A szezonban először játszik a Debrecen Fehérváron

   

Ha győz, leszakítja magáról egyik üldözőjét, ha veszít, azzal a Miskolc és a MAC nyerheti a legtöbbet.

A Debrecen a második helyről várja a folytatást a MOL Ligában, ami nem ígérkezik egyszerűnek, hiszen egy hét alatt négy meccset játszik Dmitrij Romanov csapata. A két Volán elleni mérkőzés keretbe foglalja az UTE és a MAC vendégjátékát. Pénteken tehát elsőként Fehérvárra utazik a csapat, amely eddig egészen jó idegenbeli teljesítménnyel rendelkezik. Négy, nem hazai pályán játszott meccse során mindössze három pontot vesztett, a Brassótól kikapott büntetőkkel, míg Pesterzsébeten szintén büntetőkkel sikerült nyerni. A mezőnyjátékosok közül egyértelműen Danyil Kaszkov a húzóember. A 26 éves jekatyerinburgi csatár második évét tölti Debrecenben, már tavaly is pont per meccs átlag felett teljesített, idén pedig az első 10 mérkőzésen éppen 10 gólt lőtt, emellett kiosztott 5 asszisztot is.

lc5a2835_resize

Fotó: Mudra László (MJSZ)

De időarányosan jól áll a később érkezett Milan Garrett, aki 6 meccsen jutott 8 pontig, illetve a pont per meccs átlagot teljesítő Berta Ákos és Vlagyiszlav Trosin is. A statisztikák alapján legkevésbé Martin Salugának ízlik az orosz stílus, a korábban minden klubjában meghatározó játékos eddig mindössze egyetlenegy gólt lőtt, hat pontja van. Ha őt hatékonyabban sikerül rendszerbe illeszteni, azzal további tartalékok lennének mozgósíthatók az amúgy sem gyenge támadójátékban, amely így is közel négygólos meccsátlagot produkált vendégként. E győzelmekben ugyanakkor elengedhetetlenül fontos szerepet játszott a kapus Vay Ádám is, akinél több jégideje senkinek sincs a mezőnyben, mind a tíz mérkőzésen végig ő állt a kapuban, beleértve a két hétperces és egy négy percen túli hosszabbítást is. 618 perces jégideje 130-cal több, mint a sorrendben második Bálizs Bencéé. Nagy kérdés, meddig lehet mentálisan bírni ekkora terhelést, egyelőre semmi nem utal olyasmire, hogy elfáradt, még akkor sem, ha a Brassó elleni sima győzelem során 17 lövésből 3 gólt is kapott.

Támadójátékára azonban a Fehérvár sem panaszkodhat. A Miskolc felfelé kilóg a mezőnyből, egyedüli csapatként, amely négynél is több gólt szór átlagban meccsenként, de a ligaújonc tagja annak a hármas csoportnak, amely szorosan a nyomában van, Tyler Dietrich fiai három és fél gólnál tartanak. A légiósok igazi vezérei csapatuknak, a házi kanadai táblázat első öt helyén nem találunk magyar játékost, Bodo és Orban pontérzékenysége pedig az egész ligában kiemelkedő, nincs náluk jobban teljesítő csatár. A Fehérvár sokat nyerhetne azzal, ha otthon tudná tartani a három pontot, hiszen jelenleg a mezőny eleje és a sereghajtók közötti senki földjén tanyáznak. Hátrányuk a DHK-val szemben hét pont, amelyet pénteken négyre csökkenthetnek. Egy esetleges vereséggel viszont újra lőtávolon belülre kerülhetnek nem csak a Fradi és az UTE, de akár a DAB és a Brassó számára is.

A két csapat az alapszakaszban még nem találkozott egymással, a felkészülés során viszont a fehérváriak 4-1-es győzelemnek örülhettek idegenben.

Énekes Lajos (edző, Fehérvár): A MAC ellen kedden mutatott játék hagyott kívánni valót maga után. Át kellett beszélnünk a történteket. Játékunk jó néhány eleme javításra szorul. Ha a kedden nem működő dolgok ezúttal jól sikerülnek, akkor nagy esélyünk van a győzelemre. Nagyon szeretnénk pénteken pontokat szerezni. A sérülések szerencsére minket oly mértékben nem érintenek, mint az EBEL-keretet, úgy tűnik, változatlan játékoskerettel tudunk a Debrecen ellen is kiállni. A DHK egyáltalán nem lesz könnyű ellenfél. Látva az előző időszakot, megállapítható, jó teljesítményt nyújtanak. A felkészülés során találkoztunk, nekünk akkor jó eredmény született, az a cél, hogy ezt az ambiciózus gárdát legyőzzük. Pénteken a szurkolók kiszolgálása is fontos feladat lesz.

Dmitrij Romanov (vezetőedző, Debrecen): Pénteki ellenfelünkkel már találkoztunk a felkészülési mérkőzések során, ahol sajnos, nem sikerült legyőzni őket. A Volán erős, gyors, jól korcsolyázó csapat, számos ponterős légiós játékossal. Nem lesz egyszerű a pénteki meccs, de mindenképpen 3 pontért megyünk Fehérvárra.

Fehérvár–Debrecen 2-3

   

Szorgosan gyűjtögeti a győzelmeket a Debrecen, a pénteki áldozat a Fehérvár MOL Liga csapata volt. A cívisváros csapata sok sérültje ellenére továbbra is biztosan tartja dobogós helyét a táblázaton.

A Debrecen fiataljai tartották a lépést a Volán légiósaival, Vincze Péter két találatára Bodo és Holmberg válaszolt, a döntés Berta Ákos kezében volt. A lőlap szerint kétszer annyit lőtt kapura a Fehérvár, de a Debrecenieknek majd minden ötödik lövése betalált, miközben Vay Ádám megint bőven 90% fölött védett. Az első gólt a Debrecen szerezte az első harmad végén, Vincze Péter szerezte a szintén fiatal Csíki és Vaszjunyin átadásából. A második harmad elején Bodo egyenlített, de a meccs felénél Vincze újra beköszönt, Csíki és Dancsfalvi passzából, emberelőnyben. Szintén előnyből egyenlített Holmberg a szünet előtt nem sokkal, ám alighogy letelt a szünet, Berta újra a Debrecennek szerzett előnyt, és ezt a maradék 19 percben remekül őrizte is Dmitrij Romanov csapata. A Fehérvár két kettős emberelőnyt is kihagyott, egyik 49 másodpercig, a másik 71 másodpercig tartott. A továbbra is rendkívül tartalékos Debrecen ismét bebizonyította, hogy jó kapusteljesítménnyel, összeszedett, tudatos játékkal lehet mit keresni a MOL Ligában, és egyetlen pontocskára megközelítette a listavezető Miskolcot.

A Debrecen edzője elégedetlen csapata teljesítményével

   

Hiába aratott Fehérváron bravúrgyőzelmet csapata, ez nem téveszti meg az orosz mestert.

Tyler Dietrich (vezetőedző, Fehérvár): Nagyon frusztráló mérkőzés volt. Az elején nem voltunk kellőképpen harapósak, majd visszajöttünk a meccsbe, de mindig az ellenfél mögött jártunk, végig csak futottunk az eredmény után, és hiába alakítottunk ki számos helyzetet, ezeket nem tudtuk kihasználni.

Dmitrij Romanov (vezetőedző, Debrecen): Az eredménnyel elégedett vagyok, a teljesítményünkről ez már kevésbé mondható el, nem játszottunk jól.

Forrás: nso.hu

Erste Liga, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 485 néző. Játékvezetők: Varjú, Mayer, Váczi, Soltész.
Scola: 82,4% (Kalnins)
K
Vay: 94,1% (László)
Krogh, Szabó B., Kocsis, Tóth, Hamvai
1
Csíki, Kovács, Vincze P. T., Dancsfalvi, Vaszjunyin
Korbuly, Hegyi, Holmberg, Shupe, Orban
2
Hetényi P., Wéber, Könczei, Saluga, Berta
Pados, Arany, Reisz, Szabó K., Bodó
3
Kunajev, Emanuelsson, Milan, Kaszkov, Trosin
Lengyel, Reiter R., Pillók, Vokla, Mazzag
4
Barabás
Dietrich Tyler, Énekes Lajos
E
Romanov Dmitrij, Razov Igor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 19:26 DHK Vincze P. T. Csíki Vaszjunyin
1-1 28:47 FHA Bodó Orban
1-2 31:19 DHK PP Dancsfalvi Vaszjunyin Csíki
2-2 37:39 FHA PP Holmberg Krogh Orban
2-3 40:45 DHK Berta Saluga Wéber
34 Kapura lövések száma 17
4 Kiállításpercek 14

A Fehérvár–Debrecen góljai

   

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN INFO
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum