Dánia?Magyarország 2-1

   

A hosszabbításban megnyerhettük volna a meccset, de végül büntetőkkel kaptunk ki a stabil A csoportos és a miénknél teljesebb csapattal felálló ellenféltől. Ismét nagyon komoly munkát végzett a csapat, Hetényi Zoltán parádésan teljesített, de mindenki sokat tett azért, hogy javítsunk az előző napi eredményen.

Tovább csökkentettük az alapemberek számát a válogatottban. Ezúttal kimaradt Rajna, Dudas, Kovács Cs. és Kóger, valamint a sérüléssel és betegséggel küzdő Wehrs (vállproblémák) és Sebők (arcüreggyulladás). A Fehérvár hátvédje, Szabó Dániel személyében viszont újabb újoncot avattunk, aki végig is játszotta a mérkőzést, hiszen a Scandella, Majoross, Sille edzőcsapat ismét a folyamatos négy sorozás mellett döntött, nagyon jó volt ezt látni.

Magyarország összeállítása Dánia ellen:
Hetényi Z. (Bálizs)
Orbán A., Reiter A., Csányi, Sikorcin, Vincze P.
Pozsgai, Szirányi, Somogyi, Nagy G., Könczei
Varga A., Szabó D., Benk, Nagy K., Magosi B.
Mestyán, Kiss D., Kocsis, Reisz, Sárpátki

Kifejezetten jól kezdtük a mérkőzést. Tartottuk a lépést a dánokkal, tetszetős oda-vissza rohanás alakult ki, ebben a műfajban semmivel sem voltunk lemaradva északi riválisunktól. Aktív, gyors játék folyt a jégen a második napon is. Igazán nagy helyzeteket egyik csapat sem alakított ki, de kellemetlen lövések inkább a mi kapusunkat, Hetényi Zoltánt érték, aki higgadtan és ügyesen reagált a vészhelyzetekre. A dánok a harmad második felét meghúzták, de nem tudtak akkora fölény kiharcolni, mint előző nap a norvégok az első periódusban. Ismét nagyon sokat korcsolyáztunk és frissek voltunk, jó volt ezt látni egy ilyen erős tempójú előző napi mérkőzés után 17 órával. Hajtásunk lokális eredményt szült: a negyedik stavangeri harmad volt az első, amit nem vesztettünk el. Az első gólunkra még várni kellett, de az irány jónak látszott ekkor. Az első húsz percet megúsztuk kiállítás nélkül, és megint mi tűntünk keményebbnek.

DENHUN Stavanger

A második harmadban végre eredményt hozott az a hatalmas erőfeszítés, amit a srácok eddig tettek a sikeresség érdekében. Nagyon meghúztuk az elejét, Nagy Krisztián révén már kis híján megvolt az első találatunk. De ami késett, nem sietett, a 25. percben a tornába kiválóan beszálló Somogyi Balázs révén gólt lőttünk, Könczei Áron passza után Nagy Gergő lövése jött le előtte a dán kapusról. Nagyon komoly perceket nyomott válogatottunk, Nagy Gergő és Magosi Bálint is közel volt a második magyar találat megszerzéséhez. A dán szövetségi kapitány látni sem bírta, ami a jégen ekkor történt, időt kért. Ennek haszna nem volt azonnali, további helyzeteket sikerült kidolgoznunk. Aztán a harmad utolsó 7-8 perce megint a dánoké lett. A támadásaink lendületét a meccs első kiállítása törte meg. Kifejezetten jól és fegyelmezetten mozogtunk a hátrányban, jól zárt a négyszög a kapu előtt, Hetényi Zoltán továbbra is oszlop volt hátul. Ebben a harmadban már jelentős bravúrok bemutatására is kényszerítették, és jöttek is fontos, szép védések tőle. Ennek is nagy szerepe volt abban, hogy ezt a harmadot 1-0-ra nyertük és vezetéssel vártuk a záró húsz percet.

Ránk jöttek, és a második cserében több nagy hibát vétettünk, már rég kivihettük volna a korongot, de addig nem jellemző módon bonyolultkodtunk, eladtuk, majd a kapu előtt nem voltunk határozottak, így Hetényi két nagy védése után már nem volt ellenszer, bepasszírozták néhány centiről a korongot. A 42. percben 1-1-re módosult az állás. Dánia igyekezett megnyerni a találkozót, és ezt jó volt látni, így még értékesebb volt minden egyes perc, amit játékosaink egy ilyen csapat ellen jégen tölthettek. És milyen tartalmasan töltötték a jégen azokat a perceket! Mindent megtettek, hogy megóvják a kapunkat az újabb dán góltól, és ezt az igyekezetüket siker koronázta. Mindenki a csapat érdekének rendelte alá a játékát, hatékonyan védekezett a csapat. A maradék időben főleg ezzel voltunk elfoglalva, de a kevés támadásunk ellenére akár még meg is nyerhettük volna a meccset. Természetesen az nem lett volna igazságos, a döntetlennel is maximálisan elégedettek lehettünk, egy kiváló Dániától szereztünk pontot, amelyik sokkal teljesebb vb-csapattal állt fel, mint mi, és amelyik 6-0-ra zúzta le előző nap a franciákat. Csányi megsérült a harmad második felében, jégen maradt, orvos kellett, de hamarosan a lábán ment le, nem látszott tisztán, de a felső teste vagy a keze sérült meg. Ebben a harmadban egy újabb hátrányt húztunk ki, nagyon jó védekezést mutattunk ismét ebben a speciális játékban is. Sajnos előnyt ma sem volt módunk gyakorolni, bár lett volna rá lehetőség, a játékvezetők nem emelték a kezüket.

A hosszabbítás is jelentős izgalmakat hozott, és az első három percben fantasztikus magyar játékot. Többször is eldönthettük volna a mérkőzést, többet támadtunk és jó lövéseink voltak. A 62. percben Sárpátki hagyta ki a ráadás öt perc legnagyobb helyzetét. Egyedül mehetett Sörensen kapujára, de a dán kapus nyerte a párharcot, mamuttal blokkolta a lövést. Gól nem esett az extra öt perc során. Hetényi végül 45 védéssel és 98%-os teljesítménnyel zárta a 65 percet, ez reményt adott a büntetőkre.

Egy rövid rolbázás után jöhettek a rávezetések. Morten Green kezdte, belőtte, Somogyi próbálkozását viszont hárította Sörensen. Jesper Jensen lövését blokkolta Hetényi. Vincze Péter laposan lőtt, nem okozott gondot a dánnak. Spelling ellőtte, Sikorcin nyomás alatt volt, be kellett találnia a folytatáshoz, de a mamutba húzta a korongot a hosszún, 2-1-re Dánia nyert.

Közel jártunk ahhoz, hogy hosszú idő után ismét stabil A csoportos válogatottat győzzünk le, de ez nem sikerült, és most még nem is lett volna reális. Ha májusban következik ez be, akkor nagyon is megérte a novemberi fáradozás. Ha nem, akkor is. Kiváló ellenfelek ellen nyújtunk nagyon jó produkciót Stavangerben, öröm látni ezt.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum