A Fehérvár még nyeretlen a Miskolc ellen

   

Viszont pontot már raboltak Miskolcon, amire rajtuk kívül csak két csapat volt képes. A Miskolcnak 60 percet kell majd jégkorongoznia, ha nyerni akar. A Volán gyakorlatilag védelmet cserélt.

Pénteken a Miskolc a Fehérvárt látja vendégül. A két csapat éppen egy hete találkozott egymással Fehérváron, akkor egy hazai szempontból katasztrofális első harmad el is döntötte a mérkőzést, bár a folytatásban a fiatal fehérváriak bizonyították, hogy van tartása a csapatnak, 0-4 után a maradék 40 percet 3-1-re megnyerték. Azon a meccsen játszott utoljára a miskolciak legeredményesebb csatára, Galanisz Nikandrosz, aki egy kisebb egészségügyi probléma miatt két mérkőzést kihagyni volt kénytelen. Híreink szerint visszatérésére már nem sokat kell várni. Játéka annál is inkább fontos, mivel a sérülése előtti négy meccsen a szakvezetésnek sikerült megtalálnia az optimális helyét a csapatban, Jon Boorasszal kiválóan megértik egymást, utolsó négy meccsükön 13 pontot hoztak össze.

Az amerikai csatár, akivel itt olvashatnak rövid, de tartalmas interjút, azóta is tartja jó formáját, a Brassó és a DAB ellen 5 gólt és 6 pontot termelt. Vezetik is a házi kanadai tabellát, Galanisznak 28, Boorasnak 27 pontja van. Nagy kérdés, hogy Galanisz visszatérése esetén a Fehérvár ellen visszaállnak-e az eredeti sorok vagy Booras és Miskolczi Márk ismét Tóth Adriánnal játszik majd. Gőz Balázs a jövő héten már talán megkezdheti a jeges edzéseket.

A Fehérvár legnagyobb gondja, hogy elvesztette két legponterősebb támadóját, Brance Orban és Chris Bodo az EBEL-csapatot erősíti. Helyükre érkezett Becze Tihamér, aki gólt ugyan még nem szerzett, de három meccsen máris öt pontnál jár. A védelemben viszont komoly problémák adódhatnak. Néhány nap alatt négy alapember eset ki. Krogh, Szabó D. és Reiter A. sérülés miatt nem lehet ott Miskolcon, Szallert pedig Varga agyrázkódása miatt elviszi az EBEL-csapat. Láday Tamás tényleg a legjobbkor tért vissza Fehérvárra. A hórihorgas bekk október 17-én játszott mérkőzést utoljára a WHL-ben, hazatérve remélhetően hamar felveszi majd a MOL Liga ritmusát.

Erre annál is inkább szükség lesz, mivel a Fejér megyei a harmadik helyen áll a tabellán, lemaradása éppen három pont a nagy rivális MAC-cal szemben. A Miskolc azonban még nem kapott ki hazai pályán, Sagerték 11 meccsen mindössze három pontot veszítettek el, ami 91%-os teljesítmény. A Fehérvárnak azonban nincs mitől tartania, közel hasonlóan parádés teljesítményre képesek idegenben, 11 meccsből hetet rendes játékidőben nyertek, kétszer egy pontot hoztak el és mindössze két alkalommal távoztak pont nélkül. +13-as idegenbeli gólkülönbségük a legjobb a ligában, a MAC-cal együtt ők a leggólképesebbek vendégként.

Jól tudják ezt Miskolcon is, hiszen a szezon második mérkőzésén éppen őket tréfálták meg saját pályájukon Tyler Dietrich tanítványai. Egy perccel a vége előtt szerzett találattal már 5-3-ra vezettek Somogyiék, azonban az utolsó percben két emberelőnyt is gólra váltott a Fehérvár és egyenlítettek. Az előnyös játék a csapat egyik legfontosabb fegyvere, az eddigi 22 meccsen mindössze négy alkalommal nem találtak be a speciális egységek, egyáltalán nem meglepő módon ebből háromszor éppen az UTE ellen, amely az egész liga leghatékonyabban védekező csapata, illetve egyszer a HSC hátrányos védekezése volt hibátlan még az első fordulóban. A Fehérvár 30 gólt lőtt emberelőnyben, ami toronymagasan a legtöbb, a MAC például mindössze 16 találatnál jár.

A Miskolcot fűtheti, hogy a legutóbbi mérkőzés óta 3 pontot vesztett a csapat, tegyük hozzá, még nem jogerősen.

0913jegav04

Fotó: Bán Olivér

Mayer Péter (vezetőedző, Miskolc): Egy hete kemény mérkőzést játszottunk a Fehérvárral, ahol az első harmadban négygólos előnyt szereztünk, és abból kettőt sikerült is megőrizni. Kellemetlen az ellenfél, energikus, fiatalos hokit játszanak, nem ismernek elveszett helyzetet, éppen ezért nagyon oda kell figyelnünk. A játék minden elemében dominálnunk kell, nincs mód üresjáratra, hatvan percig kell koncentrálnunk. Lényeges kérdés lesz a fegyelmezettség, kerülnünk kell a fölösleges kiállításokat. Hazai pályán nem is lehet más a célunk, mint kiszolgálni lelkes szurkolóinkat és megnyerni a mérkőzést.

Tyler Dietrich (vezetőedző, Fehérvár): Egy rakat játékossal nem számolhatok pénteken, Devon Krogh, Reiter Attila, Szabó Dániel sérüléssel bajlódik, Szaller Márkot pedig az EBEL-csapat kérte fel, szintén sérülés miatt. Ezért néhány játékost felhívtunk az U20-as csapatból, Szász Norbert első meccsét fogja velük játszani, Balogh Bence és Varga Balázs pedig újra lehetőséget kap. Jelenleg még 0-0 a meccs állása, így egyelőre van esélyünk a Miskolc ellen. Nehéz meccs vár ránk, páran más szerepkörben játszanak majd, mint szoktak. Legutóbbi összecsapásunkon a Jegesmedvék ellen csalódást keltően játszottunk az első harmadban, később visszajöttünk a meccsbe, mikor a saját játékunkat nyújtottuk. A legjobbunkat próbáljuk adni ezúttal is, bármi megtörténhet. Nagyon nehéz ellenük játszani, különösen Miskolcon, fontos lenne a jó kezdés. A Miskolc mindig nagy előnyt épít ki a meccsek elején, folyton keményen kell küzdenünk, hogy vissza tudjunk zárkózni. Jól kell zárnunk hátul, nem szabad a mérkőzés elején nagyobb hátrányt összeszednünk.

Miskolc–Fehérvár 6-7

   

Az első 26 perc nem hozott gólt, aztán viszont 13 találat is esett a két dobogós csapat találkozóján. A Jegesmedvék háromgólos előnyt adtak le. Egy emberhátrányos gól döntött a hosszabbításban, ami Hamvai első MOL Liga-találata volt. Becze 2 gólt szerzett volt csapata ellen, Tóth Adrián 2+2 ponttal zárta az estét. Január után szenvedett újra hazai vereséget a Miskolc.

Az első harmadban sokat lőttek kapura a csapatok, a Miskolc 15-ször találta el Scola, a Fehérvár 11-szer találta el Adorján kapuját, de nem született gól. Ellenben a második játékrész 20 próbálkozása 7 gólt hozott. A záport Sagert 2+2 perces büntetése indította el. A 27. percben Szabó Krisztián vezetéshez juttatta a vendégeket, amire fél perc múlva Tóth Adrián válaszolt, majd 38 másodpercre rá a tavaly még Jegesmedvék-mezben játszó Becze kihasználta az emberelőny második felét. A 31. percben megint Tóth Adrián egyenlített, néhány perccel később Shupe találatával újra a kék-fehérek vezettek. A harmad hajrája fordulatot hozott, a végén Hajós egalizált, végül pedig Miskolczi fordított.

A 44. percben Somogyi góljával kétgólosra nőtt a miskolci előny, amit 22 másodpercre rá Booras 3-ra növelt. A Fehérvár olyannyira nem adta fel, hogy előbb Arany és Holmberg is bevette Adorján kapuját, amivel szépített, 75 másodperccel a rendes játékidő vége előtt pedig Becze hosszabbításra mentette a találkozót, miközben már lehozták Scolát. A ráadást Becze kiállítása miatt emberelőnyben kezdhették a Jegesmedvék, viszont nemhogy nem használták ki, hanem az 51. másodpercben Hamvai emberhátrányos góljával a Fehérvárt nyert. A 20 éves csatár pályafutásának első MOL Liga-gólja így győztes találat lett.

A Miskolc utoljára 2015. január 18-án kapott ki hazai jégen. Annak a mérkőzésnek érdekessége, hogy az egyetlen Jegesmedvék-gólt az a Becze Tihamér lőtte, aki most fehérvári játékosként 2 találattal zárta a meccset.

Senki sem ülhet a babérjain

   

Őrült meccsen nem érdemtelenül nyert a Fehérvár. Edzői nyilatkozatok a meglepő miskolci vereséget követően.

Mayer Péter, vezetőedző, Miskolc: “Előbb-utóbb el kellett jönni ennek: az élet szembesített bennünket azzal, hogy senki sem ülhet a babérjain. Ma csak 25-30 percet hokiztunk, és a mérkőzés második felében olyan dolgokat erőltettünk, amelyek nincsenek benne az elvárásokban. Ráadásul most egy jól küzdő ellenféllel találtuk magunkat szemben, amely kétes helyzetekből is tudott gólt lőni. Ma a Fehérvár nem érdemtelenül vitte el a plusz pontot.”

Tyler Dietrich, vezetőedző, Fehérvár: “Ez egy őrült meccs volt. A Miskolc hozta a már ismert kitűnő támadójátékát, de mi szerencsére vissza tudtunk jönni három gólos hátrányból is. A csapat óriási erőfeszítéseket tett a győzelemért, és ezt sikerült is elérnünk, büszke vagyok a játékosaimra.”

Erste Liga, Miskolci Jégcsarnok, 1150 néző. Játékvezetők: Gangel, Haszonits, Kis-király, Kormos.
Adorján: 80,0% (Kiss B.)
K
Scola: 85,0% (Bors)
Sagert, Vojtkó, Tóth A., Miskolczi, Booras
1
Vokla, Láday, Holmberg, Becze, Shupe
Leppanen, Dudas, Somogyi, Pavuk, Cseter
2
Arany, Hegyi, Tóth G., Hamvai, Reiter R.
Láda, Györfy, Hajós, Ritó, Dansereau
3
Szabó B., Lengyel, Szabó K., Szita, Mazzag
Szilágyi
4
Pados, Korbuly, Varga B., Szász, Balogh
Mayer Péter, Kontsas Jukka
E
Dietrich Tyler, Énekes Lajos
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 26:18 FHA PP Szabó K. Holmberg
1-1 26:48 MIS SH Tóth A. Hajós Leppanen
1-2 27:26 FHA PP Becze Holmberg Vokla
2-2 30:31 MIS Tóth A. Hajós Sagert
2-3 34:02 FHA Shupe Vokla Holmberg
3-3 36:11 MIS Hajós Dansereau Ritó
4-3 38:36 MIS Miskolczi Dudas Booras
5-3 43:40 MIS Somogyi Tóth A. Vojtkó
6-3 44:02 MIS Booras Dudas Tóth A.
6-4 47:31 FHA Arany Hamvai Becze
6-5 53:54 FHA Holmberg Shupe Láday
6-6 58:45 FHA Becze Szita Láday
6-7 60:51 FHA SH Hamvai Shupe
40 Kapura lövések száma 35
10 Kiállításpercek 8

A Miskolc–Fehérvár galériája

 

A Miskolc–Fehérvár videó-összefoglalója

   

13 gól és minden más bő negyedórába sűrítve.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum