A Volán öt vereség után kétmeccses túrába kezd

   

Innsbruckban bemutatkozik Timotej Sille és visszatér Orbán Attila, de még mindig 5 alapember hiányzik.

Továbbra sem a szerencse kegyeltje a Fehérvár, amelynek hat kulcsjátékosát kellett nélkülöznie az elmúlt meccseken. A sérültek közül egyelőre csak Orbán Attila van olyan állapotban, hogy elindulhatott a csapattal Innsbruckba, amelynek vészes csatárhiányán a villámmal igazolt ifjabbik Sille segíthet. A foghíjas kerethez – Banham, Sarauer, Bartalis, Blackwater és Brocklehurst hiányzik ezúttal is – vegyük hozzá, hogy az EBEL játékvezetőit irányító Lyle Seltz ismét azt a Milan Zrnicet küldte vezetőbírónak, akinek a legutóbbi, Linz elleni meccsen mutatott tevékenységével szemben a klub panasszal élt a ligánál. Az EBEL másképp értékelte a fiatal zebra tevékenységét, mint Ocskay Gáborék, és hogy ennek nyomatékot adjon, aligha véletlenül jelölte ismét a Fehérvár meccsére. Ez, és az utóbbi évek legerősebb játékoskeretű Innsbruckja jelöli ki a kereteit a csapat vendégjátékának a tiroli fővárosban.

Az Innsbruck jelenleg a táblázat 8. helyén áll, 3 pont előnnyel a jó rajt után beragadó Fehérvár előtt. Ahogy a mieink, úgy a tiroliak is vereségekkel érkeznek a pénteki meccsre, ám az ő rossz szériájuk csak 2 meccs óta tart. Ahogy a táblázaton elfoglalt helyet és a megszerzett pontokat tekintve kicsit jobban állnak, mint a Fehérvár, ugyanez igaz a speciális helyzetekben nyújtott teljesítményükre is. Jelen pillanatban a két klub egymás közvetlen riválisa, így hiába van hátra sok még a szezonból, nagyon nem mindegy, hogy az Innsbruck meg tud-e szökni a Fehérvártól és ezzel megerősíteni helyét a legjobb 8 között, vagy pedig összetömörödik a liga alsó régiója.

HCIAVS

Amióta visszatért az EBEL-be az Innsbruck, 8 alkalommal fogadta a Fehérvárt, és mindössze egyszer nyert, egyszer pedig hosszabbításban vesztett. Az összes többi összecsapást a Volán nyerte, sok esetben fölényesen. Legutóbb Fehérváron találkozott egymással a két klub, akkor nagy csatában 1-0-ra nyertek Sikorcinék. Van tehát miért visszavágnia a tiroliaknak, ugyanakkor azt reméljük, ez a visszavágás nem most következik el. A Fehérvár feladatát az is nehezíti, hogy az Innsbruck elleni jó sorozat mellett éppen egy igen rossz szériában van a csapat, sorozatban ötször maradt pont nélkül, ilyen pedig nem fordult még elő azóta, amióta Rob Pallin az edző.

“Harcolni fogunk, ahogy az elmúlt meccseken is, és minden meg fogunk tenni a győzelemért – mondta Rob Pallin Fehérvár-vezetőedző az előzetesben. – Bár egyszer már legyőztük ebben a szezonban az Innsbruckot, tudjuk, hogy sokat erősödtek az elmúlt idényhez képest, és remek kapusuk van Andy Chiodo személyében.”

Innsbruck–Fehérvár 2-1

   

A magyar EBEL-csapat sorozatban hatodik vereségét szenvedte el.

A mérkőzés első harmada csendes mederben zajlott, nem történt érdemi esemény, a kapura lövési mutatót 13:8-ra nyerték az innsbruckiak. A 27. perc végén hazai részről Liffiton durva játékért, fehérvári oldalról Kóger sportszerűtlen magatartásért kapott 2 perces büntetést, viszont utóbbi játékos egy végleges fegyelmivel is gazdagodott, így kiszállt a mérkőzésből. Másfél perccel később Wehrs ült ki a büntetőpadra gáncsolásért, az emberelőnyt nem használta ki az Innsbruck, viszont a kiegészülés után 16 másodperccel Ross révén megszerezte a vezetést. A 44. percben Francis góljával egyenlített a Fehérvár, majd a harmadik játékrész közepén kihagyott egy emberelőnyt. Az 53. percben Ross megszerezte önmaga és csapata második gólját, újra vezettek a hazaiak. A végjátékban a magyar EBEL-csapat kihagyott egy emberelőnyt, az utolsó percben Rajna lekorcsolyázott, hiába. A Fehérvár 2-1-es vereséget szenvedett, vasárnap az Olimpija Ljubljana otthonában lép jégre.

EBEL, 1200 néző. Játékvezetők: Trilar, Zrnic, Hribar, Verworner.
Chiodo: 95,0% (Litterbach)
K
Rajna: 92,0% (Hetényi)
VanBallegooie, Liffiton, Ulmer, Hahn, Schennach
1
Wehrs, Szirányi, Vincze, Benk, Kóger
Schaus, Ebner, Mössmer, Spurgeon, Lammers
2
Martinelli, Varga, Sárpátki, Francis, #3883
Saringer, Ross, Hörtnagl, Valdix, Schuller
3
Szaller, Orbán, Nagy, Sikorcin, Kovács
Schramm, Frischmann, Steinacher, Hanschitz
4
Becze, #4037
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 30:45 HCI Ross Ulmer Liffiton
1-1 43:42 FHA Francis Sárpátki #63
2-1 52:41 HCI Ross Ulmer
25 Kapura lövések száma 20
6 Kiállításpercek 24

A Volán innsbrucki veresége videón

   

A Laola1.tv összefoglalója itt látható.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum