A DAB nagy vizsga előtt áll Miskolcon

   

A borsodiak hazai pályán általában igazi úthengerként gázolnak át az ellenfeleken, az Acélbikákra az eddigi szezon legnehezebb feladata vár.

Pénteken Miskolcra látogat a DAB, ahol talán az eddigi legnehezebb feladat vár rá: saját otthonában megmérkőzni a címvédővel. A Jegesmedvék még csak hatszor játszottak hazai pályán, ezeken 16 pontot szereztek, vagyis meccsenként átlagban közel 2,7-et. Összehasonlításul, a MAC 2,3-at, a Debrecen 1,9-et. Még brutálisabb a különbség, ha a lőtt gólok számát vesszük alapul. A Miskolc 38 gólt lőtt a hat hazai meccse alatt, ami egészen elképesztő, 6-os átlagnál is magasabb szám. A MAC erős hazai pályája másik filozófián alapul, ők “csak” 3,5 gólt szereznek meccsenként, viszont átlagban közel eggyel kevesebbet is kapnak. Nem túlzás azt állítani tehát, hogy a Népkertben az úthengerrel kell szembenézniük a Bikáknak. Ami reménykedésre adhat okot a vendégszurkolók számára, az az a tény, hogy Lencsésék eddig elkerülték a nagy gólkülönbségű vereségeket. Hat idegenbeli meccsen mindössze mínusz hetes góldifferenciát szedtek össze, ami az UTE után a második legkevesebb a tabella alsó felében.

A DAB idén még nem játszott Miskolcon, viszont mindkét dunaújvárosi mérkőzésen remekelt a csapat, első alkalommal még győzni is tudtak hosszabbításban, de másodjára is szoros meccsen szenvedtek 4-3-as vereséget. Nehezen mérhető össze a két csapat játékereje, azonban hajtós, kaparós csapat az Acélbikáké, és ezzel sok mindent lehet kompenzálni. Nagy kérdés, mire lesz ez elég az ellen a Miskolc ellen, amelynek nem csak a vereség miatt kell visszavágnia, de a sikertelen Kontinentális Kupa-szereplés után egy meggyőző MOL ligás győzelemmel térhetnek vissza a helyes útra. A vendégek egy súlyos sérülés következtében nem számíthatnak az utóbbi időben egyre jobb formába lendülő Szepessy Mátéra, míg a hazaiak reménykedhetnek a Kontinentális Kupa utolsó meccséről gyomorrontás miatt hiányzó Jesse Dudas visszatérésére.

DABMIS

Fotó: DAB

Mayer Péter (vezetőedző, Miskolc): A Dunaújváros deklaráltan egy munkás csapat, a szó jó értelmében. Nagyon sokat dolgoznak meccs közben, és nem adják fel egyetlen pillanatra sem, elég csak a mi első ottani mérkőzésünkre gondolni. A második találkozón már tudtuk ezt a fajta harcmodort kezelni, és el is hoztuk a három pontot. A DAB-nak nem szabad teret adni, végig irányítanunk kell a játékot, és persze be kell lőnünk a helyzeteinket. Ebben mindenképpen javulnunk kell.

Lee Gilbert (vezetőedző, DAB): A liga egyik, ha nem a legjobb csapatához látogatunk, így nyilván nem számíthatunk másra, mint rettenetesen kemény ellenállásra. Az itthoni mérkőzések tanulsága az, hogy ha kellemetlen stílusban tudunk hokizni ellenük, akkor őket is meg lehet zavarni, ki lehet zökkenteni. Ehhez azonban mindenkitől maximális teljesítmény és sziklaszilárd akarat kell majd. Sajnos Szepessy Mátéra nagy kihagyás vár, sajnálom, hiszen alapemberré nőtte ki magát a fiatal csatár, nehéz helyzetben vagyunk a pótlásával kapcsolatban.

Miskolc–DAB 7-2

   

A dunaújvárosiak a mérkőzés első felében tartották a lépést ellenfelükkel, ezt követően viszont nagy különbségű győzelmet hozott össze a MOL Liga címvédője.

A mérkőzés 20 perces késéssel indult, a játékvezetők forgalmi okok miatt csúszással érkeztek. Az első harmad kiegyenlített kapura lövési mutatót hozott, mindkét együttes 7-7 alkalommal találta el az ellenfél kapuját, ebből 1-1 gól született. A 12.percben Sagert góljával a hazaiak vezettek, 6 perccel később Németh Péter egyenlített. A második játékrész közepe táján az első dunaújvárosi emberelőny két gólt is hozott. Előbb Tóth Adrián talált be emberhátrányban Lindoff kapujába, majd Borbás használta ki az 5 a 4 elleni lehetőséget. A találkozó a középső harmad második felében dőlt el, amikor Galanisz révén a Jegesmedvék újra vezetett, a DAB kihagyott egy büntetőt, ezt követően pedig Dudas kétgólosra növelte a miskolci előnyt. A harmadik harmad a hazaiaknak sikerült jobban, Booras, Somogyi és Sagert is betalált a dunaújvárosi kapuba. A Miskolc 7-2-re nyert, továbbra is őrzi első helyét.

Kellett egy jó kapusteljesítmény is

   

Mayer Péter (vezetőedző, Miskolc): Rövidebb paddal vágtunk neki a mai mérkőzésnek, de aki szerepet kapott, az hozzátette a magáét a sikerhez. Nehezen lendültünk bele, de a második harmadtól a magunk javára fordítottuk a mérkőzést. Örülök a győzelemnek, amelyhez kellett egy jó kapusteljesítmény is.

Lee Gilbert (vezetőedző, DAB): Egy jól felkészített csapattal találkoztunk, amely ma sokkal jobb volt nálunk. Keményen dolgoztunk, a második harmad közepéig jól tartottuk magunkat, ám utána a hibáink megpecsételték a sorsunkat. A Miskolc megérdemelten győzött.

Erste Liga, Miskolci Jégcsarnok, 1210 néző. Játékvezetők: Varjú, Haszonits, Kormos, Kis-király.
Adorján: 92,0% (Kiss)
K
Lindoff: 77,4% (Duschek)
Sagert, Vojtkó, Hajós, Tóth, Dansereau
1
Raszulov, Smith, Azari, Revák, McCann
Leppanen, Dudas, Somogyi, Pavuk, Cseter
2
Lencsés, Hruby, Németh, Borbás, Bushbacher
Ritó, Györfy, Galanisz, Miskolczi, Booras
3
Léránt, Kedves, Szepessy B., Magosi, Odnoga
Szilágyi
4
Krukk, Mátyásy, Nagy
Mayer Péter, Kontsas Jukka
E
Gilbert Lee, Strenk Hunor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 11:06 MIS Sagert Pavuk Dudas
1-1 17:34 DAB Németh Bushbacher Borbás
2-1 28:03 MIS SH Tóth Hajós
2-2 29:22 DAB PP Borbás Smith Bushbacher
3-2 33:37 MIS Galanisz Miskolczi Dudas
4-2 38:27 MIS PP Dudas Dansereau Pavuk
5-2 41:23 MIS Booras Dudas Sagert
6-2 46:55 MIS Somogyi Cseter
7-2 48:59 MIS PP Sagert Tóth Leppanen
31 Kapura lövések száma 25
6 Kiállításpercek 10

A Miskolc–DAB képei

 

A Miskolc–DAB góljai

   

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum