Oktyabrjov, a mágus

   

Szinte hihetetlen, mekkorát fordult a HSC Csíkszereda teljesítménye az edzőváltás után.

A HSC Csíkszereda elég szűk kerettel, hárommeccses magyarországi túrával és négy légióssal indult a szezonnak. Az esélytelennek tartott csapat Geréb István vezetőedzővel az első két meccsen meglepetéspontot szerzett Székesfehérváron és a Megyeri úton, és kiválóan tartotta magát a Tüskecsarnokban, de ott már nem jutott pont számára. Miként a következő hat meccsen sem. Ezért edzőcserére szánta el magát a vezetőség, Artur Oktyabrjov érkezett, aki a Patriot Budapest MHL-csapatánál már dolgozott hazánkban, azóta KHL-kluboknál látott el főleg másodedzői funkciót.

A 41 éves edző látott már ezt-azt, orosz élvonalbeli hátvédként sokszoros felnőtt válogatott, aki világbajnokságon is járt. A tengerentúlon az AHL-ig vitte. A várt határozottsággal állt a munkához, hozott magával játékosokat is, így időközben tucatnyivá bővült a légióskontingens. Ezt a garnitúrát pillanatok alatt egymásért küzdő csapattá gyúrta egybe a hazaiakkal. A HSC érkezéséig 9 MOL Liga- és 5 romániai bajnoki meccset játszott, mind a 14 meccsen vereséget szenvedett, összesen 3 pontot szerzett, amikor hosszabbításban és büntetőkkel kapott ki. A gólarány 37-69 volt ezen a 14 találkozón.

Ehhez képest az Oktyabrjov-érában lejátszott 15 meccsen csak egyszer nem szerzett pontot a Sport Club, azaz október 5. óta egyedül a MAC verte rendes játékidőben a HSC-t. A 8 MOL Liga-meccséből 6-ot megnyert, 1-et a ráadásban bukott, a megszerezhető 24 pontból 17-et bezsebelt. A romániai bajnokságban pedig egyenesen tarolt, a 7 meccsen a maximális 21 pontot gyűjtötte be. A gólarány parádés: 96-38, amiből ha levonjuk a román egyetemistáknak 2 meccsen lőtt 37 gólt, akkor is kitűnő mutató. Mindennek köszönhetően alig három hét alatt lesajnált kis csapatból mindkét ligában rájátszásra esélyes együttessé vált a Csíkszereda.

A HSC Csíkszereda 2015/16-os teljesítménye a megszerzett pontok százalékában:

hscoktyabrjov

Eddig az orosz mester az év igazolása, továbbá a csapat pontlistáját vezető három légiós.

Oktyabrjov HSC

Fotó: Pál Zoltán

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum