A HSC a Miskolc ellen találhat vissza a szoros meccsek útjára

   

Jól kezdte a MOL Ligát a Csíkszereda, azonban az utóbbi két meccsen sima vereséget szenvedett. A Miskolc ellen nem lesz egyszerű javítani, de valami láthatóan nem kerek a borsodi csapatnál sem.

A nagy nehézségekkel küzdő csíkszeredaiak első magyarországi túrájuk során erőn felül teljesítettek, ezt követően azonban hazai pályán kaptak ki 7-4-re a MAC-tól, majd idegenben 5-2-re a Brassótól. Az egyik legnagyobb kérdés a Miskolc elleni meccsen az lehet, hogy miként lehet visszahozni az első három meccs játékát, amikor Fehérváron hosszabbításban kaptak ki 5-4-re, Újpesten büntetőkkel 3-2-re és a MAC otthonában is tiszteletre méltó 3-2-t hoztak össze. Ez utóbbi találkozón Ruczuj Gellért nyújtott kiemelkedő teljesítményt, rá ismét nagy feladatok hárulnak. A HSC nem sokat pihenhetett a hétfői találkozó előtt, hiszen szombaton Galacon mentettek pontot nagy küzdelemben.

A Miskolc eddigi teljesítménye nagy kérdőjeleket támaszt a szurkolók körében. A csapat kerete az egyik legerősebb a ligában, az első sor kiemelkedő teljesítményt nyújt, Somogyi kiemelkedően teljesít, Galanisz eddig hozza azt, ami elvárható tőle. A játékkal legtöbbször nincs is baj, azonban a gólok gyakran nem csak elöl, de hátul is jönnek. Néhol egyértelmű meccseken is pontveszteségeket szenvednek, ami az idei kiélezett küzdelemben egyre kevésbé fér bele. Csíkszeredában egyértelműen a hátsó alakzat stabilizálása lehet az első számú feladat, az eddigi meccsek tapasztalatából kiindulva, ha két gólon sikerül tartani az ellenfelet, akkor nagy baj nem lehet. Ehhez elsősorban a Heffernan testvéreket kell tudni semlegesíteni, akik ketten együtt több mint felét szerezték a kiosztott pontoknak.

“A két galaci meccsre alig háromsornyi játékossal tudtunk elutazni  – értékelte a helyzetet Geréb István, a HSC Csíkszereda vezetőedzője. – Többen sérüléssel küszködnek, ami miatt nem tudták a meccseket vállalni. Mihály Ede és Antal Zsombor eleve sérülten álltak fel, míg Oleg Blagoj az első meccsen lesérült. Így minőségi és mennyiségi különbség is kialakult a két csapat között. Ennek ellenére a fiúk mindkét találkozón 150 százalékot nyújtottak, de ez csak egy pontra volt elég. A szív és az akarat megvolt. De ne felejtsük el, hogy a Galacnak egy MOL Liga szintű csapata van. Most következik két nagyon nehéz MOL Liga-meccs, amelyen igyekszünk tisztességgel helyt állni és a lehető legjobban megnehezíteni az ellenfelek dolgát. Reméljük, hogy az új játékosoknak is sikerül a papírjait intézni és be tudjuk majd dobni őket is. Nagy szükség van rájuk, hiszen csak a meccs előtt válik el, hogy sérültjeink közül kik tudják vállalni a játékot.”

“A speciális játékoknak, azaz az emberelőnyöknek és -hátrányoknak kiemelt szerepe lesz ezeken a mérkőzéseken – mondta Mayer Péter, a Miskolc vezetőedzője. – Rendszerint ugyanis az átlagnál magasabb büntetésszámmal mennek le ezek a találkozók, így az egyik legfontosabb feladat a kiállítások elkerülése lesz. Úgy kell egyszerre keménynek, határozottnak lennünk, hogy közben a szabályok adta keretek között maradunk. Ehhez nagyon koncentráltnak kell lennünk. A másik lényeges összetevő a helyzetkihasználás lesz, amelyet jó hatásfokkal kell majd megvalósítanunk. A héten volt két pihenőnapja a csapat, ami után feltöltődve vághattunk bele ismét a munkába.”

HSC–Miskolc 2-5

   

A Jegesmedvék Dudas mesterhármasával magabiztosan nyertek Csíkszeredában. A hazaiaknál Kropotyin góllal mutatkozott be.

A mérkőzés első gólját Dudas lőtte az első harmad közepén, majd a 17. percben az újonc Kropotyin talált be a Csíkszeredában született Adorján Attila kapujába. Nem sokáig örülhettek a HSC-szurkolók, 50 másodperccel később Dudas kihasznált egy emberelőnyt, újra vezetett a Miskolc. A második harmadban Dudas meglőtte önmaga és csapata harmadik gólját, a játékrész második felében pedig Somogyi és Hajós is betalált a vendégek részéről. A 39. percben Mikeska révén felzárkózott három gólra a HSC. A záró harmadban hiába lőtt többet kapura a hazai csapat, gól már nem született. A Miskolc 5-2-re nyert, ezzel 4 pontra megközelítette a nála egy meccsel többet játszó, a MOL Ligát vezető MAC Budapestet.

Dudas mesterhármasa magáért beszélt

   

Adorján Attila, a Miskolc fiatal kapusa kiváló teljesítményt nyújtott a szülővárosában.

Geréb István (vezetőedző, HSC Csíkszereda): A Miskolc frissebb volt, akik ellen a mérkőzés egy bizonyos szakaszáig bírtuk a lépést. Három nagyon jó soruk van: a kanadaiak, a tavalyi újvárosiak, illetve a hazaiak. Személy szerint annak örvendek, hogy a fiúk a körülményekhez képest tisztességgel helyt álltak. Hiszek benne, hogy a két orosz srác is jobban beilleszkedik, és a következő mérkőzéseken többet tudnak majd segíteni.

Mayer Péter (vezetőedző, Miskolc): Elégedett vagyok a mai teljesítményünkkel. A támadójátékunk nagyon jó volt, sokszor játszottunk komoly fölényben, és ütöttünk öt gólt. A Csíkszereda kontráiban volt veszély, de a védekezésünk is megfelelő volt. A beharangozóban említettem, hogy fontos lesz az emberelőnyös és -hátrányos játék. Ebben is léptünk előre, hiszen hat emberelőnyből három gólt szereztünk, míg a hét hátrányból csak egyet kaptunk. Dudas mesterhármasa magáért beszélt, Adorján Attila a szülővárosában remek teljesítményt nyújtott a kapuban. Sorolhatnám még, de a csapat minden tagja hozzátette a magáét ehhez a győzelemhez.

 

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 950 néző. Játékvezetők: Lascar, Toparceanu, Mathe, Siko.
Ruczuj: 86,1% (Onodi)
K
Adorján: 94,6% (Kiss)
Bednár, Kuzman, Heffernan S., Molnár Z., Farkas
1
Gőz, Dudas, Dansereau, Booras, Cseter
Mikeska, Salló, Mihály, Moldován, Bíró
2
Sagert, Vojtkó, Hajós, Tóth, Miskolczi
Bors, Okos, Kropotyin, Berljov, Gecse
3
Laczkó, Leppanen, Galanisz, Somogyi, Pavuk
Orbán, Geréb, Rokaly
4
Popovics, Szilágyi, Láda, Ritó
Geréb István, Nagy Béla
E
Mayer Péter, Kontsas Jukka
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 09:41 MIS Dudas Galanisz Booras
1-1 16:53 SCC Kropotyin Mikeska Berljov
1-2 17:43 MIS PP Dudas Sagert
1-3 25:51 MIS PP Dudas Sagert Adorján
1-4 32:07 MIS Somogyi Galanisz
1-5 36:18 MIS PP Hajós Galanisz Tóth
2-5 38:46 SCC PP Mikeska Bíró Moldován
37 Kapura lövések száma 36
10 Kiállításpercek 16

A HSC Csíkszereda–Miskolc képes összefoglalója

   

A HSC–Miskolc teljes felvétele

   

És góljai:

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 12., kedd
EL 17:30 SCCBJA 3-4 HVÉGE
EL 18:00 UTEGYE 0-4VÉGE
EL 18:30 DEBFTC 1-4VÉGE
EL 18:30 MISBRA 2-7VÉGE
március 13., szerda
EL 17:30 SCCBJA 4-3VÉGE
EL 17:30 UTEGYE 2-6VÉGE
    • M4 SPORT
EL 18:30 DEBFTC 3-2VÉGE
EL 18:30 MISBRA 1-4VÉGE
ICEHL 19:45 PUSAVS 4-2VÉGE
március 16., szombat
AL 15:15 ASPFTC 5-3VÉGE
EL 17:30 BRAMIS 5-4VÉGE
EL 17:30 FTCDEB 2-0VÉGE
ICEHL 17:30 AVSPUS 1-4VÉGE
EL 17:40 BJASCC 4-3 HVÉGE
AL 18:30 ETOWRM 9-2VÉGE
AL 19:00 SZGIKO 6-5VÉGE
AL 21:00 VASLHL 2-6VÉGE
március 18., hétfő
EL 17:30 MISBRA 1-2VÉGE
    • M4 SPORT
EL 17:30 SCCBJA 3-2 HVÉGE
március 20., szerda
AL 19:00 ASPFTC 
EL 19:00 BJASCC 
    • M4 SPORT
Partnerünk
Archívum