A szezonban másodszor osztja meg erőit a HSC

   

Könnyű győzelemre nem számíthat a Fehérvár akkor sem, ha ezen a hétvégén a szeredai szakvezetés a román bajnokságnak ad prioritást. Idén sajnos nem fair a helyzet a MOL Ligában, ez most éppen a Volán malmára hajthatja a vizet.

A MOL Liga szombati játéknapján a HSC fogadja az első erdélyi túráján szereplő Fehérvárt. A két csapat még csak egyszer találkozott a szezonban, ráadásul majdnem két hónappal ezelőtt. Fehérváron a HSC alaposan meg tudta nehezíteni ellenfele dolgát, hiszen a hazaiak csak hosszabbítás után tudtak győzni a székelyek ellen. Azóta sok víz lefolyt a Dunán, a HSC megjárta a poklot, Oktyabrjov mester leigazolásával ugyanakkor nagyot húztak, a 41 éves szakemberrel 15 meccs alatt csak egyszer nem szereztek pontot.

Hiba lenne tehát a tabellán elfoglalt helyezésekből kiindulni az esélyek latolgatásakor. A Fehérvár helyezése ugyanis meglehetősen csalóka. A csapat a negyedik helyen áll a táblázaton, 28 pontjával ötpontos hátrányban van a harmadik helyezett Debrecenhez képest és kettővel vezet az UTE előtt. Ugyanakkor mindkét csapatnál két meccsel kevesebbet játszott, ami azt is jelentheti, hogy az erdélyi hétvége után a harmadik és az ötödik hely is kinézhet a csapatnak.

A HSC helyzete egészen más, 19 pontjával egyelőre a mezőny hátsó feléhez tartozik, együtt a 20 pontos Fradival és a szintén 19 pontos DAB-bal. Ez a három csapat öldöklő küzdelmet vív a rájátszást érő hatodik helyért, minden pont aranyat ér. A HSC-nek a Fehérvárral szemben kétségkívül előnyt jelent a hazai pálya, azonban nagy kérdés, hogy a kettős terhelés mellett milyen csapat jut az esti meccsre. Szombaton ugyanis két mérkőzést is láthatnak a szeredai szurkolók, helyi idő szerint öt órakor a Steaua, nyolckor a Fehérvár lesz az ellenfél.

Korábban a csapat azt nyilatkozta, hogy mindkét bajnokság egyformán fontos és hogy a pénteki, Steaua elleni mérkőzés eredménye nagyban befolyásolhatja azt, hogy melyik meccsre milyen kerettel állnak ki a szombati kettős megméretésen. Nos, pénteken nyert a HSC a bakák ellen 4-1-re, viszont a meccs így is végig szoros volt, a hazaiak mind a négy góljukat a harmadik harmadban szerezték. Ezzel a győzelemmel azonban továbbra is a Steaua mögött vannak a táblázaton a harmadik helyen. Elvileg tehát a rájátszás biztosnak tűnik, azonban a pályaválasztói jog is fontos lehet, nem beszélve arról, hogy közvetlen riválison lehetne hozni három pontot.

Annyi bizonyos, hogy az érvényben lévő szabályok szerint egy játékos ugyanazon a napon nem játszhat két mérkőzést. Információink szerint az MJSZ nem ad felmentést ezen szabály alól a csíkszeredaiaknak erre a hétvégére, így aki a román bajnokin jégre lép, nem szerepeltethető a MOL Liga-meccsen. A HSC egyszer már szembesült a csapat erőinek megosztásával járó problémákkal, akkor a MAC otthonába látogattak fél csapattal Geréb István vezérletével a kék-fehérek, és bár 7-3-ra kikaptak, végig küzdöttek az újabb gólokért.

HSC jegkeszites

Az biztosnak tűnik, hogy szombat délután előtt keveset fogunk megtudni arról, hogyan határoz a csapatvezetés a prioritásokról és hogy melyik meccsre milyen kerettel állnak ki. Márpedig ez meghatározó lehet a Fehérvár szempontjából. Az előzetes nyilatkozatok és a pénteki eredmény alapján nem tartható kizártnak, hogy ebben a helyzetben mégiscsak a MOL Liga-meccs élvez majd elsőbbséget.

Az azonban biztos, hogy az MJSZ–RJSZ kakaskodás következményeként sok mérkőzés irreálissá vált ebben a szezonban. Ez a helyzet méltatlan az erdélyi csapatok számára, és komoly versenyhátrányba hozza azokat a magyarországi csapatokat is, akiknek a riválisai egy gyengített Brassóval vagy HSC-vel találják szemben magukat. És akkor a magyarországi csapatok 6 légiósával szemben az erdélyieknek engedélyezett 8 légiós okozta problémát – valamint hogy a két erdélyi csapat egymás között nem a MOL Liga, hanem a román bajnokság szabályai szerint játszik – még nem is említettük.

HSC–Fehérvár 3-8

   

A fehérváriak többek között Holmberg és Orban mesterhármasának köszönhetően nyertek a Csíkszereda otthonában. A mérkőzés hajrájában a Heffernan testvérek végleges büntetése nagyarányú vereségbe sodorta a HSC-t.

Sokáig úgy tűnt, nem születik gól az első harmadban, ám 29 másodperccel a vége előtt Orban vezetéshez juttatta a Fehérvárt. A 27. percben Kocsis góljával nőtt a vendégek előnye, 8 perccel később pedig Rokaly találatával szépített a HSC. A folytatásban Holmberg vált a fehérváriak vezérévé, a kanadai csatár mesterhármast szerzett, mindeközben a második és a harmadik gólja között Molnár Zsombor volt eredményes hazai részről. A 48. percben Peksa helyét Onodi vette át a csíkszeredai kapuban. 8 perccel a vége előtt Shane Heffernan fejre irányuló támadásért 5+végleges fegyelmit kapott, testvére, Kyle pedig verekedésért végleges kiállítást, míg a vendégektől Szabó Krisztiánt 2 perces büntetéssel sújtották. Utóbbi játékos visszatérése után 3 percen át 5 a 3 ellen játszottak a fehérváriak, Orban 2, Kocsis 1 gólt lőtt. 19 másodperccel a vége előtt Rokaly Norbert megszerezte önmaga második, a HSC harmadik gólját. A Fehérvár 8-3-ra nyert, sikerével 2 pontra megközelítette a 3. helyen álló Debrecent.

Lenyűgöző az, amit a csíkszeredai csapat csinál

   

Tyler Dietrich elismerően nyilatkozott a HSC-ről, elismerte, ha csak egy meccset játszik ellenfelük szombaton, akkor teljesen más mérkőzést játszottak volna.

Artur Oktyabrjov (vezetőedző, HSC): Épphogy a megfelelő létszámú kerettel fel tudtunk állni a meccsre, de ennek ellenére a fiúk jól küzdöttek, büszke vagyok rájuk. Bizonyították, hogy megfelelő karakterrel rendelkező játékosokról van szó.

Tyler Dietrich (vezetőedző, Fehérvár): Az első harmadban a hazai csapat jobban játszott. A kapusunk több jó védést is be kellett mutasson. A második harmadban felgyorsultunk, támadólag léptünk fel és fontos momentumban, előnyben, gólt is tudtunk lőni. Sajnálom, hogy egy jó hangulatú mérkőzés végül csúnya véget ért. Elégedettek vagyunk a három ponttal. Lenyűgöző az, amit a csíkszeredai csapat csinál, vagyis hogy mindkét bajnokságban részt vesz párhuzamosan. Néztem a Steaua elleni meccset és biztos vagyok benne, hogy ha azok a srácok is játszottak volna, akkor egy teljesen más mérkőzés alakul itt ki.

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 1250 néző. Játékvezetők: Bogdan, Mathe, Nedelkovici, Peter.
Peksa: 76,2% (Onodi: 25,0%)
K
Kalnins: 90,0% (Scola)
Orbán, Bednár, Heffernan K., Heffernan S., Bíró
1
Reiter A., Szabó B., Holmberg, Orban, Bodo
Kuzman, Mironov, Molnár Zs., Molnár Z., Péter L.
2
Vokla, Szaller, Reisz, Shupe, Mazzag
Geréb, Okos, Rokaly
3
Arany, Szabó Dániel, Kocsis, Szabó K., Hamvai
4
Hegyi, Lengyel, Tóth, Reiter R.
Otiabrev Artur, Nagy Béla
E
Dietrich Tyler, Énekes Lajos
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 19:31 TIT Orban Holmberg Kalnins
0-2 26:25 TIT Kocsis Szabó K. Reiter A.
1-2 34:25 SCC Rokaly Okos Péter L.
1-3 38:46 TIT PP Holmberg Szabó K. Orban
1-4 41:07 TIT Holmberg
2-4 41:38 SCC Molnár Zs.
2-5 47:39 TIT Holmberg
2-6 54:01 TIT PP2 Kocsis Reisz Reiter A.
2-7 54:38 TIT PP2 Orban Shupe
2-8 56:56 TIT PP2 Shupe Bodo Szabó K.
3-8 59:41 SCC Rokaly
30 Kapura lövések száma 25
56 Kiállításpercek 8

A HSC–Fehérvár képes összefoglalója

 
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 21., szombat
VB 11:20 DENFRA 3-0VÉGE
VB 11:20 USASWE 3-2 HVÉGE
  • SPORT 1
VB 15:20 AUTFIN 0-3VÉGE
VB 15:20 CANSUI 3-6VÉGE
  • SPORT 1
VB 19:20 ITASVK 1-3VÉGE
VB 19:20 NORCZE 1-4VÉGE
május 22., vasárnap
VB 15:20 GBRLAT 3-4VÉGE
VB 15:20 KAZGER 4-5VÉGE
VB 19:20 SUIFRA 5-2VÉGE
VB 19:20 SWENOR 7-1VÉGE
  • SPORT 1
május 23., hétfő
VB 15:20 KAZITA 5-2VÉGE
VB 15:20 USACZE 0-1VÉGE
  • SPORT 2
VB 19:20 AUTGBR 5-3VÉGE
VB 19:20 CANDEN 2-3VÉGE
  • SPORT 2
május 24., kedd
VB 11:20 GERSUI 3-4 BVÉGE
VB 11:20 SWELAT 1-0VÉGE
VB 15:20 SVKDEN 7-1VÉGE
VB 15:20 USANOR 4-2VÉGE
VB 19:20 CANFRA 7-1VÉGE
VB 19:20 FINCZE 3-0VÉGE
  • SPORT 1
május 26., csütörtök
VB 15:20 1.negyedd.
  • SPORT 1
VB 15:20 2.negyedd.
  • SPORT 2
VB 19:20 3.negyedd.
  • SPORT 2
VB 19:20 4.negyedd.
  • SPORT 2 (21:45)
Partnerünk
Archívum