Játékosaim tudják, hogy bárkit legyőzhetnek a ligában

   

Hári János csapata kedden azzal a Panternnel játszott a svéd másodosztályban, amely Stephan Lundh vezetése alatt jutott fel a harmadosztályból, és remekül kezdte a szezont. Az egykor Dunaújvárosban dolgozó szakembert az átállás nehézségei mellett a magyar csatárról is kérdeztük.

A szezon előtt azt nyilatkozta a Jégkorongblognak, hogy csapata célja a rájátszásba kerülés. Öt forduló után 8. helyen áll a csapat (azóta egy újabb győzelemmel már 6. a Pantern ? miklossy). Ráadásul az első három helyezettel már játszottak. Egyelőre elégedett a teljesítménnyel?

Igen, meglehetősen elégedett vagyok a csapatom mentalitásával és munkájával, ám ami a pontokat illeti, lehetne több is, ha hatékonyabbak vagyunk a gólszerzésben. Ezért a továbbiakban a fő cél az emberelőnyök minél egyszerűbb megjátszása és a kapu előtti forgalom növelése. Minden mérkőzésen egyenlő partnerei voltunk az ellenfeleknek, a játékosaim tudják, hogy bárkit legyőzhetnek a ligában. Így volt ez ezen a héten is, amikor két korábbi SHL-es csapatot, a Leksandot és a Timrát vertük meg.

Mi jelentette a legnagyobb kihívást a Division 1-ből az Allsvenskanra váltásban?

Az utazás és a magasabb meccsszám jelenti számunkra a legnagyobb problémát. A megnövekedett terhelésnek köszönhetően sokkal professzionálisabban kell étkeznünk és edzenünk annak érdekében, hogy két meccs között minél sikeresebb legyen a regenerálódás.

Ishockey, Kval till Hockeyallsvenskan, AIK - Pantern

Mindössze két csapat van a ligában, amely kevesebb gólt kapott, mint a Pantern. Ez azt jelenti, hogy a védekezés az első számú erőssége a csapatnak?

Fizikailag nagyon jó állapotban vagyunk, emellett nagyon fegyelmezetten játszunk. Miután frissen jutottunk fel, ezért természetesen nagyon fontos, hogy a védelem biztos lábakon álljon. És mint tudjuk, a győzelemhez elég, ha eggyel több gólt lősz az ellenfélnél.

Kedden újabb topligás csapatot vertek. Milyen volt a Leksand elleni meccs?

A Leksand és a Timra ellen is remek győzelmeket arattunk, még ha a végeredmény szoros is lett. Mindkétszer úgy éreztem, egyértelműen mi voltunk a jobb csapat, igazságosan hoztuk el a három pontot.

Az ellenfélnél játszott a magyar válogatott csatára, Hári János. Milyen benyomásokat szerzett róla?

Úgy gondolom, kiváló játékos, bár egy kissé éretlen, ami a gyakori felesleges kiállításokban ölt testet. Nagyon képzett hokis, aki azonban még sokat fejlődhetne, ha keményebben dolgozna és mindig a csapat érdekeit tartaná szem előtt.

Talán ha én lennék az edzője! ? zárta nevetve az interjút a kiváló svéd edző.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum