A DAB kiegyenlítheti a számlát a Fradival szemben

   

Eddig háromszor találkozott egymással a két rájátszásért küzdő csapat, 2-1-re vezetnek a zöld-fehérek, a tét pénteken nagyobb, mint valaha.

Alsóházi rangadót rendeznek pénteken a MOL Ligában, a hetedik helyen álló DAB a nyolcadik Ferencvárost fogadja. Előbbinek 22, utóbbinak 21 pontja van. A mérkőzésben érintett harmadik fél a hatodik helyen tanyázó, amelynek 24 pontja van. Amelyik csapat nyer, az nagy lépést tesz a rájátszás felé. E hármas fontosabb statisztikai mutatóit elemezve feltűnő, hogy a DAB szerezte a legkevesebb találatot, egyben ő kapta a legkevesebb gólt. A Fradinak azonban egyelőre jobban megy az Újváros ellen, márpedig az egymás elleni eredményeknek kiemelt jelentősége van a rájátszásba kerülésért folytatott harcban.

Ferencvárosban 3-1-re nyertek a zöld-fehérek, Dunaújvárosban pedig egyszer 5-3-ra nyertek, egyszer 3-2-re kikaptak. A legemlékezetesebb mérkőzés talán a 3-5 volt, amikor a Fradi az első harmadban elment három góllal, amit ugyan a Bikák a középső periódusban kiegyenlítettek, ám az túl sok energiájukba került, míg a vendégek meg tudtak újulni és a záró húsz percben a maguk javára döntötték el a mérkőzést. A legutóbbi meccs is másfél hónapja volt, azóta mindkét csapatnál sok minden megváltozott, a DAB ellen két gólt szerző Apelis vállsérülést szenvedett és távozott is a csapattól, míg az 1+1-et elérő Galló Illéstől megvált klubja, akárcsak Fekti Ádámtól és Ódry Tamástól. A legfrissebb hírek szerint a franciaországi Angers-ból kapott visszautasíthatatlan ajánlatot egy másik légiós, Jimmy Jensen. A svéd csatár Hietamaki mellett a klub másik olyan játékosa volt, aki elérte a pont per meccses átlagot.

Pótlása nem lesz egyszerű. A Fradi nincs valami jó formában az utóbbi időben. Legutóbbi hat meccsükön mindössze két pontot szereztek, a MAC elleni hosszabbítás a bravúr kategóriája ugyan, de legutóbb a HSC ellen háromgólos vezetésről buktak el. Az utolsó harmadot az UTE elleni örökrangadón is elrontották, 3-1-es hátrányból egyenlítettek a lilák, majd az utolsó percben két másodperc alatt két gólt ütve nyertek 5-3-ra. Az utolsó hat meccs egyikén sem tudták megnyerni az utolsó húsz percet, az összesített gólarány 3-14. Az első harmadokból viszont jellemzően jól jönnek ki, 10-6-ra nyerték ezeket a periódusokat.

A DAB hét pontot szerzett az utóbbi hat meccsen, ami nem mondható rossznak egy alsóházi csapattól, különösen nem, ha tekintetbe vesszük, hogy ebben az időszakban két miskolci túrára is sor került. Hiányérzetük egyedül a Fehérvár ellen hazai pályán elszenvedett vereség miatt lehet, amikor 40 percen keresztül masszív mezőnyfölényben voltak, a helyzetkihasználással azonban komoly gondok voltak. Azon a meccsen még az új szlovák szerzemény, Michal Vazan sem szerzett pontot, pedig az 550 extraligás meccs tapasztalatával rendelkező pengés csatár a Brassó ellen két gólt lőtt és a Miskolc ellen is adott egy asszisztot.

Összességében tehát az idei meccsek eredményei alapján a Fradinak áll a zászló, ezt azonban bőven ellensúlyozzák a közelmúltban a játékoskeretben bekövetkezett negatív folyamatok és a sorozatban elvesztett meccsek.

dabftc11

Fotó: DAB

Lee Gilbert (vezetőedző, DAB): Sorsdöntő mérkőzés lesz a holnapi a számunkra, hiszen egy közvetlen riválisunk érkezik a rájátszásért folytatott harcban. Az eddigi meccseink nem sikerültek túl jól a zöld-fehérek ellen, de semmiképpen sem szabad a múlttal foglalkoznunk. Kis lépésekben haladunk és igyekszünk apró dolgokon csiszolni hétről hétre, napról napra. Az egyik kardinális pont továbbra is az, hogy egy mérkőzésen az első másodperctől az utolsóig teljes odafigyeléssel, maximális koncentrációval játsszon az egész csapat. Figyelnünk kell, hiszen egy nagyon munkás, egyszerű hokit játszó gárda jön, akik képesek kihasználni a figyelmetlenséget és az esetleg hibákat, amit nem engedhetünk meg magunknak. A saját játékunkat kell erőltetni és magabiztosan, keményen hokizni, akkor itthon tarthatjuk a három pontot.

Greg Lindqvist (vezetőedző, FTC): Minden mérkőzés ezek után még fontosabb, mint volt. Győznünk kell, mert nem szabad lemaradnunk a rájátszásról. Támadni kell ezen a mérkőzésen 60 percen át, koncentrálni, a helyzeteinket belőni. Ami a legfontosabb talán, pozitívnak kell maradni, hiszen a kesergés nem visz előre minket. Jensen pótlásán dolgozunk, remélem, a jövő héten már bővebb információkkal is rendelkezünk.

DAB–FTC 4-1

   

A dunaújvárosiak az első harmadban eldöntötték a ferencvárosiak elleni mérkőzést és a HSC-t megelőzve feljöttek a 6. helyre. A zöld-fehérek 38 lövésből csak 1 gólt szereztek.

A találkozó első harmada kiegyenlített kapura lövési mutatót hozott, a csapatok 10-10 alkalommal találták el az ellenfél kapuját. A gólokban viszont ez nem mutatkozott meg, a 6. percben Vazan révén megszerezte a vezetést a DAB, majd a gólszerző kiállítása alatt Azari lőtt emberhátrányos találatot. A 14. percben Raszulov háromgólosra növelte az előnyt. A második játékrésztől Budai helyét Ágoston vette át az FTC kapujában. A 29. percben egy kihagyott hazai emberelőny után Tendler szépített. A záró húsz perc elején emberelőnybe került a DAB, amit Buschbacher találatával kihasznált. Több gól nem született, a DAB 4-1-re nyert, Duschek remekelt a kapuban, 37 védéssel segítette sikerhez csapatát.

Mindenki egy irányba húzta a szekeret

 

Fontos lépés a rájátszásért, mondta Lee Gilbert a meccs után. Greg Lindqvist a légiósokkal elégedetlen elsősorban.

Lee Gilbert, vezetőedző, Dunaújváros: “Nagyon örülök, hogy sikerült megszerezni a győzelmet. Fontos lépés volt ez ahhoz, hogy az alapszakasz végén a rájátszást érő helyek valamelyikén álljunk majd. Munkás meccs volt, de szerencsére mindenki egy irányba húzta a szekeret, és a helyzetkihasználásunk is javult. Vasárnap újabb kemény ellenfél következik, szeretnénk folytatni azon az úton, ahol ma elindultunk.”

Greg Lindqvist, vezetőedző, Ferencváros: “Háromgólos előnyt adtunk a Dunaújvárosnak, nem szabad egy harmadon keresztül így hátradőlni. Az idegenlégiósok teljesítményével vagyok elégedetlen, ők vétették a legnagyobb hibákat a csapatban.”

Erste Liga, Dunaújvárosi Jégcsarnok, 500 néző. Játékvezetők: Halassy, Rencz, Abonyi, Váczi.
Duschek: 97,1% (Lindoff)
K
Budai: 70,0% (Ágoston: 96,4%)
Raszulov, Smith, Azari, Peterdi, Vazan
1
Erdélyi, Hietamaki, Dubek, Fliszár, Rafaj
Lencsés, Hruby, Borbás, Bushbacher, McCann
2
Suoraniemi, Pál Zs., Manninen, Tendler, Kiss
Léránt, Dörök, Németh, Szepessy B., Revák
3
Lévai, Valecko, Horváth, Kovács, Papp
Pál Z., Mátyásy, Magosi, Odnoga
4
Üveges, Schellin
Gilbert Lee, Strenk Hunor
E
Lindqvist Greg Kjell, Szakács Ferenc
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 05:01 DAB Vazan Léránt Peterdi
2-0 07:54 DAB SH Azari
3-0 13:34 DAB Bushbacher McCann Borbás
3-1 28:57 FTC Tendler Fliszár
4-1 41:26 DAB PP Smith Bushbacher McCann
38 Kapura lövések száma 34
4 Kiállításpercek 14

A DAB–FTC összefoglalója

   

Pénteken 4-1-re nyertek a hazaiak a MOL Liga alsóházi rangadóján, már el is készült a gólokról készült összefoglaló.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum