Bolgár továbbjutó a Kontinentális Kupában

 

A légiósok döntöttek a Kontinentális Kupa első fordulójában Belgrádban.

Az A csoport küzdelmeit a legtöbb légióst foglalkoztató CSZKA Szófia nyerte, így a bolgár bajnok utazhat Tychybe, a nemzetközi kupa október 23?25. között megrendezendő körére, ahol a lengyel bajnok Tychy, a brit Coventry Blaze és a román Dunarea Galati vár majd rá. Túl sok sikerélmény azért nem jósolható nekik Lengyelországban. A másik csoportot a Miskolc rendezi, ott már korábban véglegessé vált a négy részt vevő csapat.

Történelmi események tanúi lehettek a belgrádi Pionir csarnokba kilátogató kevesek, sokat látott szerb drukkerek szerint ugyanis most történt meg először, hogy török hokicsapat legyőzött egy szerbet. Persze mindez nem előzmények nélküli, a Slohokej Liga szétesése után a szerb hoki légüres térbe került, jelenleg nincs egy klubcsapatra való játékos, aki a mi fogalmaink szerint megfelelő szintű edzésmunkát végezne. A csapatok légiósok nélkül maradtak, a válogatott játékosok is amatőr alapokon folytatták, a legjobbak közül többen abba is hagyták a hokit. Rossz hírek érkeznek a kisebbik belgrádi csarnok, a Pingvin felől, a létesítmény sorsa kérdésessé vált, a tavaly jó légiósokkal megerősített Beostar szétesett. A kétszeres Slohokej bajnok Partizan Beograd is kiüresedett, egyetlen külföldi játékosa sincs, jelenleg klasszisokkal gyengébb, mint volt három éve, amikor a MOL Ligába is simán befért volna. Ugyanakkor sajátos rekordot is sikerült felállítaniuk a belgrádiaknak, a hétvége 3 meccsén annyi büntetést szedtek össze, hogy az mérkőzésenkénti átlagban 59 perc 40 másodpercet tett ki.

par-ris

A Kontinentális Kupára két csapat készült légiósokkal, a bolgár bajnok CSZKA Szófia és a török bajnok Zeytinburnu Istanbul. Előbbinek 9, utóbbinak 6 külföldi játékosa volt, és mint vasárnap estére kiderült, pontosan ezen, a légiósok számán múlt a torna végeredménye, dacára annak, hogy többen közülük évek óta alig játszanak. A legjobb 10 pontszerző közé ugyanis csak két hazai útlevéllel játszó játékos, a bolgár-orosz kettős állampolgár Stanyiszlav Mucsacsev és a szerb Marko Milovanovic tudott bekerülni. Az első nap két sima győzelem történt, a Zeytinburnu az izraeli bajnok Rishon Devils ellen nyert 14-4-re, a CSZKA pedig a Partizan ellen 12-4-re. Ezzel nagyjából el is dőlt, hogy a Partizan nem juthat tovább, és ez másnap látszott is, amikor a Zeytinburnu azt a bizonyos történelmi 4-1-es győzelmet aratta egy rengeteg büntetéssel tarkított meccsen, miután a bolgárok az izraelieket verték félgőzzel 7-1-re. Az utolsó nap a két veretlen csatáját a CSZKA nyerte 9-5-re úgy, hogy a 48. percig a Zeytinburnu vezetett. Ám az utolsó 12 percet 5-0-ra nyerték a bolgárok és ezzel továbbjutottak, a szerbek becsületét a Rishon felett aratott 9-1-es győzelem mentette meg.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum