Hári János nagy napja

   

A magyar válogatott csatára négy gólpasszát a meccs végén üres kapura elért találattal fejelte meg. Galló Vilmos harmadik meccsén teljes jogú csapattaggá vált SHL-élcsapatában. Nyertek Fekete Dánielék is, akárcsak a Slavia, ahol Vas János csatlakozására még várni kell. Magosi Bálinték továbbra is nyeretlenek.

Az Allsvenskanban a Leksand az utolsó helyezett Sundsvallt fogadta. Hári János az első két harmadban nem kevesebb, mint négy gólpasszt adott, és mivel a második szünetre 4-2-es hazai előnnyel vonultak a felek, bátran mondhatjuk, hogy ő jelentette a különbséget a két csapat között. A záró periódus elején volt egy gyors gólváltás, majd a meccs vége felé az ellenfél lehozta kapusát, Hári János pedig góllal koronázta meg szombat esti teljesítményét, a Leksands 6-3-ra nyert. A Leksand utolsó előtti helyen áll, de lemaradása a 4. helyezett Vita Hastenhez képest mindössze 5 pont a tabellán. Jonas Frögren csapatkapitány, aki sérülés miatt nem játszott, a meccs végén elégedettségének adott hangot a klub honlapján megjelent interjújában. Mint elmondta, egyre közelebb kerülnek ahhoz, hogy 60 percen keresztül pörögjenek, de ez még ezen a meccsen sem sikerült maradéktalanul. A meccs másik hőse, Viktor Amnér arról beszélt, hogy nagyon jó a kémia közte és Hári között. Ez nem is csoda, hiszen ketten együtt négy gólban voltak gólszerzők. 11 pontjával Hári vezeti a házi kanadai tabellát, a ligában pedig a második helyen áll gólpasszkirályként.

hari janos leksand

Újabb súlyos vereséget szenvedett a Briancon, Magosi Bálint csapata ezúttal a Brest otthonában maradt alul 5-2 arányban. A hazaiak az első harmad végén már 3-0-ra vezettek, a későbbiekben már csak tartották a különbséget. Magosi pontot nem szerzett, viszont azon öt játékos közé tartozik, akik nem mínusz tartományban zártak a mérkőzésen. Három forduló után a Briancon három vereséggel, szerzett pont nélkül utolsó a bajnokságban.

Galló Vilmost ismét a felnőttek között nevezte csapata, a Linköping a svéd elitben, a HV71 ellen. A mérkőzésen a Linköping idegenben nyert 2-1-re. A fiatal magyar tehetség 13. csatár volt, de az előző két alkalomtól eltérően ezúttal sok szerepet kapott, közel 7 percet volt jégen, és egy ütközéssel értékelhető statisztikai adatot is produkált a még mindig juniorkorú magyar támadó. A Linköping a harmadik helyen áll a tabellán.

Fekete Dánielék 3-0-ra nyertek a szlovén Slavija ellen az osztrák másodosztályban, hazai pályán. Az első gólra közel 40 percet kellett várni, majd a harmadik harmad elején újabb két góllal minden kérdést lezárt a Feldkirch, amely négy forduló után vezeti a tabellát. Fekete pontot nem szerzett.

Vas János nélkül nyert a Slavia, a Litomerice otthonában sima, 6-2-es győzelmet aratott. A Slavia továbbra is vezeti a tabellát.

Vas Márton és a Fassa Falcons a Gherdeinához látogatott, ahol 4-3-ra kikapott. A magyar válogatott játékos csapata harmadik találatánál gólpasszt jegyzett.

A Medicine Hat Tigers 5-4-es vereséget szenvedett a Prince Albert Raiders otthonában. Láday Tamás pontot nem jegyzett, egy magas bottal való játék miatti büntetés fűződik a nevéhez.

Másik Észak-Amerikában jégkorongozó fiatal játékosunk, Erdély Csanád sem zárt jó napot. A Sioux Falls Stampede 5-3-ra kikapott a rivális Sioux City Musketeerstől. Erdély -2-es mutatót és egy kétperces büntetést hozott össze.

Magyar légiósok a hokivilágban, 2015/16:

Név Csapat Liga H M G A P
Erdély Csanád Sioux Falls Stampede USHL 6. 2 0 0 0
Fekete Dániel VEU Feldkirch INL (AUT-2.) 1. 4 0 1 1
Galló Vilmos Linköping HC SHL (SWE-1.) 3. 3 0 0 0
Gáspár Máté EHC Linz EBEL (AUT-1.) 3. 0 0 0 0
Hári János Leksands IF Allsvenskan (SWE-2.) 13. 9 3 8 11
Láday Tamás Medicine Hat Tigers WHL 3. 4 0 0 0
Magosi Bálint Briancon Ligue Magnus (FRA-1.) 14. 3 0 0 0
Briancon Kupa és Ligakupa 4. 5 0 1 1
Sebők Balázs KalPa Liiga (FIN-1.) 12. 7 1 0 1
Sevela Peter Skalica Extraliga (SVK-1.) 10. 7 22 187 89,5
Sofron István Krefeld Pinguine DEL (GER-1.) 12. 0 0 0 0
Vas János Slavia Praha 1. liga (CZE-2.) 1. 5 1 3 4
Vas Márton HC Fassa Falcons Serie A (ITA-1.) 4. 5 0 3 3

Jelmagyarázat: H=a légiós csapatának pillanatnyi helyezése a bajnokságban (a liga létszáma), M=mérkőzések, G=gólok, A=gólpasszok, P=pontok száma. Dőlt betűs név=már nem légiós. Sevela esetében az G jelű oszlop a kapott gólok számát, az A a hárított lövésekét, a P pedig a a védési hatékonyságot, százalékban kifejezve.

Cimkék: , , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum