Újabb fontos meccs vár az UTE-ra

   

A bajnok és listavezető, valamint a második helyezett legyőzése után a MAC-ot oda-vissza legyőző negyedik helyezett Fehérvár látogat a Megyeri útra.

A két csapat egy hónappal ezelőtt már játszott egymás ellen az UTE otthonában, akkor Virág Tamás és Kiss Dániel 2-2 pontjának is köszönhetően a lilák 3-2-re nyertek. Egy újabb győzelemmel Szilassy Zoltán csapata egy pontra közelítenék meg a Fehérvárt, tovább zárkózva az élmezőnyre. Erik Pance érkezése jót tett a csapatnak, vele még veretlenek a lilák, az egyre erősebb HSC-t 3-1-re verték meg, majd a Miskolcot intézték el egy emlékezetes mérkőzésen 6-1-re, vasárnap pedig Debrecenből hoztak el két pontot. Az utóbbi két meccsen változatlan felállásban játszottak, az első sorban Mihalik és Pance között Virág Tamás szerepelt, a második egységben Nemes, Csányi és Kiss Ákos kapott helyet, míg Gröschl hátrébb szorult Feil és Hodos mellé. A negyedik sor a fiataloké, Dömötör, Turbucz és Pichler játszik együtt.

A Fehérvár az elmúlt egy hétben három meccset játszott, mindhárom alkalommal 3-2 lett a végeredmény, a MAC otthonában hosszabbításban kaptak ki, a Debrecentől hazai pályán, míg vasárnap ők kerekedtek felül a MAC ellenében, szintén rendes játékidőben. Nagy kérdés, hogy az UTE ellen kire számíthat Tyler Dietrich vezetőedző, az EBEL-es csapatot érintő sérüléshullám miatt alaposan megcsappant a bevethető játékosok száma. Ennek egyik eredménye az, hogy nincs két meccs, melynek során ugyanazok a sorok állnának fel, másrészt legutóbb 18 mezőnyjátékos állt ki a MAC ellen. Ez persze a jégkorongban nem szokatlan feladat, meg is birkózott vele a csapat, mutatja ezt a 3-2-es végeredmény. Ettől függetlenül nagy kérdés, hogy milyen összeállításban léphetnek pályára és bírják-e a feszített tempót. A hírek szerint Reiter Attila után újabb hátvéd dőlt ki a csapatból, Korbuly Gergely csuklója megrepedt, néhány hét kihagyás vár rá. Hogy Reiter visszatérhet-e, az a meccs előtt derül ki.

uteavs20

Fotó: Rózsa Zoltán

Szilassy Zoltán (vezetőedző, UTE): Markáns csapat érkezik otthonunkba. A Fehérvár komoly tempójú meccseket képes játszani, így adott a feladat, nekünk is rengeteget kell korcsolyáznunk kedden. Ez jó, mert nekünk is ez az egyik erősségünk. Az lesz a fontos, hogy nem szabad a tempóból visszavennünk, mert azt a Volán megbünteti. Sőt, amikor a mérkőzéstempó kontrollálása igényli, fokoznunk is kell majd az iramot. Szervezett csapattal játszunk kedden, a szisztéma szisztéma elleni meccseken az dönt, ki tudja a sajátját jobban végrehajtani és ki a fegyelmezettebb. Debrecenben legutóbb volt egy kis kisiklásunk e tekintetben, ezért nem volt elég a hatvan perc játék a győzelmünkhöz, hatvanegy kellett hozzá, és egy pontot ott is hagytunk. Az offenzív játékunk további javulását várom és egy jó mérkőzést, amelyen szeretnénk a győzelmi szériánkat folytatni.

Énekes Lajos (edző, Fehérvár): Ha úgy vesszük, nekünk minden meccs rangadó. Egyik csapattal sem boldogulunk könnyen, minden meccsen keményen meg kell dolgozzunk a pontokért. Ez kedden is igaz lesz, az nem is kétséges, a végén kiderül, mire elég a tudásunk a Megyeri úton. A MAC ellen megbízható játékot nyújtottunk, fegyelmezett, jó teljesítményt. A valós helyzetek száma nagyjából azonos volt, az emberhátrányunk és az -előnyünk is jól működött, a gólok számától függetlenül. Mivel sok a sérült az EBEL-csapatnál, több játékost is felhívtak tőlünk, így két ifjúsági korú játékos is játszott a MAC ellen. Ez az élet rendje, ha valaki itt jól muzsikál, az alkalomadtán szerepet kap az EBEL-ben is. Ez nem okoz gondot a MOL Liga-csapatnál sem, sőt a malmunkra hajtja a vizet, mindenki látja, van értelme hajtani és dolgozni. Ha innen felmennek játékosok, a helyüket alulról pótoljuk és mások is lehetőséget kapnak, akik szintén élhetnek ezzel. Szabó Bence és Szita Donát megállta a helyét a MOL Ligában, megmutatták mindketten, hogy a fiatalok helyet követelnek maguknak. Jó teljesítményükkel alátámasztották, a jövőben is számíthatunk rájuk. Kedden nem lesz egyszerű a helyzetünk, néhány U20-as játékos a válogatott összetartásról tér vissza, szűkös a hátvédkeretünk, de lehet, hogy a nagy csapattól visszakapunk valakit, meglátjuk. Azt is meg kell említeni, hogy az UTE az utóbbi meccseken erőre kapott, egyre jobban játszik, ezért még inkább tüzes meccsre számítunk. Támadóink komoly ellenállásba ütközhetnek, de ugyanez lesz a helyzet a másik oldalon is, a kérdés, melyik csapat oldja meg jobban ezt a helyzetet.

Súlyos sérülés miatt félbeszakadt az UTE–Volán

   

A 65. percben az egyik vendégjátékos, Devon Krogh nyakát megvágta egy korcsolya, rengeteg vér folyt a jégre, rohammentők vitték kórházba, a játékvezetők a mérkőzést beszüntették.

Helyszíni beszámolók szerint a játékosok egymásra esése után a korcsolya elvágta Krogh torkát, a verőér környékén. A játékos meze néhány lépés után véres lett, majd összeesett. Rettentő látvány volt. Babic játékvezető vette észre elsőként a bajt, azonnal hívta az orvost, mire a játékos átért a túloldalra, már ott volt az orvos. Nyomókötéssel próbáltak enyhíteni a problémán és úrrá lenni a helyzeten. Sikerült megállítani a vérzést, azonnal rohammentővel vitték kórházba a játékost.

Krogh-ot a Honvéd Kórházba szállították, a legújabb információk szerint magánál van, ami mindenképpen jó hír. Énekes Lajos edző tájékoztatása szerint nem a fő artéria sérült meg, a kezelés jelenleg is zajlik.

A játékvezetők nem tehettek mást, lefújták a hosszabbítás 5. percében 2-2-es döntetlenre álló mérkőzést.

Krogh UTEAVS

Fotó: EWW

Erste Liga, Megyeri út, 314 néző. Játékvezetők: Vas, Babic, Pálkövi, Váczi.
Sila: 91,2% (Pleszkán)
K
Scola: 94,4% (Kalnins: 100%)
Lindgren, Kiss D., Mihálik, Pance, Virág
1
Reiter A., Hegyi Á. Z., Reisz, Orban, Bodó
Huba, Hegyi Á., Nemes, Csányi, Kiss Á.
2
Krogh, Szabó B., Holmberg, Szita, Shupe
Dósa, Garbacz, Feil, Gröschl, Hodos
3
Vokla, Lengyel, Szabó K., Tóth, Hamvai
Zalavári, Sommer, Dömötör, Pichler, Turbucz
4
Mazzag, Pados, Pillók, Reiter R.
Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt
E
Dietrich Tyler, Énekes Lajos
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 13:24 UTE Huba
1-1 17:37 FHA PP Bodó Orban
2-1 23:07 UTE PP Pance Virág Kiss D.
2-2 48:25 FHA PP Krogh Orban
2-3 67:00 FHA GWS Orban
36 Kapura lövések száma 34
8 Kiállításpercek 16

Az UTE–Fehérvár képes összefoglalója

 
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum