Változások előtt áll a Fehérvár

 

A vezetőedző és a szakosztály-igazgató a nemzetközi szünetet kihasználva a klubhonlapon tisztázta, a jövőben a MOL Ligába igazolt légiósokra is számíthat az EBEL-csapat. Sok a bírálat és magasak az elvárások, a helyzet pedig korántsem egyszerű. 18 forduló alatt 8 pontos hátrány szedett össze a csapat, de van 26 meccse javítani.

Rob Pallin vezetőedző megérti, ha van, akinek fogytán a türelme. És nyilatkozatából kiderül, hogy kiváltképp megérti, ha az a valaki a főnöke, aki ennek hangot is ad. Ocskay Gábor, a Fehérvár AV19 szakosztály-igazgatója kemény szavakkal bírálta a vezetőedzőt, a javaslatára igazolt játékosokat, a farmcsapat szakmai vezetőjével kialakított kommunikációját és a csapat eddigi eredményeit. “Vezetőedzőnktől is többet várunk, hiszen ezt a keretet ő rakta össze, az ő feladata, hogy úrrá legyen a nehézségeken, eredményes csapattá gyúrja a játékosokat.” A név szerinti bírálatok ezzel nem értek véget, mint Ocskay elmondta, “a magyar csatáraink is gólképtelenek, egyedül Sikorcin játéka megfelelő. Ennek oka számunkra is nagy talány, az biztos, hogy Nagytól, Kógertől és Kovács Csabától is sokkal több kell a folytatásban.” Nem rejtette véka alá, szerződésbontásokra is sor kerülhet, ha nem változik a helyzet. Szerencsére van, ami rendben van a klubnál, hiszen hosszú idő után nincs tartozása a csapatnak és bár nagyon kemény hat hónap vár a menedzsmentre, az jól teszi a dolgát: “Jelenleg minden feltétel adott, hogy a csapataink jól szerepeljenek.”

A hivatalos klubhonlapon megjelent interjúkból kitűnik, nem csak Rob Pallin és Tyler Dietrich vannak kommunikációs problémák, de Rob Pallin és Ocskay Gábor között is félreértések adódtak az elmúlt hónapokban. A szakosztály-igazgató szerint ugyanis “szó sincs róla, hogy a MOL Ligában játszó légiósok ne játszhatnának fel az EBEL-be! Mindössze annyi kikötésünk volt, hogy egyszerre ne 11-12 légióssal játszunk az osztrák ligában és a magyar fiatalok is kapjanak szerepet. Rob Pallin előtt adott volt, és most is adott a lehetőség, hogy a gyengébben játszókat a MOL Ligás csapatba irányítsa, vagy onnan játékosokat hívjon fel. Nyugodtan ki lehetett volna próbálni Bodót, Orbant, vagy éppen Holmberget az első csapatban. Ez csak a vezetőedzőnk döntésén múlott, senki sem tiltotta ezt a lehetőséget.”

Fotó: Mudra László - http://www.mudralaszlo.hu

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

A vezetőedző másképp emlékszik minderre, és emiatt volt, hogy csak magyar fiatalokat vittek fel eddig a MOL Ligából: “A szezon előtt azt az iránymutatást kaptuk, hogy nem szerepeltethetünk légiósokat a MOL Ligából, később azonban ez megváltozott. Az edzői stábunk úgy döntött, hogy Szaller Márkot visszük el a légiósok helyett. És amikor Márk szerephez jutott, élt is vele, nagyon jól játszott. Emellett korábban is szükségünk volt a MOL Liga keret egyes játékosaira a sérültjeink miatt. Több olyan mérkőzést is játszottunk idén, amikor összesen négy légióssal szerepeltünk, két támadóval és két védővel. Kocsis, Szaller, Szabó Krisztián és Reiter Attila pedig összesen 21 mérkőzésen jutottak szerephez. Lévén erre a menedzsment részéről adott a felhatalmazás, a jövőben a MOL Liga csapat játékosai is több szerephez jutnak majd.” Eddig egyetlen alkalommal sem nevezett MOL ligás légióst Pallin az EBEL-keretbe, a jövőben tehát lehet erre számítani.

Hogy a vezetőedző miben látja a javulás zálogát? “A kulcsjátékosainknak előre kell lépniük a kulcsjátékos szerepébe.” Rob Pallin bírál és biztat egyszerre. Elmondta, Frank Banham most nem az a játékos, aki volt 2 vagy 3 éve. és Andrew Sarauer sem tud úgy teljesíteni, mint eddig, mivel sérülése még mindig gátolja ebben. Azonban nem a játékoskeret megváltoztatásában látja a megoldást. “Kiindulásképpen az egészség a legfontosabb. Ha egy játékos nem megfelelő egészségi állapotban lép jégre, az magyarázhatja a gyengébb teljesítményét, még ha ez kifogásnak is hangzik. Ha viszont egy játékos a fegyelmezetlenségével a csapatát sújtja, és emellett a teljesítménye sem járul hozzá a csapat eredményéhez, akkor nincs szükség rá. Egyáltalán nem tolerálom azt, ha valaki nem csapatjátékos.”

A Fehérvárnak bőven van ideje felkészülni a folytatásra, közel két hét szünet után pénteken Grazban játszik az EBEL-csapat, vasárnap pedig az Olimpija látogat Székesfehérvárra. Két győzelem sok sebet begyógyíthat.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum