A Toronto a kommentátorokon spórol

 

Elkezdődött Lamoriello rémuralma, 200 ezer dolláron rágódik.

Amikor a Maple Leafs elcsábította New Jerseyből Lou Lamoriellót, mindenki szurkoló azon gondolkodott és aggódott, hogy milyen őrült ötleteket vezet be a szakember. Arcszőrzettilalom vagy mezszámtilalom, esetleg drasztikus rezsicsökkentés? Nos, akik az utóbbira tippeltek, azoknak jó volt a megérzésük.

A 72 éves menedzser javaslata alapján a leggazdagabb klub ugyanis kicsinyes módon kezdte el a költségcsökkentést, mégpedig a rádiókommentátorokon. Az új szabály értelmében Joe Bowen és Jim Ralph, akik a Leafs hangjai, nem utazhatnak a csapattal az idegenbeli mérkőzésre, hanem ehelyett otthonról, egy stúdióból kell közvetíteniük a mérkőzést. Egy zárt szobából, ahol a hangulat nulla és semmi mást nem látnak a pályán kívüli eseményekből, mint amit a képernyő mutat. Elég enyhén fogalmazunk, ha csak azt írjuk, hogy a döntés bizony kiverte a biztosítékot a szurkolóknál, hiszen nem ezt várták a közel másfél milliárd dollárt érő klub vezetésétől.

Ha elfogadjuk a költségcsökkentést, mint okot, akkor is érthetetlen ez a döntés, a Leafs tulajdonosa ugyanis az a Rogers Communications, amely Észak-Amerika egyik legnagyobb telekommunikációs cége, rendelkezik televíziós és rádióállomásással, kábel és mobilhálózata van. Ha valakik, akkor ők tudják, mi a közönség kiszolgálása, amit jól tükröz, hogy a tavalyi bevételük majdnem elérte a 13 milliárd dollárt. Ehhez az összeghez képest a rádiósok költsége eltörpül, éves szinten utazással, szállással, étkezéssel és minden egyébbel mindössze 200 ezer dollárra rúg. Ez 41 idegenbeli mérkőzést számolva nem éri el az 5000 dollárt, ami aprópénz ekkora büdzsé mellett. Erre hivatkoznak a szurkolók is, akik példaként az egyik legszegényebb klubot, a körülbelül tizedannyiból gazdálkodó Floridát említik, amely még spanyol nyelvű kommentátorokat is alkalmaz, hogy minél több szurkolót a csapat mellé állítson.

A döntés következményeit és helyességét egyelőre nem lehet látni, arra egy-két évet várni kell. Ennek ellenére nem gondoljuk, hogy ez a helyes út, hiszen az ördögi Lou döntése teljesen szembe megy a fejlődéssel és a technikával.

lou_allo

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum