Három nap után ismét mérkőzik egymással a HSC és a Debrecen

   

Kedden még Csíkszeredában játszottak, pénteken már a hajdúsági megyeszékhelyen csapnak össze. Legutóbb kis híján meglepték ellenfelüket a csíkiak, akik ráadásul idegenben ponterősebbek, mint hazai pályán.

A Debrecen jelenleg harmadik a tabellán, vesztett pontok tekintetében pedig a második. Dmitrij Romanov fiai a miskolciakkal együtt az a két csapat, amely idén még nem szenvedett vereséget a rendes játékidőben. Egyetlen vereségüket azonban két fordulóval ezelőtt, Brassóban szenvedték el, ahol büntetőkig jutottak. Egy nappal később aztán Csíkszeredában üres kapus góllal tudtak nyerni 4-2-re egy végig kiélezett mérkőzésen. Az első erdélyi túrát így két pont veszteséggel és 7-6-os összesített gólaránnyal zárta. Ott, ahol az élmezőny másik két tagja, a MAC és a Miskolc gólarányjavító győzelmeket aratott. Nincs tehát a legjobb formában a DHK, hazai pályán lesz lehetőségük arra, hogy visszataláljanak a helyes útra.

A HSC két pontot szerzett eddig, az első két fordulóban Fehérváron hosszabbításban, az UTE ellen büntetőkkel kaptak ki és a MAC otthonában is csak 3-2-re kaptak ki. A biztató kezdet után azonban három háromgólos vereség következett a MAC, a Brassó és a Miskolc ellen, hogy aztán a Debrecen ellen a már említett szoros vereséget érjék el. Mint a HSC sajtóközleményében jelezte, “a sérültek közül Kyle Heffernan vállalni tudja a játékot, de Antal Zsombor és Molnár Zoltán otthon maradtak, akárcsak a korábbi sérültek, Molnár Zsombor, Péter Róbert, Oleg Blagoj, illetve Papp Szabolcs.” A kérdéses játékosok közül tehát csak Mihály Ede vállalja a játékot, és mindenképpen nagyon fontos ebben a helyzetben, hogy K. Heffernan visszatérhet. A liga egyik legnehezebb pályáján kemény meccs vár a hárommeccses túrát elkezdő tartalékos erdélyiekre.

Mint írtuk, ezen a három találkozón még Geréb István lesz a vezetőedző, aztán egy KHL-ből érkező orosz szakember váltja. Az erdélyi tréner így tekint a hosszú hétvége elé: “Mindhárom csapatot ismerjük már és tudjuk, hogy milyen játékerőt képviselnek. Mindegyik mérkőzésre egyformán készülünk. Az első és legfontosabb viszont a debreceni kiszállásunk. Talán ez az a csapat, amelynek stílusa a legjobban fekszik nekünk. Technikásak, sokat korcsolyázó csapat, ellenben a Miskolccal, amely egy teljesen más stílus. Tisztességes helytállás a célunk, és természetesen a győzelem reményével állunk fel minden alkalommal a jégre.”

Debrecen–HSC 4-0

   

A Debrecen három nap alatt másodszor lőtt négy gólt a HSC-nek, a székelyek azonban ezúttal eggyel sem tudtak válaszolni, Vay Ádám közel öt év után ismét shutoutnak örülhetett.

Az első harmadban nem kellett sokat várni a hazaiak első góljára, Kaszkov a 7. percben megszerezte a vezetést csapatának. Ezt követően a HSC mielőbb megpróbált egyenlíteni, sok lövés ment mind a két oldalon kapura, a harmad végére ebben 15-11-re vezettek a vendégek, egyenlíteni azonban nem sikerült. A középső játékrészben sokáig nem változott az eredmény, azonban a harmad második felében a HSC rengeteg kiállítást szedett össze és ez megpecsételte sorsukat. A 32. percben Kyle Heffernan ült ki a büntetőpadra, amit még sikeresen védekeztek ki a vendégek, ám alig fél perccel a büntetés letelte után Mikeska is szabálytalankodott, ezt a nyomást pedig már nem bírta a csíki védelem, a 35. percben másodszor is kapitulált, Jevgenyij Kunajev verte be Kaszkov és Trosin passzát.

A 37. perc derekán azután két perc kettős fórba került a DHK, ezt is hősiesen védekezték ki a vendégek, ám 10 másodperccel a kiegészülés után ismét jött Kaszkov és 3-0-ra növelte csapata előnyét. Érdekesség, hogy a kaput eltaláló lövések számát illetően a kiállítások ellenére is tartotta magát a HSC, azonban a hatékonyságban nem vehették fel a versenyt a Debrecennel. A harmadik játékrész derekán Dancsfalvi növelte négyre a hazai előnyt, Milan Garrett aznapi második első asszisztját szerezte. A végére egyetlen kérdés maradt, megszerzi-e becsületgólját a HSC vagy Vay Ádám élete második MOL ligás shutoutját szerzi. Érdekesség, hogy a 21 éves kapus, 17 nap híján éppen öt éve produkálta első hibátlan mérkőzését a Sapa Fehérvár AV19 színeiben, egy Fehérváron 7-0-ra megnyert mérkőzésen a Steaua ellen. (Az elmúlt két évben a tengerentúli WSHL juniorligában vezette a shoutoutlistát, miként az utánpótlás korosztályokban Szlovákiában is több szezonban.) Itt sem pihenhetett, hiszen három perccel a vége előtt emberelőnybe került az ellenfél. A HSC időt kért és gólt ugyan nem, de másfél perccel a vége és 45 másodperccel a kiállítás letelte előtt kettős előnybe került Geréb István csapata. Ezen a napon azonban nem ment a játékosoknak a gólszerzés, minden lehetőség kimaradt, Vay Ádám és csapata joggal ünnepelhetett.

Vay Ádám fontos támasza volt a védelmünknek

   

A Debrecen orosz edzője elárulta még, hogy nem készülnek külön soha a soron lévő ellenfelekből, “a saját játékunkat akarjuk játszani”.

Dmitrij Romanov (vezetőedző, Debrecen): Rövid időn belül kétszer játszottunk a Csíkszereda ellen. Az előző meccshez képest a legnagyobb különbség a helyzetkihasználásban mutatkozott. Csíkszeredán is sok helyzetet alakítottunk ki, de nem tudtuk azokat a megfelelő hatékonysággal kihasználni. A játékosok emiatt egyre idegesebbek lettek, ilyen állapotban pedig nehéz jól játszani. Nem szeretek csapatrészeket kiemelni, mert mindig a csapat nyer, vagy veszít, de a mai mérkőzés után a kapusunk teljesítményét feltétlenül szeretném megemlíteni: Vay Ádám fontos támasza volt a védelmünknek. A jövő hét elején két nehéz találkozó következik. Csapatunkat mindig egyetlen cél, a győzelem vezérli. Ezért nem készülünk külön a soron lévő ellenfelekből, a saját játékunkat akarjuk játszani.

Geréb István (vezetőedző, HSC Csíkszereda): Ezen a mérkőzésen a játékvezetők szerintem kicsit túljátszották a szerepüket, számos jogtalan kiállítást kaptunk, amelyek széttördelték a játékot, ezért nem tudunk felpörögni. Ráadásul a debreceni kapus lehúzta előttünk a rolót. Gratulálok neki, fantasztikusan védett! A meccs eredménye miatt csalódott vagyok.

Erste Liga, Debreceni Jégcsarnok, 350 néző. Játékvezetők: Halassy, Gangel, Sipos, Soltész.
Vay: 100% (László)
K
Peksa: 88,6% (Ruczuj)
Kovács, Emanuelsson, Dancsfalvi, Berta, Vaszjunyin
1
Kuzman, Bednár, Heffernan K., Heffernan S., Farkas
Hetényi, Wéber, Hári, Könczei, Saluga
2
Mikeska, Salló, Mihály, Moldován, Bíró
Kunajev, Milan, Kaszkov, Trosin
3
Bors, Gecse, Kropotyin, Berljov, Okos
Vincze, Barabás, Tanka
4
Orbán, Geréb, Rokaly
Romanov Dmitrij, Razov Igor
E
Geréb István, Nagy Béla
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 06:42 DHK Kaszkov Kovács
2-0 34:39 DHK PP Kunajev Milan Emanuelsson
3-0 38:38 DHK Milan Kaszkov Trosin
4-0 51:32 DHK Dancsfalvi Milan
35 Kapura lövések száma 44
16 Kiállításpercek 52

A Debrecen–HSC fényképei

   
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum