A DAB-nak elöl kell javulnia a győzelemhez

   

A dunaújvárosiak helyzetkihasználása egyelőre katasztrofális, hétfőn egy kőkemény Brassó ellen javíthatnak a tévés meccsen. Mindkét csapat számára úgy hiányzik a győzelem, mint egy falat kenyér.

Nehéz túrán van a Brassó, pénteken Fehérváron szenvedtek szoros vereséget, szombaton hatalmas meglepetésre győzni tudtak Pesterzsébeten, de még nincs vége, hétfőn Dunaújvárosban van jelenésük. Az Acélbikák jelentősen meggyengülten is a szerethetőnél egyértelműen erősebb csapat benyomását keltik, rengeteget korcsolyáznak, a Fradi ellen első rendes játékidős győzelmüket is megszerezték, bizakodva fogadják a Coronát. Első győzelmekről a Brassónak is friss élményei vannak, a Fradi ellen szerzett 3 pontjuk az első vendéggyőzelmüket jelentette. A Cenk alján hat meccs után 8 pontnak örülhetnek, ami vesztett pontok tekintetében a 4. helyet jelenti. Mindezt légiósok nélkül érte el a csapat, ami mindenképpen tiszteletet parancsoló. A Brassó jelenleg 6. a tabellán, de a mezőny első felénél három meccsel kevesebbet játszott. A DAB rendelkezik a második legkevesebb mérkőzéssel, két győzelemmel és 5 ponttal a 8. helyen állnak. Egy hétfői győzelemmel pontszámban éppen beérnék ellenfelüket. Ehhez elsősorban a kapu előtt kell határozottabb teljesítményt nyújtani Azariéknak, a csapat hadilábon áll a helyzetek értékesítésével, hét meccsen lőtt 14 góljuk a 252 lövéssel szemben elenyésző, 5,5%-os lövési hatékonyságot jelent.

Lee Gilbert (vezetőedző, DAB): Nagyon szeretném ugyanott folytatni hétfőn, ahol pénteken abbahagytuk. Mindenki láthatja, hogy amikor a szív és az akarat a helyén van, akkor jönnek a jó megoldások, a gólok. A Brassóval először találkozunk a szezonban, de videón sokat elemeztük a játékukat, mint az FTC elleni győzelmükből is látszik, nem szabad őket félvállról venni. Brad Smith felépült a betegségéből, így teljes kerettel vághatunk neki a hétfői találkozónak.

DAB–Brassó 6-5

   

11 gólt, köztük 7 emberelőnyös találatot hozott a mérkőzés, amelyen a hazaiak egy izgalmas mérkőzésen otthon tudták tartani a három pontot, a szezonban immár másodszor.

A meccs nagy iramban kezdődött, az ötödik percben a Zsók mutatott be nagyon szép cseleket, Lindoffon és a rajta védekező Raszulov szemfülességén múlt, hogy nem lőtt gólt, az orosz bekk nagyon jó ütemben szedte fel a brassói csatár ütőjét. Így nem lett azonnal gól, viszont a kipattanóra sem érkezett senki a hazaiaktól, így Bíró Mátyás belőtte azt, megszerezve a vezetést. A továbbiakban kissé széteső volt a játék, mindkét oldalon sok pontatlanság és kevés szervezettség jellemezte a csapatokat. Ebből az Újváros jött ki jobban, egy gyönyörű összjáték után Raszulov passzát Borbás verte a kapuba, megszerezve ezzel az egyenlítést. Ez meg is hozta a hazaiak támadókedvét, hatalmas nyomás alá helyezték az egész meccsen kiválóan védő Tőke kapuját. Mindennek eredménye egy kiállítás lett, amit nagyon összeszedetten kezdett az Újváros, óriási helyzeteket alakítottak ki, amit két és fél perc után Azari passzából Németh értékesített.

A második játékrész újvárosi előnnyel, azonban brassói helyzettel kezdődött, a vendégek 3-1-ben vezették a kapura a korongot, ám a helyzet kimaradt és a matematika kérlelhetetlen törvényeinek következtében, az ellentámadásban négy újvárosi csatár ment egyetlen brassói védő ellenében, végül Peterdi Imre verte be Azari passzát. A harmad felénél Mihály Árpád egy szerencsés góllal hozta közelebb csapatát, lövése megpattant egy hátvéd ütőjén, ezzel lett 3-2. Támadásban maradt a Brassó, ezt az időszakot egyértelműen uralták a vendégek. A harmad végén azonban kettős előnybe került az Újváros. Peterdi 8 másodperc elteltével szerezte a meccs legnagyobb gólját, majd az egész meccsen nagy kedvvel és nagyon hasznosan játszó Buschbacher talált a hálóba.

5-2 után a tapasztalatlanabb nézők azt gondolhatták, eldőlt a meccs, ám a brassóiak tudták, hogy az első feladat a hátrány mielőbbi csökkentése. Ez nem egészen négy perc elteltével emberelőnyben sikerült is, Bíró Gergő volt eredményes. Az 51. percben Tranca lőtt Peterdiéhez hasonlóan nagy gólt szintén előnyben. Nagyon közel állt ekkor a Brassó az egyenlítéshez, kevés ideig tudták megtartani az Acélbikák a korongot. A helyzet azonban kis idő elteltével változott, Virág Csanád fegyelmezetlensége után előnybe kerültek a hazaiak, ami a hétfői estén végzetesnek bizonyult. Azari ezúttal nem előkészítő volt, hanem az idén rá jellemző kapáslövéses találattal növelte kettőre a különbséget. A találatnál Raszulov a negyedik asszisztját szerezte, a liga egyik legjobb hátvédje játszik Dunaújvárosban. Négy perccel a játékrész vége előtt Fodor Csanád etetett meg mindenkit, majd svájciban adta vissza Mihálynak a korongot, aki nem is hibázta el a ziccert. Így a meccs vége ismét izgalmas lett, ám az eredmény már nem változott, második rendes játékidős győzelmét aratta a DAB.

Lee Gilbert (vezetőedző, DAB): Nagyon kemény csata volt, visszaengedtük a Brassót magunkra, pedig 5-2 után igyekeztünk nyomatékosítani mindenkiben, hogy messze még a vége. Az első két harmadban nagy szívvel játszott mindenki, az utolsóban azonban szétestünk. Kemény út áll előttünk, igyekszünk minden erőnkkel arra koncentrálni, hogy eredményesen térjünk vissza Romániából.

Keresztes Ottó (vezetőedző, Brassó): Ha picit odafigyelünk, akkor pontot szerezhettünk volna. A srácokkal nem volt gond, jól hajtottak, a döntő pillanatokban jobban kell koncentrálnunk.

Forrás: DAB és nso.hu

Erste Liga, Dunaújvárosi Jégcsarnok, 400 néző. Játékvezetők: Haszonits, Gangel, Abonyi, Kis-király.
Lindoff: 86,5% (Duschek)
K
Tőke: 85,0% (Fülöp)
Raszulov, Smith, Azari, Odnoga, McCann
1
Piszarenko, Bíró O., Fodor, Mihály, Bíró G.
Lencsés, Hruby, Borbás, Bushbacher, Peterdi
2
Mátyás, Imecs, Molnár, Virág, Bíró M.
Léránt, Dörök, Szepessy B., Szepessy M., Nagy M.
3
Sprencz, Balázs, Tranca, Zsók, Péter
Pál, Revák, Mátyásy, Németh, Magosi
4
János, Dumitru, Márton
Gilbert Lee, Strenk Hunor
E
Keresztes Ottó, Szentes Ervin
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 04:35 BRA Bíró M. Zsók Tranca
1-1 13:39 DAB Borbás Raszulov Bushbacher
2-1 17:18 DAB PP Németh Azari Bushbacher
3-1 21:39 DAB PP Peterdi Azari McCann
3-2 32:02 BRA Mihály
4-2 38:10 DAB PP2 Peterdi Smith Bushbacher
5-2 39:42 DAB PP Bushbacher Peterdi Raszulov
5-3 43:49 BRA PP Bíró G. Mihály Fodor
5-4 50:17 BRA PP Tranca Imecs Bíró G.
6-4 51:41 DAB PP Azari Raszulov Peterdi
6-5 56:07 BRA Mihály Fodor
40 Kapura lövések száma 37
12 Kiállításpercek 22

A DAB–Brassó videón

   

A teljes mérkőzés megtekinthető az M4 Sport megosztóján, ide kattintva.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum