Másik arcát mutatná a Debrecen

   

Debrecenben fejezi be nagy menetelését a Brassó, a hazaiak visszavághatnak a nyolc nappal ezelőtti brassói vereségért.

A kedd esti összecsapásra mindkét résztvevő úgy érkezik, hogy előző este egygólos vereséget szenvedett. A Debrecen a listavezető és címvédő Miskolcot fogadta hazai pályán, és Dmitrij Romanov edző cseppet sem volt elégedett azzal, hogy a Miskolc akarata érvényesült. Az orosz mester ígérete szerint másik arcát fogja mutatni a Debrecen a Brassó ellen, ha valóban így lesz, akkor egy megalkuvást nem tűrő, nagy erőket mozgósító, domináns csapatra számíthatunk. Alig több, mint egy hete találkozott egymással a két csapat Brassóban, akkor a Brassó remekül kezdett, 23 perc után 3 góllal vezetett, a Debrecen az utolsó pillanatokban mentette túlórára a találkozót, végül büntetőkkel a Brassó nyert.

A szezon előtt azt gondolhattuk, a debreceniek 19-re húztak lapot, amikor az előző idény egyik legjobb kapusát, Szavva Borogyint még csak nem is nevezték meccseikre. Rákényszerültek erre, hiszen rengeteg sérültjük van, így a mezőnyben is szükség van minél több légiósra. Az elmúlt 9 mérkőzés aztán bebizonyította, hogy remek döntés volt a fiatal Vay Ádámra bízni a kaput, a WSHL-ből visszatért kapus brillírozik, 1,9-es kapott gólátlaga és 94,8%-os védési hatékonysága önmagáért beszél. Hasonlóan elégedettek lehetnek cívisvárosban Danyil Kaszkovval, Vlagyiszlav Trosinnal és a szezon közben a kalapból előhúzott Garrett Milannal is. Ugyanakkor a MOL Liga történetének legeredményesebb játékosától, Martin Salugától alighanem mindenki, szakemberek, szurkolók egyaránt többet vártak az eddigi 9 meccsen szerzett 1 gólnál és 3 gólpassznál. Senki nem tudta, hogy mre számítson a Debrecentől, amelyről gyakorlatilag semmilyen hír nem jelent meg a felkészülés során, aztán a kezdésre egy igencsak masszív csapat állt össze, amelyik például a MAC skalpját is megszerezte, és volt, hogy vezette is a MOL Ligát.

DHKBRA

Brassóban egész más stratégiával vágtak az évnek. A tavalyi félresikerült szezont követően ezúttal deklaráltan légiósok nélkül képzelik el a helytállást a MOL Ligában és ezzel párhuzamosan a román bajnokságban is. A koncepció legnagyobb próbája valószínűleg az elkövetkező hétvégén jön, amikor egyszerre két meccsen kell szerepelni. Ekkor el fog érkezni az igazság pillanata, vagy a román bajnokságban, vagy a MOL Ligában mély vízbe kell dobni a fiatalokat, akiknek nagy része még csak a Sportul Studentesc ellen játszott.  A csapat legnagyobb gondja a megbízható védők hiánya, nem véletlen, hogy végül reaktiválták a tavasszal a visszavonulását nagyon komolyan gondoló Jevgenyij Piszarenkót is. Meglepő, hogy a tavaly Debrecenben remekül teljesítő Tőke Zoltán és a rutinosabb Fülöp Rajmond közül végül előbbi tűnik erősebb választásnak a kapuban, ahogy az is, hogy Keresztes Ottó mennyire visszafogottan nyúl azokhoz a fiatalokhoz, akikre pedig kulcsszerep vár a kétfrontos csatában, és akiket éppen ezért minél előbb kellene hozzászoktatni a felnőtt hokihoz. A MOL Ligában egyelőre csak 20 mezőnyjátékos jutott szóhoz, a fiatalok közül Mátyás Zsolt hét, az éppen Debrecenből igazolt Balázs Zsombor hat, Andries Gheorghies pedig két meccset kapott eddig, de a hazai bajnokságban is csak egy fiatal csatlakozik hozzájuk rendszeresen. A légiósok nélküli csapat becsülettel hozza azt, amit így várni lehet tőle, az élmezőnybe várt csapatok ellen eddig nem volt esélye, de figyelemre méltó a Debrecen hazai és a Ferencváros idegenbeli legyőzése.

Debrecen–Brassó 8-3

   

A DHK visszavágott az Erdélyben elszenvedett vereségért a brassóiaknak, 8 gólt lőtt korábbi kapusának, Tőke Lászlónak. A sárga-kékek 3 ponttal zárták 4 meccses magyarországi túrájukat.

A Debrecen végig dominált a Brassó ellen, ezt mi sem jelzi jobban, minthogy 53:20-ra nyerte a kapura lövési mutatót. A különbség gólokban is megmutatkozott. A 4. percben Berta Ákos nyitotta a hazai találatok sorát. Nem sokkal később komoly lehetőség adódott a brassóiak előtt, 6 másodperc híján 2 percen át kettős emberelőnyben játszhattak, de éltek vele, a debreceni 5 a 3 elleni játék viszont Emanuelsson révén góllal zárult. A folytatásban újabb 6 gólt lőtt a DHK, a vendégek szépítő találatát Sprencz szerezte a 26. percben, a harmadik harmadban pedig Piszarenko és Bíró Gergő is kozmetikázott az eredményen. A Debrecen 8-3-ra nyert, ezzel megerősítette 2. helyét.

Dmitrij Romanov (vezetőedző, Debrecen): A tegnapi vereség után komoly megbeszélést folytattam a fiúkkal, aminek úgy tűnik, meg is lett a foganatja. A mai mérkőzésre magabiztosan, jó kedvűen mentek fel a játékosok, és jól ment a hoki is. Hogyha tegnap a maihoz hasonlóan teljesítünk, akkor annak a mérkőzésnek is másként alakul a végeredménye.

Keresztes Ottó (vezetőedző, Brassó): Tudtuk, hogy a Debrecen kiválóan korcsolyázó, erős csapat, a csatáraik és a védőik egyaránt jól teljesítenek. Hazai pályán sikerült nyerni ellenük, várható volt, hogy ezen az estén revánsra fognak törekedni. Sajnos, a csapatomból hiányoznak a külföldi játékosok, a többiek fiatalok, akiknek a MOL Liga komoly kihívás. A fiúk fáradtan mozogtak, mivel ez volt a negyedik meccsünk a múlt péntek óta. Ennek ellenére nem adtuk fel, még akkor sem, amikor már több góllal vezetett az ellenfél. Öt az ötben jók vagyunk, akkor kerülünk bajba, amikor kiállításokat kapunk. Ma sok kiállítást fújtak ellenünk és ezekből büntetett a hazai csapat.

Erste Liga, Debreceni Jégcsarnok, 310 néző. Játékvezetők: Németh, Gangel, Sipos, Váczi.
Vay: 85,0% (László)
K
Tőke: 84,9% (Fülöp)
Csíki, Kovács, Dancsfalvi, Berta, Vaszjunyin
1
Piszarenko, Bíró O., Fodor, Mihály, Bíró G.
Hetényi, Wéber, Hári, Könczei, Saluga
2
Sprencz, Balázs, Molnár, Virág, Péter
Kunajev, Emanuelsson, Milan, Kaszkov, Trosin
3
Mátyás, Imecs, Tranca, Zsók, Bíró M.
Vincze, Godó, Barabás
4
János, Dumitru, Márton
Romanov Dmitrij, Razov Igor
E
Keresztes Ottó, Szentes Ervin
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 03:41 DHK Berta Könczei Hetényi
2-0 11:57 DHK PP2 Emanuelsson Milan Kaszkov
3-0 21:12 DHK Wéber Dancsfalvi Vaszjunyin
3-1 25:24 BRA Sprencz Virág
4-1 38:13 DHK Dancsfalvi Vincze
5-1 38:51 DHK Kaszkov Milan Kunajev
6-1 45:43 DHK Kaszkov Saluga Wéber
7-1 48:31 DHK Berta Saluga Könczei
7-2 49:18 BRA Balázs
8-2 51:37 DHK Milan Trosin
8-3 54:50 BRA SH Bíró G. Fodor
53 Kapura lövések száma 20
10 Kiállításpercek 26
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum