A Fradi a MAC ellen mászhat ki a gödörből

   

Mondani sem kell, ez egyáltalán nem lesz egyszerű feladat, hiszen az aktuális vendég az egyik legkompaktabb csapat a ligában. Ráadásul az egyik legkompaktabban jó csapat.

Aligha találni két olyan csapatot a ligában, amely annyira eltérő pályát futna be, mint a Fradi és a MAC, akik pénteken csapnak össze Pesterzsébeten. A házigazdák igazi mélyponton vannak, erről legjobban a hétfői, Fehérvár elleni meccsük tanúskodik, amit egy szokatlanul őszinte hangvételű Facebook-bejegyzés követett, Pap Gábor, a szakosztály elnökségi tagjának részéről. Pedig úgy tűnt, a Fradi talpra állt a Miskolctól elszenvedett 12-4-es vereség után, hiszen az egyre jobb formában lévő HSC-t Csíkszeredában győzte le és kétszer is hat gólt ütött a Brassónak. Mindemellett a Miskolc másodszor is 5-1-et hozott, emellett pedig két Fehérvár elleni meccsen összesen 11 gólt kaptak, legutóbb 6-0-val távoztak a Raktár utcából.

A MAC éppen ellenkezőleg jár el, négy meccse nem kapott ki, azelőtt is hosszabbítást ért el a Miskolc otthonában, a négy győzelem mérlege 20 lőtt és mindössze 7 kapott gól. Az is igaz ugyanakkor, hogy e négy meccsből háromszor a tabella alsó feléhez tartozó csapatok ellen vívták. Legutóbb az utolsó Brassó ellen 51 kapura lövés is csak két gólra volt elég, ami nem garancia a sikerre. A helyzetkihasználáson tehát mindenképpen javítania kell Majoross Gergely tanítványainak. Mindazonáltal a Fradi is az alsóbb régiókban tanyázik, így a meccs egyértelmű esélyese a MAC, még akkor is, ha a csapatkapitány Tokaji játékára egyelőre várni is kell, miként Silló Arnoldra is, Stipsicz Bencére viszont számíthat csapata. A túloldalon az ötmeccses eltiltását töltő Linus Schellin fog hiányozni. A MAC még nem játszott Pesterzsébeten ebben a szezonban, ettől függetlenül a pontvesztés igazi meglepetés lenne, a vendégek kapujában Bálizs kezd.

Majoross Gergely (vezetőedző, MAC): Néhány fontos játékelemmel foglalkoztunk a csütörtöki edzésen, elsősorban védekező harmadbeli részletekkel, szeretném, ha ebben tovább fejlődnénk. Nehéz, küzdelmes mérkőzésre számítunk, de tudjuk, mit kell tennünk ahhoz, hogy győztesen hagyjuk el a pályát ma este. Sok energiára és a szisztéma pontos betartására lesz szükség a Fradi otthonában. (Forrás: A MAC Facebook-oldala)

MACFTC

Fotó: Maneses István

FTC–MAC 5-6

   

Rafaj Attila mesterhármasának köszönhetően a ferencvárosiak csak hosszabbításban szenvedtek vereséget. A zöld-fehérek a pontszerzésükkel előrejöttek a rájátszást érő 6. helyre.

A MAC már a 2. percben megszerezte a vezetést, Szappanos talált be Budai kapujába. A harmad közepén viszont feltámadt a Ferencváros, Jensen egyenlített, Rafaj vezetéshez juttatta a zöld-fehéreket, Tendler pedig kétgólosra növelte az előnyt. A harmadik hazai gól után Majoross Gergely időt kért. A 20. percben Nagy Krisztián gondoskodott arról, hogy csak egygólos FTC-előnnyel vonuljanak szünetre a csapatok. A ferencvárosiak erejét jól jelzi, hogy 22-szer találták el Bálizs kapuját az első 20 percben. A második harmadban a MAC támadott többet, kétszer emberelőnyben is játszhatott, gól nem született.

A 43. percben Rafaj meglőtte önmaga második, csapata negyedik találatát. A következő percekben a MAC akarata érvényesült, Terbócs szépített, Olson egyenlített. Fél perccel a gól után elszabadultak az indulatok, Klempa és Manninen megtalálta egymást. Terbócs 53. percben született második gólja a MAC újbóli vezetését jelentette, Rafaj 3 perccel későbbi mesterhármasa pedig a hosszabbítást eredményezte. Sokáig úgy tűnt, a hosszabbításban nem születik gól, ám a végjátékban emberelőnybe került a MAC, amit 8 másodperc alatt kihasznált Olson révén. A MAC 6-5-re nyert, de az FTC is örülhet, fontos pontot szerzett a rájátszásért folyó küzdelemben.

FTCMAC

Fotó: Pap Gábor (FTC)

A MAC nem nőtt ki a rossz kezdésből

   

A 67. percben nyert a MAC az FTC otthonában.

Greg Lindqvist (vezetőedző, FTC): Nagy lépést tettünk előre, keményen hajtott minden játékosom a jégen. Verekedtünk minden korongért, volt 11 gól. Sajnálom, hogy a végén vesztesen kellett lejönnünk. Gratulálok minden játékosomnak és természetesen a vendégcsapatnak.

Majoross Gergely (vezetőedző, MAC): Nagyon rosszul kezdtük a meccset, azt hittem, kinőttünk belőle, de ennek ellenére mire felocsúdtunk, már 3-1 volt az eredmény. A második és a harmadik harmadban véleményem szerint nem játszottunk rosszul, de úgy gondolom, igazságos döntetlen született a három harmad alatt. A hosszabbítás, főleg a három-három elleni játék lutri, ma mi jöttünk ki belőle jobban.

Erste Liga, Pesterzsébet Jégcsarnok , 250 néző. Játékvezetők: Halassy, Németh, Nagy, Ozsváth.
Budai: 84,2% (Ágoston)
K
Bálizs: 86,1% (Arany)
Erdélyi, Hietamaki, Dubek, Rafaj, Jensen
1
Pozsgai, Olson, Klempa, McDonald, Hayes
Suoraniemi, Pál, Manninen, Kiss, Tendler
2
Nagy P., Quinn, Nagy K., Saarenpaa, Terbócs
Lévai, Valecko, Horváth, Kovács V. L., Fliszár
3
Stipsicz, Mestyán, Roczanov, Németh A., Szappanos
Üveges, Farkas, Mach, Papp Cs.
4
Jászai, Németh Á., Tóth R., Schmál, Egyed
Lindqvist Greg Kjell, Szakács Ferenc
E
Majoross Gergely, Svasznek Bence
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 01:58 MÚB Szappanos Németh A. Roczanov
1-1 07:26 FTC PP Jensen Manninen Hietamaki
2-1 11:06 FTC Rafaj Jensen Dubek
3-1 13:21 FTC PP Tendler Kiss Suoraniemi
3-2 19:23 MÚB Nagy K. McDonald Klempa
4-2 42:49 FTC Rafaj Dubek
4-3 45:25 MÚB Terbócs Olson McDonald
4-4 50:07 MÚB Olson Szappanos Pozsgai
4-5 52:21 MÚB Nagy K. Terbócs Mestyán
5-5 55:47 FTC Rafaj Dubek Suoraniemi
5-6 66:50 MÚB PP Olson McDonald Saarenpaa
36 Kapura lövések száma 38
26 Kiállításpercek 20

Az FTC–MAC galériája

 

Az FTC–MAC videó-összefoglalója

   

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum