A Fehérvárnak eddig jól megy a MAC ellen

   

Kétszer is két gólon sikerült tartani ellenfelüket a rendes játékidőben, vasárnap a két csapat első fehérvári meccsét rendezik. A Tüskecsarnokban játszott két meccs után 4:2 a megszerzett pontok aránya a Volán javára.

Újonc létére mindkét csapat erősen kezdett az erősen meggyengült idei MOL Ligában, ám az egyértelműnek látszik, hogy a MAC egyelőre egy lépéssel vasárnapi ellenfele előtt jár. A két csapat között nyolc pont a differencia, a fővárosiak gólkülönbsége +16, míg a Fehérváré +2, ami egyértelműen a védekezésben megmutatkozó különbségnek tudható be. Majoross Gergely tanítványai 11 meccsen kaptak 25 gólt, ennél kevesebbet csak a Debrecennek lőttek ellenfelei. A két csapat már kétszer találkozott a Tüskecsarnokban, és a fent említett markáns különbségek ellenére a két meccsből a Fehérvár jött ki jobban, első alkalommal 4-2-re nyertek egy üres kapus góllal, másodjára hosszabbításig jutottak, végül egy ponttal távoztak. Érdekes tehát, hogy általában a MAC védekezése muzsikál jobban, eddig mégis a Fehérvárnak sikerült 60 percig két gólon tartani egyébként igen gólképes ellenfelét, ráadásul kétszer is.

MACAVS

Fotó: Manases István

A MAC-nak tehát van miért visszavágnia a Fejér megyei csapatnak, a Volán viszont egy újabb győzelemmel feljebb zárkózhatna ellenfelére. A Fehérvár jó formában van, szeptember végén produkált egy négymeccses győztes szériát, majd ponttal távozott a Tüskéből, pénteken azonban egy frusztráló mérkőzésen egygólos vereséget szenvedett a feleannyit kapura lövő Debrecentől. A MAC ezzel majdnem egy időben éppen ellentétes utat járt be, kisebb gödörbe került, legutóbb, pénteken a Fradi ellen is döcögött a gépezet, ám a győzelmet végül sikerült megszereznie. A Fehérvár ellen minden bizonnyal nem kell plusz motiváció, élvezetes, gyors mérkőzésre van kilátás, ahol a két szakvezető taktikai csatája is tartogat meglepetéseket.

Pozsgai Tamás a Ferencváros ellen egy palánk melletti harcnál megsérült, a kórházi vizsgálatok után kiderült, nincs komoly baj, de néhány mérkőzést ki kell hagynia.

Fehérvár–MAC 3-2

   

Oda-vissza megvan a MAC a Fehérvárnak, amely az idegenbeli győzelem és túlórás vereség után ezúttal hazai jégen győzte le Majoross Gergely csapatát.

A gólokat a rutinos játékosok, légiósok és új igazolások lőtték mindkét oldalon, de a saját nevelésű játékosok a fehérváriaknál tevékeny részt vállaltak egy gól előkészítésében, lehet, hogy ezen az estén éppen ez tette a különbséget. Az első harmad közepén gyors gólváltást láthatott a közönség, a vendégektől az előző idényben még éppen Fehérváron vitézkedő Németh Attila szerzett vezetést, amelyet Brance Orban egyenlített ki. A második harmad közepén átvette a vezetést a hazai csapat, Shupe góljánál két fehérvári nevelésű fiatal, az egyaránt 1998-as születésű Szabó Bence és Szita Donát volt az előkészítő. A második szünet előtt nem sokkal Szappanos egyenlített, megszerezve szezonbeli második találatát. A harmadik harmadban sokáig nem esett gól egyik oldalon sem, csak a MAC oldalán megítélt kiállítások kerültek a jegyzőkönyvbe. Fehérvári szempontból a lehető legjobbkor, 2 perc 23 másodperccel a vége előtt Holmberg értékesített egy emberelőnyt. Majoross Gergely a lefújás előtt még lehozta kapusát és időt is kért, de egyik sem segített, harmadszor is szoros meccset játszott egymással a két újonc, amelyen másodszor nyert a Fehérvár.

szaboszita

A két ifjúsági korú pontszerző: Szita Donát és Szabó Bence. Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

Hiányzik egy kattanás néhány fejben

   

A Volán edzője elégedett, a MAC-é úgy látja, messze voltak attól a teljesítménytől, hogy jó csapatnak nevezze a sajátját.

Tyler Dietrich (vezetőedző, Fehérvár): Remek teljesítmény nyújtottak a srácok, a kapusunk vezérletével szép győzelmet arattunk. A taktikának megfelelően játszottunk, átvészeltük a MAC rohamait, utána pedig néhány szép támadásból gólokat tudtunk szerezni.

Majoross Gergely (vezetőedző, MAC): Ha egyszer eljutunk odáig, hogy az áll majd az eredményjelzőn, amit a mezőnyjáték mutat, végre jó csapat leszünk. Ettől most nagyon messze voltunk. Nem panaszkodhatok arra, hogy a csapat ne csinálná meg, amit kérek, de hiányzik egy kicsi plusz, egy kattanás néhány fejben.

Forrás: nso.hu

Erste Liga, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 1138 néző. Játékvezetők: Mayer, Halassy, Váczi, Berger.
Kalnins: 95,1% (Scola)
K
Bálizs: 90,9% (Arany G.)
Krogh, Hegyi, Pillók, Szita, Shupe
1
Olson, Tokaji, Klempa, Terbócs, Hayes
Vokla, Szabó B., Tóth Gergő, Hamvai, Orban
2
Nagy P., Quinn, Nagy K., Saarenpaa, Szappanos
Korbuly, Lengyel, Reisz, Holmberg, Reiter R.
3
Stipsicz, Mestyán, Roczanov, McDonald, Németh A.
Bodó, Pados, Mazzag
4
Bödök, Herner, Silló, Tóth R., Schmál
Dietrich Tyler, Énekes Lajos
E
Majoross Gergely, Svasznek Bence
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 08:37 MÚB Németh A. Roczanov Quinn
1-1 09:58 FHA Orban Reisz Hegyi
2-1 32:27 FHA Shupe Szabó B. Szita
2-2 39:29 MÚB Szappanos Saarenpaa
3-2 57:37 FHA PP Holmberg Shupe Orban
33 Kapura lövések száma 41
4 Kiállításpercek 10

A Fehérvár–MAC góljai

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum