Az UTE visszavághat a MAC-nak a szezonnyitó meccsért

   

Munkás hétvégéje van Szilassy Zoltán csapatának, a lila-fehérek a pénteki örökrangadó után vasárnap a táblázatot vezető MAC-ot fogadják. Az MJSZ-RJSZ viszály miatti átszervezések után erre a hétvégére ez az egyetlen meccs jut, de a jövő héten sem lesz sokkal jobb a helyzet.

Az UTE hét mérkőzésen van túl, ezek során péntekig csak a liga alsóbb régiójába tartozó csapatok ellen tudott nyerni. Változást éppen a pénteki örökrangadó jelentett, amelyen hosszabbításban verték az őket a tabellán egy hellyel megelőző Ferencvárost. Így négy pontra csökkent a két csapat közötti különbség, amely jelenleg egyértelműen elválasztja az UTE-t az élmezőnytől. Vasárnap ennél is nehezebb feladat vár Kiss Dánielékre, hiszen az első helyen álló MAC látogat a Megyeri útra.

A két csapat a nyitófordulóban megmérkőzött már egymással a Tüskecsarnokban, akkor a hazaiak 5-2-re nyertek. A debreceni 4-1-es vereség mellett ez volt a másik találkozó, amikor nem egy vagy két gól döntött. Ez is alátámasztja Szilassy Zoltán vezetőedző szavait, aki szerint általában apró dolgokon múltak az eddigi vereségek, amelyeket csak kemény munkával fordíthatnak a jövőben a maguk javára.

Fotó: Mudra László - http://www.mudralaszlo.hu

Fotó: Mudra László (MAC)

Mint említettük, a MAC az élről várja a folytatást. Majoross Gergely csapata egy meccsel többet játszva három ponttal áll a Debrecen és kettővel a Miskolc előtt. A csapat négy mérkőzés óta veretlen, Erdélyben találtak rá a góllövés útjára, pénteken az összeszedetten játszó DAB ellen is négy találatig jutottak, 28 lőtt góljuk és +14-es gólkülönbségük messze legtöbb a ligában. A tanulási folyamat az eredeti tervekhez képest sokkal gyorsabban megy végbe Majoross keze alatt.

A vezetőedző az erdélyi túra után a közösségformálódás terén számolt be nagy lépések megtételéről, a DAB ellen pedig ennek eredményeként is a fiatalok teljesítményére hívta fel a figyelmet, mint mondta, egyre több 20 év körüli játékosa van, aki főszereplővé válhat egy-egy mérkőzésen. Fiatalok terén az UTE sem áll rosszul, a Fradi elleni győzelem során Hodos, Dömötör és Turbucz is csinált nagyon szép dolgokat. Könnyen lehet, hogy a komoly hiányzók mellett, az UTE a megműtött Elomót, a MAC lehet, hogy a legutóbb is hiányzó McDonaldot kénytelen nélkülözni, éppen ez fog vasárnap dönteni.

Egy újabb skalppal az UTE komolyan megindulna felfele, a legjobb négy közé kerülésért. A lila-fehérek edzője a Ferencváros legyőzése utána egyértelműsítette, a zöld-fehéreknél jobbak fizikálisan. A vasárnapi nagy kérdés az, hogy a kék-fehérekkel szemben van-e ilyen előnyük.

UTE–MAC 1-3

   

Nem tudta megtörni a három légióssal felálló UTE a MAC lendületét. Nagyon nagy iramú meccsen a vendégek győztek. Jeffrey Hayes volt a meccs nyerő embere.

Az UTE kapujában Pleszkán kezdett, így mivel Elomo hosszú időre kiesett, gyakorlatilag három légióssal játszottak a lilák az egész meccsen. Nem sok időt töltöttek az ismerkedéssel a csapatok, egyből egymásnak estek. Ebből nagyon élvezetes, gyors ide-oda játék alakult ki, mindkét oldalon több nagy helyzettel. Ezek közül az első harmadban a legnagyobb talán Virág Tamás előtt adódott, akit egy lecsúszott lövés a kapu torkában talált egyedül, de ahogy mindenki más, úgy a fiatal csatár is meglepődött a nagy lehetőségtől, és Bálizs tisztázni tudott. Pilllanatokra sem csökkent az iram, a két, fiatalokkal teli csapat komoly energiákat mozgósított. Jó volt látni, hogy mindkét edző bátran vetette be fiataljait akár az ellenfél legrutinosabb sorai ellen is. Az első harmadban jóval többször találta el a kaput az UTE, de ennek ellenére kiegyenlített játék folyt a jégen.

A második harmad gyors újpesti emberelőnnyel kezdődött. Hamar sikerült felállni, többször is ígéreteshelyzet alakult ki a kapu előtt, végül azonban egy kintről eleresztett, kapuvason csattanó lövés nyomán szerezték meg a vezetést a lilák Nemes Benjámin révén. Nem sokat kellett várni a válaszra sem. A bedobást követően hamar eljutott az újpesti kapuig a MAC, egy kék vonalról eleresztett lövésre Pleszkán nagyon kicsúszott oldalra, a visszapattanó a kapu előtti nagy tumultusban Dósa ütőjéről került a kapuba. Mivel a hokiban öngól nincs, így az utolsó korongot érintő MAC-játékos, Hayes neve került a jegyzőkönyvbe. Szervezettebben, tudatosabban játszott a MAC ezekben a percekben, az UTE leginkább Bálizs hajmeresztő megoldásaiban reménykedhetett. A vendégek többször is megszerezhették volna a vezetést, erre azonban végül csak a 31. percben került sor. Előbb Gröschl hagyott ki egy óriási ziccert a MAC kapujánál, majd az ellentámadás során Silló szerezte vissza nagyon harcosan a korongot az újpesti alapvonal mögött. A dzsumbijból kijuttatott korongot szépen körbepasszolták, végül a előző helyzet során egyedül levő Gröschlhöz hasonlóan védő nélkül maradó Hayes varrta fel a felső sarokba. Egy alkalommal Bálizs a palánknál akarta megjátszani a korongot, azonban eltört az ütője, majd’ egy percig ütő nélkül volt. A lehetőséggel azonban az újpestiek nem tudtak élni, a MAC gyakorlatilag végig az újpesti kapu előtt tartotta a korongot.

A harmadik harmadra ismét feljavult az UTE, rengeteget dolgozott az egyenlítésért, de borzasztó sok hibával játszott. A MAC sokkal tudatosabban játszott, sokkal pontosabb volt az összjátéka, játékosai sokkal inkább keresték egymást. Nem is véletlen, hogy miközben nagyjából ugyanannyi időt töltöttek el egymás kapuja előtt a csapatok, a nagyobb helyzetek Pleszkán kapuja előtt alakultak ki. Nem lehetett azt érezni, hogy az UTE a MAC játékosainak segítsége nélkül ki tudna egyenlíteni, hiányzott a szükséges átütőerő a csapatból. A MAC viszont nem tette meg azt a szívességet, hogy segítsen ellenfelének a gólszerzésben, nagyon fegyelmezetten, tudatosan, a támadásokról nem lemondva játszott. 1 perc 10 másodperccel a vége előtt bulira került sor a MAC kapuja előtt. Szilassy Zoltán időt kért, és lehozta Pleszkánt, ám a korongot a MAC szerezte meg, végigvitte a pályán, és Nagy Krisztián az üres kapuba lőtt, ezzel alakult ki a 3-1-es végeredmény.

Szilassy Zoltán (vezetőedző, UTE): Bár az egyenlő létszámban kapott két gól vállalható teljesítmény, egy lőtt góllal nem lehet meccset nyerni a mai hokiban. Védekezésben sokat fejlődtünk az előző idényhez képest, a támadójátékunkban még mindig nincs átütőerő.

Majoross Gergely (vezetőedző, MAC): Sok minden nem tetszett a mérkőzés során, és sok mindenben kell még fejlődnünk a rájátszásig, habár természetes, hogy még nem tartunk ott, hogy végig domináljunk. Bálizs Bence segítségével sikerült egy gólon tartani az ellenfelet, és természetesen a győzelem a legfontosabb.

(Forrás: nso.hu)

Erste Liga, Megyeri út, 407 néző. Játékvezetők: Halassy, Juhász, Váczi, Pálkövi.
Pleszkán: 92,6% (Sila)
K
Bálizs: 96,3% (Arany)
Lindgren, Kiss D., Nemes, Mihálik, Virág
1
Pozsgai, Olson, Klempa, McDonald, Hayes
Huba, Hegyi, Gröschl, Csányi, Turbucz
2
Quinn, Stipsicz, Nagy K., Saarenpaa, Szappanos
Dósa, Garbacz, Dömötör, Pichler, Kiss Á.
3
Tokaji, Mestyán, Roczanov, Terbócs, Németh A.
Zalavári, Sommer, Feil, Pápa, Hodos
4
Herner, Felföldy, Silló, Tóth R., Schmál
Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt
E
Majoross Gergely, Svasznek Bence
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 22:11 UTE PP Nemes Virág Mihálik
1-1 22:33 MÚB Hayes
1-2 30:09 MÚB Hayes McDonald Silló
1-3 59:02 MÚB EN Nagy K. Silló Olson
27 Kapura lövések száma 28
4 Kiállításpercek 14

Az UTE–MAC képes összefoglalója

   

Az UTE–MAC góljai

   

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum