Vissza lehet szerezni a Znojmóban hagyott pontokat

   

Elérkezett az első visszavágó ideje a Fehérvár EBEL-csapata számára, vasárnap késő délután a Znojmón vehetnek elégtételt Sikorcinék az egy héttel korábbi szoros vereségért. A hazai veretlenség megőrzése is a tét.

A znojmói találkozóhoz képest változás, hogy a sérültlista bővült, Bartalishoz, Sarauerhez és Brocklehursthöz csatlakozott Banham is, ezzel a tűzerő jelentősen csökkent. Ráadásul közülük legkorábban is két hét múlva térhet vissza az első játékos, tehát komoly átmeneti időszakot él a csapat.

Pénteken Bécsben a Fehérvár rengeteg kiállítást szedett össze, ennek ellenére végig nyílt meccset tudott játszani a Capitalsszal, úgy, hogy háromszor vezetett is. Rob Pallin mérkőzés utáni nyilatkozatában jelezte, hogy több játékos teljesítményével sem teljesen elégedett, így adódik a következtetés, hogy az első helyen ezt a gondot kell orvosolni. A Volán eddigi 5 meccsén mindössze 11 gólt kapott, ez átlagban 2,2 gól meccsenként, ami egyrészt teljesen vállalható, másrészt a mezőnyben – éppen a Znojmo és a Linz után – a harmadik legkevesebb. Ha úgy vesszük, a lőtt gólok számával sincs olyan nagy baj, hiszen összesen 4 csapat lőtt csak többet a fehérváriaknál, ugyanakkor meglehetősen féloldalas a produkció, hiszen a 13 gólból Sikorcin és Connolly egyaránt négyet-négyet vállalt, kettejükön kívül a teljes csapat meccsenként csak átlag egy gólt hozott össze.

A Znojmo 5 forduló után 12 ponttal vezeti a mezőnyt. A csehek minden hazai meccsüket megnyerték, egyedül a Fehérvár ellen volt szoros az eredmény. Ugyanakkor egyetlen idegenbeli kiruccanásukon, Bécsben súlyos vereségbe futottak bele, 7-1-re kaptak ki. Egyetlen mérkőzés alapján természetesen nehéz lenne messzemenő következtetéseket levonni a Znojmo idegenbeli teljesítményéről, mi azonban abban bízunk, hogy a Fehérvárénál jelentősen egyértelműbb bécsi vereség azt jelentheti, idegenben nem veszik könnyen az akadályokat. A Fehérvár eddigi hazai meccseit megnyerte, reméljük, folytatódik ez a remek sorozat.

ZNOAVS

“Legutóbb kétszer játszottunk idegenben, mindkétszer szoros vereséget szenvedtünk – mondta Rob Pallin, a Fehérvár vezetőedzője a hivatalos előzetesben. – Mindkét mérkőzésen kiválóan tartottuk magunkat, keményen harcoltunk, ezért különösen bosszantó, hogy nem tudtunk pontot szerezni. Egy hét elteltével újra a Znojmóval találkozunk, aki vezeti a ligát. Colton Yellow Horn révén életveszélyes támadójuk van. A test test elleni játékot kell jól végrehajtanunk, és fel kell tudnunk venni a tempójukat.”

“Otthon nagyon jó formában játszunk, erősek vagyunk, és rá tudjuk erőltetni akaratunkat az ellenfélre – mondta Jiri Reznar cseh vezetőedző. – Sajnos ezt a formánkat idegenben eddig nem tudtuk kivinni a jégre. Bécsben még szerencsénk sem volt. Úgy érzem, megtanultuk a leckét, levontuk a következtetéseket, most szeretnénk mindent sokkal jobban csinálni. Nem lesz egyszerű, mert a Fehérvár nagyon erős ellenfél.”

Fehérvár–Znojmo 1-4

   

Túl jó formában lévő ellenféllel szemben elsősorban a túl gyenge helyzetkihasználás és emberelőnyös játékunk miatt vesztettünk.

Az első harmadban a Znojmo megmutatta, hogy jobb formában van, mint a Fehérvár, de ekkor még Hetényi Zoltán hárította a nagy helyzeteket. Igazi gólszerzési lehetőség kevés volt ebben a húsz percben, de összeszedetten hokizott az első sorát vesztett magyar társaság, igaz, még így is hízelgő volt ránk nézve a döntetlen állás.

A második harmadban voltak igen jó perceink, közel álltunk az előny megszerzéséhez, de ezeket nem sikerült értékesíteni, ellenben a Znojmónak igen. Előbb Stach, majd Yellow Horn lőtt be egy kontrát a teljesen kiszolgáltatott Hetényi kapujába jobbról a hosszú botosra a mamut fölé, így az utolsó húsz perc 0-2-ről indult.

Az utolsó játékrészben hiányzott a szükséges hit és elszántság, ráadásul egy vitatott helyzetből a vendégek értek el újabb gólt, így Yellow Horn második találatával a 46. percben el is dőlt a meccs és a három pont sorsa. A VIP-szektor színe java már hazafelé tartott, amikor az 59. percben Tomas gólja érkezett, ezt a végig a csapat mellett kitartók is csak szúnyogcsípésként élték már meg. Miként az is csak a lelkeknek tett, de csak minimálisan jót, hogy Varga kék vonalas lövésébe Martinelli beletette az ütőjét jó ütembe a kapu előtt, így hat másodperccel a lefújás előtt 1-4-re javítottuk a mérleget. Sajnos nem játszott jól a Volán, nem érdemelt pontot ezen az estén.

A Znojmo nem véletlenül vezeti a bajnokságot

 

Nagyon hiányzik az emberelőnyös játékunkból Frank Banham és Andrew Sarauer.

Rob Pallin (vezetőedző, Fehérvár): El kell ismernünk, hogy a Znojmo nem véletlenül vezeti a bajnokságot, és a kapusa ezúttal remek napot fogott ki. Sokat lőttünk kapura, de nem találtuk meg a kipattanókat. Nagyon hiányzik az emberelőnyös játékunkból Frank Banham és Andrew Sarauer. Ennek ellenére büszke vagyok a srácokra, mert mindent megpróbáltak, keményen játszottak.

Jirí Reznar (vezetőedző, Znojmo): Felkészültünk a Fehérvár játékából és sikerült megvalósítanunk az elképzeléseinket. Elsősorban a biztos, zárt védekezésre törekedtünk, eredményes volt a taktikánk, csak a végén bekapott gólt sajnálom. A csapatjátékunknak, az egységünknek köszönhetjük ezt a győzelmet.

(Forrás: nso.hu)

EBEL, 3259 néző. Játékvezetők: Dremelj, Zrnic, Kaspar, Zgonc.
Hetényi: 84,6% (Rajna)
K
Nechvátal: 96,6% (Fucík)
Wehrs, Szirányi, Kóger, Nagy, Kovács
1
Biro, Stach, Tomas, Pucher, Fiala
Varga, Martinelli, #3883, Francis, Vincze
2
Sulák, Stehlík, Sedivy, Bartos, Yellow Horn
Orbán, Szaller, #2268, Sikorcin, Becze
3
Baca, Boruta, Lattner, Podesva, Novak
Reiter, Szabó K., Benk, Sárpátki
4
Csamango, Nemcik, Spacek, Seda, Beroun
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 29:28 ZNO Stach Pucher Lattner
0-2 36:40 ZNO Yellow Horn Fiala Sedivy
0-3 45:17 ZNO Yellow Horn Sedivy
0-4 58:18 ZNO Tomas Stach Pucher
1-4 59:54 FHA Martinelli Varga Kóger
29 Kapura lövések száma 26
17 Kiállításpercek 21

A Volán–Znojmo góljai

   

A méretes hazai zakó akciói itt láthatók.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum