Kiegyenlíthető a mérleg az EBEL-alapszakaszt felező meccsen

   

Úgy tűnik, sikeres volt az újratervezés a Fehérvárnál, sorozatban négy rendes játékidős győzelem áll a csapat neve mellett.A Klagenfurt mindig kemény ellenfél, akit jó legyőzni. Egy újabb sikerrel a felsőház kapujához érhet a Volán.

A négy meccs közül az Innsbruck elleni annyiban lóg ki a sorból, hogy az még a nemzetközi szünet előtt történt. Amióta a fiúk visszatértek a pihenőről, mintha kicserélték volna őket. A meccsenkénti lőtt gól átlag jelentősen nőtt, 4,33 ami részleteiben azt jelenti, egyik meccsen sem adta 4 lőtt gólnál alább a társaság, miközben a kapott gólok átlaga 1,66, egyszer sem engedélyezve 2 gólnál többet az ellenfeleknek.

Négy, illetve három egymás utáni meccs alapján talán már lehet trendekről beszélni, mi megkockáztatjuk, hogy jó útra tért a társaság, de természetesen igazán jó néven vennénk, ha pénteken este az osztrák rekordbajnok KAC ellen is megerősítést nyerne ez az állításunk. Bár nem lesz egyszerű feladat a KAC legyőzése, ebben a szezonban háromból kétszer már sikerült ez, és mindenképpen jó lenne az alapszakasz végi helyezések eldöntéséhez elérni azt, hogy a két csapat összevetésében a Fehérvár legyen a jobb. Ne kerteljünk, újabb három pontot szeretnénk látni a nap végén a csapat neve mellett.

Bár a Fehérvárt ebben a szezonban sújtó sérüléshullám nemhogy nem múlt el, hanem újra csak megerősödött, azt örömmel látjuk, hogy van hová nyúlni a kiesők pótlására. A MOL Liga-keretből felhozott játékosok rendre megállják a helyüket, megfelelő helyettesek tudnak lenni. A hírek szerint a Klagenfurt ellen újabb feljátszó érkezik, a Bolzano ellen agyrázkódást szenvedett Varga Arnold helyén Szaller Márk játszhat, aki ebben a szezonban már kapott ugyan feladatot az EBEL-ben, de az utóbbi időben a farmcsapatban bizonyíthatott.

Elsősorban a kapusok és a védelem számára jelent majd extra kihívást a KAC, hiszen a liga második legtöbb gólt szerzett csapatáról van szó, meccsenként több mint 3 lőtt gólnál tartanak. Egyszersmind édes érzés is lenne este fél 10 magasságában arra gondolni, hogy a fehérváriak hozzájárultak a statisztikáik romlásához. Ezzel a meccsel eljutunk az EBEL-alapszakasz feléhez. A Fehérvár 8-8 meccset nyert és bukott a rendes játékidőben, de a ráadásos vereségek száma egyelőre eggyel több, 2:3. Tehát az első 21 mérkőzésen 10 győzelem mellett 11 vereség található. Pénteken kiegyenlíthető a mérleg, egy bármilyen módon elért sikerrel.

KACAVS

“A KAC nagyon offenzív hokit játszik, ezért mindenek előtt a saját védőharmadunkban kell nagyon jól állnunk a lábunkon – mondta Rob Pallin, a Fehérvár AV19 vezetőedzője. – Olyan nehézzé akarjuk tenni a klagenfurtiak életét, amennyire csak lehetséges.”

A KAC két idegenbeli vereség után kedden Grazban szoros, és nehezen kivívott győzelmet aratott, az ott mutatott produkcióhoz képest valószínűleg javulniuk kell, ha keresni akarnak valamit Fehérváron.

Fehérvár–Klagenfurt 4-3

   

A legszebb időket idéző mérkőzésen folytatta győzelmi sorozatát a Volán, egy huzamban az ötödik mérkőzését nyerte, még ha a KAC-ot csak büntetőkkel győzte is le ezúttal. 3-0 után egyenlítettek a vendégek, Nagy Gergő zsinórban harmadszor szerzett gólt, ezúttal győztest.

A hat sérültből Vincze visszatérhetett Francis mégsem, de nem jutottunk beljebb, sőt, ezúttal Banham esett ki, újra, bokasérülés miatt. Így Bartalis, Sarauer, Sikorcin és Varga mellett még a tengerentúli csatár hiányzott a teljes kerettel, a negyedik sorában is válogatott és légiós jégkorongozókkal érkező Klaganfurt elleni meccsen. Reisz Áronról sem szabad megfeledkezni, az utóbbi meccseken az EBEL-ben szereplő válogatott csatár gyomorrontás miatt nem lehetett a jégen.

A sok alapember hiányában Benk András kapta a csapatkapitányi tisztséget és a vele járó C betűt. Rob Pallinnak elfogynak az emberei, erre a meccsre jobbára három sorral állt fel a Fehérvár, két fiatal csatárcserével. A harmad első felében két emberelőnyt kaptunk, mindkétszer DeSanctis volt szabálytalan. Sajnos impotens volt az előnyjátékunk, felállni sem sikerült négy perc alatt. A játékosok mentségére szóljon, hogy olyan sorok voltak fenn fórban, amilyenek még sosem. Bodo például az első speciális egységünkben szerepelt, aki nemrég még a MOL Ligában küzdött. A második előny lejárta után Brance Orban lógott meg, és egy kicsit szögről ugyan, de csúnyán mellélőtte a magyar csapat addigi legnagyobb helyzetét. Sajnos a harmad második fele nagyon elment. Jött az első hátrány, amit végig a harmadunkban töltött a KAC, de Hetényi Zoltán vezérletével megúsztuk a helyzetet. Az EBEL második legjobb emberhátrányos védekezési statisztikájával rendelkező csapathoz méltón húztuk ezt ki, kőkemény munkával. Az első harmadban emberfeletti munkát végzett a Volán, hogy ne kerüljön hátrányba a minden tekintetben jobb Klagenfurttal szemben.

A második harmadban olyan történt, aminek semmi köze nem volt ahhoz, amit az első húsz percben láttunk. Már az első percekben is sokkal aktívabbak voltunk ellenfelünknél, Sárpátki lövése is veszélyt jelentett, ez volt a harmadik hazai lövés, az első harmadban 2:12 volt az arány, ami főleg a négyperces előnyünk fényében durva adat. Na de nézzük a meccs fényesebb oldalát. A 25. percben Nagy Gergő adott csodálatos centerpasszt a tőle szokatlan helyen és meglepő agilitással feltűnő Kovács Csabának, aki tökéletesen pattintott Tuokkola mellett a kapu bal oldalába. Egy perccel később Bodo duplázta meg az előnyt, egy vendégjátékos lábát is igénybe vette a találatnál, onnan pattant a kapuba a második Fehérvár-gól. 2-0. Sőt a pörgés folytatódott, mert a KAC-játékosokat megfogták az események. A teljes blokkot pedig kihasználtuk. Úgy beindultunk, hogy még az előny is jó lett, Brocklehurst vágta be a kékről a harmadikat. 3-0 volt ide a 29. percben. Még sok idő kellett a vendégeknek az új helyzet emésztéséhez, és sorra jöttek a Volán-helyzetek. Ezek már nem mentek be, de talán sok is lett volna, ha ekkor egy négygólos rohanást produkálunk. Az volt a kulcskérdés, hogy megússzuk ezt a harmadot az utolsó néhány percre magához térő rivális szorításában. Ez nem jött össze, mert Manuel Geier a 39. percben megmentette a harmadik harmadot a KAC-nak, Hetényi újabb két nagy védése után nem takarítottak a bekkek, ezért szépítettek az osztrákok. 3-1-gyel vártuk az utolsónak remélt harmadot.

Ahol azt kaptuk, amit várni lehetett. Egy újra ereje és hite teljében játszó, kőkemény letámadással operáló Klagenfurtot. Az első harmad pillanatai köszöntek vissza. Törte a hátunkat a kapu, de foggal-körömmel ragaszkodtunk a kétgólos előnyhöz. A fór megint csak nem működött, létszámfölényben volt a Volán, de Setzinger alakította ki a legnagyobb helyzetet egy szóló formájában, Hetényi újabb bravúrt mutatott be. Nem volt érdemtelen, hogy Pöck 6,5 perccel a vége előtt szépített, Hetényi nem védhetett. Megúsztunk két kapuvasat, Lundmark szétlőtte a felső lécet. Pöck után két perccel Kapstad is betalált, 3-3-nál utolérte a Fehérvárt a Klagenfurt. Megszolgált és igazságos volt ez így a vendégek részéről, a meccs nagy részében ők irányították a játékot, sokat dolgoztak ők is. Az utolsó két percre váratlanul kaptunk egy perc kettős előnyt, de nem tudtunk vele élni. Jöhetett a hosszabbítás, az utóbbi 13 mérkőzésből 11.-szer szerzett pontot a Volán. De még nem volt végük az izgalmaknak. Korántsem.

A hosszabbításban 4 a 4 ellen, majd az utolsó négy percben 3 a 3 ellen is a szokásos őrült rohanás zajlott, talán ekkor a Volánnak volt több ziccere, de gyakorlatilag ilyenkor már minden támadás gólveszélyt rejt magában. Lepergett a hét perc, ha lassan is, nem változott az eredmény, a rávezetésekre bízták a csapatok a bónuszpont sorsát.

Nagy Gergő kezdett, nagyon szép cselek után húzta be a korongot a fekvő kapus mellett. Hetényi Zoltán mamuttal tompította az első vendégbüntető fényét. Bodo alapfigurát mutatott be, eredményesen, fonákkal emelte be a pakkot, 2-0 után kényszer alatt lőhetett a második KAC-os, Hetényi pedig Ganahl próbálkozását is meghiúsította, ezzel szállította csapatának a második pontot.

A nagyon tartalékos magyar EBEL-csapat bravúros győzelmet aratott az erős, jól játszó vendégekkel szemben. A zseniális sorozat eredményeképpen, az alapszakasz felénél, ott lohol a Fehérvár a felsőház nyakán.

Bodo és Orban sebességet és kreativitást hoz a játékunkba

   

A Fehérvár vezetőedzője a KAC-verés után kiemelte Hetényi Zoltán teljesítményét, aki az első harmadban megmentette a meccset a csapatnak.

Rob Pallin (vezetőedző, Fehérvár): 3-0-nál is tudtam, hogy nincs vége a meccsnek. Minden játékosunk hatalmasat küzdött. Kiemelhetjük a második harmadot, de ha az első harmadtól kezdve Hetényi Zoltán teljesítménye nem lett volna ilyen kiemelkedő, már a második harmad végén döntetlenre álltunk volna. Kapusunk teljesítményét mindenképpen ki kell emelnem. Megadta a lehetőséget, hogy folyamatosan meccsben maradjunk, tartást adott a csapatnak. A második harmad jól sikerült, gólokat lőttünk, de sajnos a végén két buta szabálytalanság miatt visszajött az ellenfél a mérkőzésbe. Nem szabad ilyen könnyelműségeket elkövetnünk. Bodo és Orban sebességet és kreativitást hoz a játékunkba. Erre van szükségünk. Nem számít, hogy milyen magasak, a fontos az, hogy az előbb említett két elemben kitűnőek. Bodo nagyon jól játssza meg a korongot, nagyon gyors játékos, a jövőben is komoly szerepet szánok neki a csapatban. Két pontot szereztünk, még ha rá is kellett jönnünk, hogy a kiállítások mennyit ártanak nekünk. A fontos az, hogy öt mérkőzésen is pontokat szereztünk.

Doug Mason (vezetőedző, Klagenfurt): Jó mérkőzés volt. A Volán rengeteget dolgozott, tudom, hogy mennyi sérültje van, de ez egyáltalán nem látszott a játékán. 3-0-s hátrányból is vissza tudtunk jönni, egyenlítettünk, esélyünk nyílt a mérkőzés megnyerésére, ám ez már nem sikerült. Ettől függetlenül nem lehetek elégedetlen.

Forrás: Volán-honlap és nso.hu

EBEL, 3125 néző. Játékvezetők: Trilar, Widmann, Gatol, Zgonc.
Hetényi: 93,3% (Rajna)
K
Tuokkola: 81,0% (Brückler)
Martinelli, Brocklehurst, Sárpátki, Nagy, #412
1
Popovic, Kapstad, Geier S., Harand, Ganahl
Wehrs, Szirányi, Kóger, Bodó, Orban
2
DeSantis, Pöck T., Lundmark, Hundertpfund, Jacques
Szaller, Orbán, Benk, #3883, Kovács
3
Schumnig, Reichel, Setzinger, Koch, Geier M.
Vincze, Kocsis
4
Pöck M., Strong, Walker, Nordqvist, Ban
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 24:24 FHA Kovács Nagy #63
2-0 25:37 FHA Bodó Vincze Kovács
3-0 28:37 FHA PP Kóger Brocklehurst #63
3-1 38:16 KAC PP Koch Jacques Harand
3-2 53:29 KAC Pöck T. Lundmark
3-3 55:41 KAC PP Kapstad Setzinger
4-3 67:00 FHA GWS Nagy
21 Kapura lövések száma 45
14 Kiállításpercek 16

A Fehérvár–Klagenfurt góljai

   

A hősies győzelem legszebb jeleneteit ide kattintva tekinthetik meg.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum