A Miskolc azonnal visszaveheti az elsőséget a Debrecentől

   

Borsodban nehezen kezdődött a szezon, de aztán magára talált a csapat, aminek az UTE elleni méretes zakó vetett véget. Hétfőn a Fradi ellen javíthatnak tévés meccsen.

A szezonban másodszor utazik a Fradi Miskolcra, és az első összecsapáshoz képest jelentőset kell javulnia a játékban ahhoz, hogy esélye legyen a legerősebb kerettel rendelkező csapat otthonában. A szezonnyitón 6-3-as vereséget szenvedtek Hietamakiék, három találatuk annak fényében, hogy egész meccsen 15 kaput eltaláló lövésük volt, tulajdonképpen tiszteletre méltó teljesítmény. Kiváló helyzetkihasználásuknak és előnyös játékuknak köszönhetően így is két harmadon keresztül meccsben tartották magukat, csak a záró húsz percben nem tudták tartani a lépést Galaniszékkal. Mindez a Miskolc számára is kijelöli, mi lehet a siker kulcsa, türelmesen és fegyelmezetten kell játszaniuk, mert a kiállításokkal komoly esélyt adnak ellenfelüknek, amelyekkel az rendszerint élni is tud. Emellett minél magasabb fordulatszámon kell pörögniük annak érdekében, hogy kijöjjön a két csapat között papíron meglévő különbség. A Ferencváros a szezonban megmutatta, élcsapatokkal szemben is komoly ellenállásra képes. Ha a Jegesmedvék nem veszik elég komolyan a meccset, nehéz dolguk lesz.

A Miskolc legutóbb komoly zakót kapott Újpesten, hiszen pénteken 6-1-re kaptak ki, ebből fel kell állnia a csapatnak, ami még akkor is nehéz feladat, ha tudjuk, hogy az UTE sokkal többre képes, mint amit eddig mutatott, illetve hogy maga a liga sokkal erősebb annál, hogy egyik csapat ne verhetné meg akár ilyen különbséggel a gyengébb napot kifogó másikat. A Ferencváros ötmeccses vesztes szériában van, vagyis elvileg ideális partner arra, hogy visszaállítsa tekintélyét a miskolci csapat, azonban nem érdemes elfeledkezni arról, hogy az ellenfél kispadján az a Greg Lindqvist foglal helyet, aki állt már a miskolci kispadon, talán ez jelenthet valamit a hazaiak elleni sikeres taktika megtalálásában.

A meccs tétje nyilvánvaló, a Miskolc egynapos átmenet után visszaveheti a vezetést a tabellán, míg a Fradi lépéselőnyre tehet szert a jelenleg szintén hatodik DAB-bal szemben.

Greg Lindqvist (vezetőedző, FTC): A MOL Liga legerősebb csapatával játszunk ma este. Nehéz mérkőzés vár ránk, vannak sérültjeink valamint eltiltott játékosunk is. Ennek ellenére mindent megteszünk, hogy legalább egy ponttal térjünk haza és önbizalommal induljunk neki az erdélyi túrának.

0911jegftc09

Fotó: Bán Olivér

Miskolc–FTC 12-4

   

A Miskolc készen állt arra, hogy jó mérkőzéssel feledtesse a Megyeri úti kudarcot. Ez önhibáján kívül nem jött össze, az FTC védekezésben nem tudott lépést tartani a Jegesmedvékkel.

Meglepően bátran, és a Tüskecsarnokban a MAC ellen is mutatott jó játékkal kezdett a Ferencváros. Ez Miskolcon csak percekig tartott. Váratlanul szerzett vezetést a Miskolc, de ettől el is fogyott a Fradi ereje. A második hazai találatot Cseter egy nagyon szép előrevetődéssel érte el. Bár egy kiváló letámadás végén a Kiss kapusról kipattanó Manninen-lövés után Farkas Simon emberrel a nyakán is szépített, 2-1-gyel mentek szünetre a csapatok, bízhattunk a szoros folytatásban.

Az azonban elmaradt, a Jegesmedvék perceken belül három gólt lőtt, és a 39. percben már 8-2 áll a táblán. A középső harmadot végül 6-2-re nyerte a hazai csapat, a mérkőzés elvesztette komolyságát. Sokszor ellenállást sem tudott tanúsítani a fehér mezes vendégcsapat védekezése a gyors és kreatív Miskolc-akciókkal szemben. Igazából sajnálni lehetett az FTC játékosait, mert azt sem lehet mondani, hogy nemtörödömök lettek volna. Akartak, de ezen az estén ennyire futotta.

Ki gondolta volna a meccs előtt, hogy négy zöld-fehér góllal is ilyen szomorú vége lesz ennek a történetnek. Rafaj Attila egy kettős előnyt teljes mértékben kihasznált, két találatával 8-4-re zárkózott csapata, de csakhamar három válasz érkezett, már a fiatalok is elemében voltak, Vojtkó és Ritó is betalált a 27. percben Budait váltó Ágoston kapujába. 11-4-re állt a meccs a 48. percben. A végeredményt Galanisz Nikandrosz állította be az 55. percben, Somogyi és az egész meccsen óriási passzok egész sorát adó, összesen három pontig jutó Pavuk Attila átadásából. A jégkorong hosszú távon igazságos sport, vannak pillanatok, amikor nem tűnik annak, a mai nap is ilyen volt, ritkán kap ki ekkora különbséggel egy annyira aktív és sokat melózó csapat, mint a Ferencváros.

MISFTC

Fotó: Bán Olivér

Ez volt a legjobb teljesítmény, amit az idei szezonban a ligában láttam

   

A Miskolc emberhátrányos védekezésben olyan számokat produkál, amitől a vezetőedző egyszerűen megőrül.

Mayer Péter (vezetőedző, Miskolc): A tucat lőtt gólt nem kell magyarázni, és abban bízom, hogy a most eredményes játékosok közül többnél is végre átszakad a gát. Nagyon örülök annak, hogy a góljainkat igazi hokis teljesítménnyel szereztük. Ugyanakkor a hátrányos védekezésünk megint egy kicsit lyukas volt, de a gyengébb teljesítményünk szerencsére csak pár percig tartott. A közönség szerintem nagyon jól szórakozott, és örülök, hogy ki tudtuk őket szolgálni. Nem szabad elszállni ettől az eredménytől, ahogy a 6-1-es vereséget sem kellett túlértékelni. Ami továbbra is bosszantó, az az emberhátrányos védekezésünk, olyan számokat produkálunk, amitől egyszerűen megőrülök, az első Fradi elleni meccsünkön is három gólt kaptunk hátrányban és most is.

Greg Lindqvist (vezetőedző, FTC): Nagyon rosszul védekeztünk ma, a Miskolc pedig bemutatta, hogy milyen az igazi támadóhoki. Ez volt a legjobb teljesítmény, amit az idei szezonban a ligában láttam. A Miskolc az első perctől az utolsóig jobb volt. Minden összejött nekik, nagyon szép gólokat lőttek, nagyon jó volt az összjátékuk, a kipattanókra is jobban értek oda. Nálunk éppen ellenkezőleg, semmi nem jött össze, mindenki rossz napot fogott ki az 1.-től a 18. játékosig. Nekünk ma rövid volt a padunk, de ki kell elemeznünk a mérkőzést, és tanulni kell a hibákból.

Erste Liga, Miskolci Jégcsarnok, 870 néző. Játékvezetők: Halassy, Varjú, Kis-király, Kormos.
Kiss B.: 84,0% (Adorján)
K
Budai: 78,3% (Ágoston: 65,0%)
Gőz, Sagert, Hajós, Tóth, Dansereau
1
Erdélyi, Hietamaki, Dubek, Kiss G., Rafaj
Leppanen, Dudas, Láda, Miskolczi, Booras
2
Suoraniemi, Valecko, Horváth, Manninen, Fliszár
Györfy, Vojtkó, Galanisz, Somogyi, Pavuk
3
Lévai, Pál, Kovács, Schellin, Mach
Ritó, Popovics, Szilágyi, Cseter
4
Üveges, Farkas, Papp
Mayer Péter, Kontsas Jukka
E
Lindqvist Greg Kjell, Szakács Ferenc
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 04:19 MIS Booras Miskolczi
2-0 13:58 MIS Cseter Szilágyi Sagert
2-1 18:42 FTC Farkas Manninen Papp
3-1 20:53 MIS PP Dansereau Booras
4-1 23:48 MIS Gőz Booras Dudas
5-1 26:11 MIS Tóth Hajós Dansereau
6-1 30:36 MIS Cseter Pavuk
6-2 33:59 FTC PP Kiss G. Horváth Kovács
7-2 36:18 MIS Dudas Gőz Dansereau
8-2 38:18 MIS Galanisz Pavuk
8-3 39:32 FTC PP2 Rafaj Hietamaki Dubek
8-4 40:44 FTC PP Rafaj Hietamaki Dubek
9-4 43:44 MIS Booras Popovics
10-4 44:07 MIS Vojtkó Cseter Booras
11-4 47:13 MIS Ritó Sagert Györfy
12-4 54:46 MIS Galanisz Somogyi Leppanen
43 Kapura lövések száma 25
28 Kiállításpercek 4

A Miskolc–FTC képes összefoglalója

 

A Miskolc–FTC teljes felvétele

   

Az M4 Sport hétfői közvetítése erre a linkre kattintva nézhető vissza.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum