A HSC utolérheti a Brassót

   

A MOL Liga alsóházi rangadóját a román bajnokság szabályai szerint játsszák, ez a Csíkszeredának jelentős hátrány.

Hétfőn az 5 ponttal az utolsó helyen álló HSC fogadja a 8 ponttal utolsó előtti Brassót. Mindkét csapat komoly hétvégén van túl, bár ezúttal a vendégeknek jutott a nagyobb terhelés, hiszen pénteken 6-4-re győzték le a Progymet, majd szombaton simán kikaptak a DAB-tól, amelyben Duschek shutouttal zárt, miközben a juniorjaik ismét Gyergyószentmiklóson léptek pályára, kevesebb sikerrel, aminek 7-0 lett a vége. A HSC pénteken a DAB-ot verte nagyon simán, majd egy könnyed átmozgatás keretében a Sportul Studentesc csapatát tömték ki előbb 18-0, majd 19-0 arányban.

Csíkszeredában az új orosz edző, Artur Oktyabrjov érkezésével új időszámítás kezdődött, a csapatot a szakosztályvezetés kissé megkésve, de úgy tűnik, sikeresen megerősítette. A DAB ellen legalábbis a 14 pontból 11-et termeltek a légiósok, ráadásul négy gólt ütöttek emberelőnyből, ami arra utal, hogy lassan összeáll egy ütőképes csapat Erdélyben. Szükségük is van erre, hiszen a szezon első 10 meccsén mindössze 2 pontot tudtak szerezni, a DAB ellen ehhez jött még három. Lemaradásuk így is jelentős, hiszen két meccsel többet játszva is három pont a hátrányuk a Brassóval szemben.

HSCBRA

Fotó: Pál Zoltán

A Brassó játéka igen hullámzó eddig, a szombatihoz hasonló sima vereségek mellett a legváratlanabb pillanatokban képesek feltámadni, a Debrecent például hazai pályán, a Ferencvárost idegenben tudták legyőzni. Hasonlóban reménykedhetnek a HSC ellen is, a két csapat összecsapása rangadónak számít a MOL Ligában.

A mérkőzés a román bajnokságba is beleszámít, így annak szabályai szerint játsszák le, vagyis csak öt légiós nevezhető – a MOL Ligában a két erdélyi csapat 8-8 légióst nevezhet meccsenként, a HSC-nél több mint 10 külföldi van, a Brassóban egy sincs, így ez a szabály most a hazaiakat korlátozza –, a hosszabbítás is csak öt percig tart, amelynek során végig 4-4 mezőnyjátékos küzd egymás ellen és a kapusoknak román állampolgársággal kell rendelkezniük. Ez utóbbi kapcsán valószínűsíthető, hogy a Brassóban Tőke, míg a HSC-nél Ruczuj kezd majd, akik nagyon hasonló teljesítményt nyújtottak eddig, előbbi 88,9%-os, utóbbi 88,1%-os hatékonysággal védett. Hétfőn is nehéz dolguk lesz, közülük a jobb napot kifogó sokat segíthet csapatának.

HSC–Brassó 5-3

   

A csíkszeredaiak szinte végig vezetve, 4 emberelőnyös gólnak köszönhetően legyőzték erdélyi riválisukat. Tambijevs 2+3 ponttal zárta az estét.

A mérkőzés első két emberelőnyét kihasználta a HSC, az első harmad közepén előbb Antal, majd Berljov talált be 5 a 4 elleni helyzetben. A második hazai gól után 21 másodperccel Bíró Mátyás révén szépített a Brassó. A 25. percben Berljov hazai, 8 perccel később Nagy Csaba vendég részről lőtt gólt. A második játékrész végén újabb két emberelőnyös HSC-gól született, mindkétszer Tambijevs talált be Tőke kapujába. A 44. percben Márton Hunor szépített, majd nem sokkal később 2-2 játékos kiült durva játékért a büntetőpadra. Másfél perccel a vége előtt Keresztes Ottó időt kért, lehozta kapusát, sikertelenül. A HSC 5-3-ra nyert, ezzel sorozatban másodszor diadalmaskodott és pontszámban beérte a Brassót.

A speciális játékunk ismételten jól működött

   

Artur Oktyabrjov (vezetőedző, HSC Csíkszereda): ”Úgy érzem, hogy a találkozó nagy részét uraltuk. Sajnos elkövettünk egy pár hibát, amelyet az ellenfél könyörtelenül kihasznált. Viszont meg kell jegyezzem, hogy a fiúk hatalmas energiát fektettek ebbe a mérkőzésbe és meg is lett az eredménye. A speciális játékunk ismételten jól működött, ami ezúttal is kulcsfontosságú volt a találkozó végkimenetelét illetően.”

Keresztes Ottó (vezetőedző, Brassó): “Figyelmetlenségből, koncentrációs hibából kaptuk az első gólt, ami azért baj, mert nem az első alkalom a bajnokság során. A fiúk különben jól hokiztak, végig közel tudtunk maradni, de nem lehet a Sportklubnak ajándék gólokat adni, mert vannak olyan játékosok, akik az adandó alkalmakat azonnal büntetik. Tőke jól védett, de a Sportklub a lehetőségeit jól értékesítette. Jobban oda kell figyeljünk védelembe. Sajnos sok a csatárunk, akiket át kellett neveljünk és ez időigényes feladat, de azon vagyunk, hogy ezeket a problémákat minél hamarabb megoldjuk.”

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 1450 néző. Játékvezetők: Gergely, Mathe, Siko.
Ruczuj: 88,9% (Onodi)
K
Tőke: 88,9% (Fülöp)
Ozols, Bors, Tambijevs, Antal Zs., Berljov
1
Mátyás, Nagy, Mihály Á., Tranca, Zsók
Kuzman, Salló, Mihály E., Moldován, Farkas
2
Sprencz, Imecs, Molnár Zsolt, Bíró G., Virág
Orbán, Gecse, Kropotyin, Geréb, Rokaly
3
Balázs, Bíró O., Fodor, Bíró M., Péter Zs.
Okos, Molnár Z.
4
János, Dumitru, Márton
Otiabrev Artur, Geréb István
E
Keresztes Ottó, Szentes Ervin
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 08:10 SCC PP Antal Zs. Tambijevs Berljov
2-0 11:28 SCC PP Berljov Ozols Tambijevs
2-1 11:49 BRA Bíró M. Imecs
3-1 24:25 SCC Berljov Tambijevs Kuzman
3-2 32:35 BRA Nagy Bíró G.
4-2 35:53 SCC PP Tambijevs Bors
5-2 36:54 SCC PP Tambijevs Berljov Ozols
5-3 43:31 BRA Márton János
45 Kapura lövések száma 27
14 Kiállításpercek 20

A Csíkszereda–Brassó galériája

   

A HSC–Brassó góljai

   

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum