Sevela ismét győzelemhez segítette a Skalicát

   

A magyar válogatott hálóőre kezd belelendülni, újabb szenzációs teljesítménye nélkülözhetetlen volt a második helyen álló nyitraiak elleni győzelemhez. Sebőkék szintén az elsővel játszottak, szintén szoros meccsen, de kikaptak.

Változatos meccset nyert meg hazai pályán a Skalica a szlovák Extraligában. Az ellenfél a második helyezett Nitra csapata volt, a kapuban Sevela Peter kezdett és újabb parádés teljesítményének köszönhetően ő is fejezte be. Nem volt ez mindig így a szezon elején, amikor sorban váltotta egymást a két szakolcai kapus, de úgy tűnik, összeállt a Skalica védelme, vagy Sevela stabilizálta megszokott formáját, mindenesetre meccsek óta kiválóan teljesít. A meccs elején a hazaiak jutottak előnyhöz, ám gyorsan egalizált az ellenfél. A középső játékrészben fordult a helyzet, a Nitra jutott előnyhöz, amit a Skalica egalizált. A mindent eldöntő gólt az 54. percben a hazaiak ütötték emberelőnyből, ezzel nyertek 3-2-re. Sevela 38 kaput eltaláló lövésből 36-ot fogott, ami 94,7%-os teljesítmény. A kezdeti nehézségek után Sevela öles léptekkel halad, hogy utolérje vetélytársait, ebben a fordulóban például másfél százalékot javított hatékonyságán és már 90% közelében jár. A csapat egyelőre utolsó a tabellán, de hátránya folyamatosan csökken.

Sevela3

Fotó: Mudra László (DAB)

Sebők Balázs csapata hazai pályán kapott ki 2-0-ra a Lukkótól. A mérkőzés végig nagyon szoros volt, a KalPa kihagyott egy emberelőnyt az első harmadban, majd a másodikban összeszedett egy kiállítást is, a vendégek pedig hihetetlenül gyorsan, a kiegészülést követő hetedik másodpercben betaláltak. A játékrész végén újabb két perc hazai fór telt el gól nélkül, majd a harmadik periódus elején öt percig támadtak hiába 5-4 ellen Sebőkék. 58:40-nél ugyan lehozták a kapust, ám 12 másodperc múlva emberhátrányba kerültek. Sok választásuk nem volt, az ellenfél pedig kihasználta az egyenlő létszám mellett üres kapura adódó lehetőséget és beállította a 2-0-s végeredményt. Vereségével a KalPa 12. helyen áll a tabellán, a Lukko pedig vezeti azt.

Láday Tamásék a Saskatoon Blades csapatához látogattak a WHL harmadik fordulójában. A hazaiak az első harmadban 2-0-ra elhúztak, ám szívós munkával a 43. percre sikerült egyenlíteni. Ezt követően a rendes játékidőben nem, csak a hosszabbítás harmadik percében változott az állás, a mindent eldöntő gólt a Medicine Hat Tigers lőtte, amely így 3-2-re megnyerte a mérkőzést. Láday pontot nem szerzett, de +1-gyel zárta a találkozót, a Medicine Hat Tigers harmadik a keleti konferenciában.

Sofron István biztonsági okokból nem játszott pénteken, csapata így is pontot rabolt a Scwenninger Wild Wings otthonában. Az első harmad után 2-0-ra vezetett a Krefeld, ám a középső játékrészben a hazaiak újítani tudtak, így a második szünetre 3-3-as állásnál vonulhattak a csapatok. A záró periódus második felében pörögtek fel az események, ám ekkor rendesen. Előbb Martin Schymainski duplájával ismét kétgólos előnyre tett szert a Krefeld, de a végét elrontották, túl sok szabálytalanság csúszott a játékukba, aminek kettős hátrány és 2 bekapott gól lett a vége, a második 5-5-öt jelentő találat 15 másodperccel a rendes játékidő letelte előtt született. Jöhetett a hosszabbítás, amelynek harmadik percében ismét a hazaiak villantak és 6-5-re megnyerték a meccset. A Krefeld veresége ellenére egy helyet javított a táblázaton és a 12. helyen áll a tabellán, a következő meccsen, vasárnap, a szezonban először már Sofron István is pályára lép, a Krefeld hazai pályán fogadja a Red Bull Münchent.

A sérült Gáspár Máté nélkül kapott ki a Linz hosszabbításban a Bécstől 3-2-re. A hazaiak végig rohantak az eredmény után, a jegyzőkönyv alapján a pontszerzés bravúrnak mondható.

Magyar légiósok a hokivilágban, 2015/16:

Név Csapat Liga H M G A P
Erdély Csanád Sioux Falls Stampede USHL  2. 1 0 0 0
Fekete Dániel VEU Feldkirch INL (AUT-2.)  1. 3 0 1 1
Galló Vilmos Linköping HC SHL (SWE-1.)  3. 1 0 0 0
Gáspár Máté EHC Linz EBEL (AUT-1.)  3. 0 0 0 0
Hári János Leksands IF Allsvenskan (SWE-2.) 13. 8 2 4 6
Láday Tamás Medicine Hat Tigers WHL 3. 3 0 0 0
Magosi Bálint Briancon Ligue Magnus (FRA-1.) 14. 2 0 0 0
Briancon Kupa és Ligakupa 4. 5 0 1 1
Sebők Balázs KalPa Liiga (FIN-1.) 12. 7 1 0 1
Sevela Peter Skalica Extraliga (SVK-1.) 10. 7 22 187 89,5
Sofron István Krefeld Pinguine DEL (GER-1.) 12. 0 0 0 0
Vas János Slavia Praha 1. liga (CZE-2.) 1. 5 1 3 4
Vas Márton HC Fassa Falcons Serie A (ITA-1.) 4. 4 0 2 2

Jelmagyarázat: H=a légiós csapatának pillanatnyi helyezése a bajnokságban (a liga létszáma), M=mérkőzések, G=gólok, A=gólpasszok, P=pontok száma. Dőlt betűs név=már nem légiós. Sevela esetében az G jelű oszlop a kapott gólok számát, az A a hárított lövésekét, a P pedig a a védési hatékonyságot, százalékban kifejezve.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum