee Gilbert (vezetőedző, DAB): A liga egyik legjobb csapata jön hozzánk, ennek megfelelően nagyon kemény csatára számítunk. Az utolsó meccsünkön nagyon jól játszottunk, ugyanazt a formát akarjuk átmenteni a vasárnapi mérkőzésre is. A MAC a szezonban először jön Dunaújvárosba, szeretnénk, ha kellemetlen emlékekkel távoznának tőlünk. Ehhez mindenkinek hozzá kell tennie a magáét, és továbbra is egyszerűen és hatékonyan kell játszanunk. Szerencsére mindenki egészséges a kezdőcsapatunkból!

DAB–MAC 4-5

   

A szezon eddigi legkomolyabb meccsét játszották a dunaújvárosiak, egyértelműen felnőttek a szakmai feladathoz és teljesen egyenrangú ellenfelei voltak a MAC-nak, amely hosszabbításban tudta csak kiharcolni a győzelmet.

Kemény fizikai hokit hoztak az első percek, több kemény, ám szabályos ütközést is láthattak a nézők. A MAC az ötödik perc környékén vették át az irányítást, a harmad felére nyomasztóvá vált a mezőnyfölény. A DAB azonban elszántan védte kapuját, a Duschek előtti területeket különösen keménnyé tették a MAC-osok számára. A miskolci kapus pedig elképesztő formában védett. Emellett jól és gyorsan hozták ki a korongot, veszélyes kontrákat vezettek. Nem lehetett panasz a helyzetkihasználásra, Buschbacher a balszélen bemutatta a lövőcselt, majd visszahúzta a korongot és belőtte a kimozduló Arany lába között a kapuba juttatta azt. Egy perccel később Peterdi korcsolyájáról vágódott kapuba a játékszer. Kis időre megzavarodott a gyorsan kapott két góltól a MAC, de rendezte sorait és újra átvette az irányítást. A 14. percben Nagy Krisztián hozott el egy bulit, egyből Saarenpaahoz juttatta a korongot, aki egyből felvarrta azt a felső hosszúba. A gól után kiegyenlítettebb lett a játék képe, amit egy újabb kontrával büntetett a DAB, Azari ment el szélvész gyorsasággal, lövése messzire kipattant Aranyról, a korong éppen Peterdi elé pattant, aki nem is hibázta el a ziccert.

A harmad végén Raszulov csak szabálytalanul tudott megakadályozni egy MAC-os kontrát, majd Buschbacher vétett ritkán látható hibát. Törött ütőjét eldobta, majd cserére lemenve felvette a jégről, így másfél perc kettős hátrányba került a DAB. A lehetőséget Olson váltotta gólra, ezzel 3-2-re módosult az állás. A második harmadra megint nagyon keményen jöttek ki a csapatok, MAC-fölény jellemezte az első perceket, de Peterdi a 25. percben saját harmadából óriási passzt adott az induló Vazannak, aki szintén klasszis megoldással fűzte be a hátvédet és az Arany helyére beálló Bálizs kapust egyaránt. A gól után ismét feltámadt a MAC Tokaji egy percen belül egyenlített. Egy csilingelős, kétvasas bombával a 26. percre 4-3-ra vezetett a DAB. Ezt követően az történt, amire talán kevesen számítottak, egyértelmű mezőnyfölénybe került a DAB és jó tíz percig így is maradt. Sorra dolgozta ki helyzeteit a hazai csapat, azonban mindig becsúszott egy-egy hiba, így nem nőtt a különbség. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy a MAC is veszélyes kontrákat vezetett, majd a harmad végére átvette az irányítást.

A harmadik húsz perc egyértelmű vendégfölénnyel kezdődött, de Duschek vezérletével jól vészelte át a DAB a nehéz perceket. A 49. percben hátrányba kerültek a hazaiak, amit ugyan sikerült kivédekezni, de a kiegészülés után is támadásban maradt a MAC, Saarenpaa szerzett gólt vitatható körülmények között, kívülről úgy tűnt, Duschek nyakában legalább két játékos volt a lövés pillanatában. Nem törte össze a reklamáló DAB-ot a megadott gól, nagyon jó meccset láthattak a nézők. 20 másodperccel a vége előtt Azari ütőjében volt a három pont, ám szólójába kevés kreativitás szorult, Bálizs stabilan védett. Az eredmény tehát döntetlen maradt, jöhetett a hosszabbítás. Itt szintén egyenrangú felek küzdelmét láthatták a nézők, mindkét oldalon adódtak lehetőségek. A meccset egy védelmi hiba után végül Tokaji Viktor döntötte el, a 64. percben. Nagyon komoly teljesítményt nyújtott a DAB, ennél közelebb már nem állhatott a három ponthoz, de a döntetlennel sem lehet elégedetlen.

Nagyon nehéz munkájuk van a bíróknak

   

Gilbert és Majoross edző értékelte a DAB–MAC-ot.

Lee Gilbert (vezetőedző, DAB): Nagyon nehéz munkájuk van a bíróknak, akiknek nagyon gyorsan kell döntést hozniuk egy adott szituációban. Talán nekik van a legnehezebb dolguk a jégen. Keményen dolgoztak a fiúk, többet érdemeltek volna ma este.

Majoross Gergely (vezetőedző, MAC): Nem számítottunk könnyű sikerre, bár hosszú győzelmi szériában vagyunk. A Dunaújváros hazai pályán kellemetlen ellenfél. A rossz kezdéssel nehéz helyzetbe hoztuk magunkat, de a lényeg, hogy ha nehezen is, sikerült nyernünk.

Erste Liga, Dunaújvárosi Jégcsarnok, 750 néző. Játékvezetők: Haszonits, Gangel, Abonyi, Berger.
Duschek: 89,8% (Lindoff)
K
Arany: 75,0% (Bálizs: 97,1%)
Raszulov, Smith, Azari, Peterdi, Vazan
1
Olson, Tokaji, Klempa, McDonald, Hayes
Lencsés, Hruby, Borbás, Bushbacher, McCann
2
Quinn, Jászai, Nagy K., Saarenpaa, Terbócs
Léránt, Dörök, Németh P., Szepessy B., Revák
3
Pozsgai, Mestyán, Roczanov, Németh A., Szappanos
Pál, Nagy M., Mátyásy, Magosi, Odnoga
4
Bödök, Kovács, Tóth R., Schmál, Egyed
Gilbert Lee, Strenk Hunor
E
Majoross Gergely, Svasznek Bence
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 09:15 DAB Bushbacher McCann Borbás
2-0 10:08 DAB Peterdi Smith Vazan
2-1 13:05 MÚB Saarenpaa Nagy K.
3-1 17:57 DAB Peterdi Azari Hruby
3-2 19:32 MÚB PP2 Olson Hayes
4-2 24:37 DAB Vazan Azari Peterdi
4-3 25:28 MÚB Tokaji McDonald Klempa
4-4 52:17 MÚB Saarenpaa Nagy K.
4-5 63:30 MÚB Tokaji McDonald
46 Kapura lövések száma 49
6 Kiállításpercek 6

A DAB–MAC képei

 
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum