Lenyűgözött a magyarok játéka

 

Két edző és három magyar játékos értékelte a magyar-dánt.

Diego Scandella (edző, Magyarország): Tudtuk, hogy ez egy nehéz torna lesz, és ha csak a lövések számát megnézzük, már az is bizonyítja ezt. A fiúk ma kimondottan jó védekező játékot mutattak, elkötelezetten védték a kaput, viszont a helyzetektől sem ijedtek meg. Tetszett, hogy végig versenyképesek voltunk az ellenféllel. Nagyon jó lenne egy győzelemmel hazamenni, kicsit rossz, hogy ez ma nem jött össze, de a fontos az, hogy fejlődjünk a meccsek alatt. Holnap is ez lesz a fő feladatunk, szeretném ugyanazt a küzdőszellemet látni, mint az elmúlt két napban, és ez remélhetőleg hozza majd az eredményt magával.

Jan Karlsson (szövetségi kapitány, Dánia): Pontosan ilyen meccsre számítottam, már csütörtökön is lenyűgözött a magyarok játéka, amilyen keményen küzdöttek hatvan percen keresztül. Balszerencse volt, hogy így alakult az eredmény, az elején túl sok volt a kiállítás, és ezen múlt a meccs. Ma reggel mondtam is a csapatomnak, hogy álljanak készen arra, hogy a magyarok az elejétől a végéig küzdeni fognak a meccsen, és ez így is volt. Mi nagyon jól játszottunk az első és a harmadik harmadban, ha az elején be tudjuk lőni a helyzeteket, másképp alakult volna a mérkőzés. Viszont ameddig nem dől el a mérkőzés, nem lehet megállni.

Somogyi Balázs (csatár, Magyarország): Nagyon izgultam, azért ilyen szintű nemzetközi csapat ellen még nem játszottam pályafutásom során, de most megmutathattam magam. Mindenféleképpen jó érzés az is, hogy sikerült gólt lőnöm, ráadásul ma mindenki be tudta tartani az edzői utasításokat, nagyszerűen mozgott együtt a csapat. Lélekben is ott voltunk, szerencsére összességében jól teljesítettünk a dánok ellen. Bár a franciákat a dánok nagyon megverték, nem szabad semmit következtetni abból a meccsből, nyitómérkőzés volt, lehet, hogy a franciák sem pörögtek fel kellően, holnapra viszont nekik is a lábukban lesz már két meccs. Szerintem erős mérkőzésre számíthatunk, de remélem, sikerül begyűjteni a három pontot.

Hetényi Zoltán (kapus, Magyarország): Nem tudom, nyertünk-e már valaha a dánok ellen, ezen ráadásul még meccs közben is elgondolkoztam, gondoltam, szép plusz lenne a bravúr, megszerezni az első  győzelmet ellenük. Örültem, hogy játszottam, és hogy jól is ment, de azért bosszantó, hogy ha már a büntetőkig eljutottunk, nem tudtunk nyerni. De majd csak túlteszem magam rajta, annak nagyon örülök, hogy egyáltalán játszhatok, Dél-Koreában voltam utoljára a válogatottban. A címeres mez ad egy plusz löketet. Tegnaphoz képest kulcsemberek hiányoztak, de még így is megálltuk a helyünket a dánok ellen, jól játszottak a srácok. Talán az volt a különbség, hogy ezúttal azért már az elejétől voltak helyzeteink, nem álltunk teljesen vissza. Rendesen beleálltunk a dolgokba, mindenki küzdött, hajtott, a srácok gyorsan megszokták a közeget és bátrabban, magabiztosabban játszottak.

Reisz Áron (csatár, Magyarország): Az első válogatott meccsem előtt tegnap nagyon izgultam, meg is látszott az első pár cserémen. Egy fokkal magasabb szinten megy a játék itt, mint amihez én hozzá vagyok szokva, nagyon lassúnak éreztem magam az elején, lassan tudtam reagálni, de szerintem belerázódtam. Sikerült valamennyire felvennem a ritmust. A dánok ellen azt szerettük volna, hogy úgy kezdjünk, ahogy a norvégok ellen befejeztük a játékot, és azt gondolom, ez nagyjából sikerült is. Nagyon fegyelmezettek voltunk, a védekezésünk kiváló volt, úgy éreztem, végig pariban voltunk velük, talán még nyerhettünk is volna. A csapatban nagyon jól érzem magam, a srácok befogadtak. A norvégok ellen a meccs elején például volt két buta kiállításom, ha a társak akkor nem biztattak volna, akkor talán kicsit megtörtem volna, de mindenkitől csak pozitívumot kaptam, ez pedig rengeteget segített.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR ÉLŐ
VB18 16:30 JPNHUN ÉLŐ
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum