Rob Pallin és Sille Tamás bátran nyúl a MOL ligás fiatalokhoz

   

A Fehérvár két újoncot avatott egy héten belül. A hátvéd Szaller Márk múlt vasárnap Znojmóban, a csatár Szabó Krisztián pénteken Bécsben játszott először EBEL-mérkőzésen. A két 19 éves juniorválogatott a MOL Ligában kezdte a szezont, de a sérüléshullám miatt gyorsan felkerültek.

Szabó Krisztián a MOL Liga-csapat legeredményesebb magyar játékosa. Mondhatni, valósággal berobbant a felnőttmezőnybe, hiszen 6 mérkőzésen 5 pontot szerzett, máris 2 gólt lőtt. Ez egy újonc fiataltól kimagasló teljesítmény. Nem csoda, hogy amikor Bartalis István után Banham Frank és Sarauer Andrew is kidőlt az EBEL-keretből, akkor ő került fel a farmcsapatból. A klubvezetés tervei szerint haladnak tehát a dolgok, a MOL Liga- és az EBEL-csapat között elsősorban a magyar fiatalok számára biztosított az átjárás, a második csapathoz igazolt légiósoknak elsődlegesen a MOL Ligában van feladatuk.

Fotó: Mudra László - http://www.mudralaszlo.hu

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

Pénteken bemutatkozott az EBEL-ben. Mikor tudta meg, hogy játszik Bécsben?

Igen, nagyon örültem, mikor a MOL ligás edzőm, Tyler Dietrich szólt nekem, hogy utazom a felnőttcsapattal Bécsbe. Csak a meccsnapon értesültem erről, pénteken reggel, a MOL Liga-edzés mondta, hogy még ne öltözzek át az edzésre, mert utazom a felnőttel, és hozzájuk megyek reggeli átmozgató edzésre.

Vannak néhányan, akik a két csapat határán mozognak. Ez a csapat előnyére szolgál?

Igen, egyre többen vagyunk ilyenek, és ez nagyon is jó, mert versenyhelyzet van.

Hogyan edzenek, mennyit szokott az EBEL-csapatnál gyakorolni?

Én egész eddig a MOL Ligában edzettem, péntek reggelig. Most ameddig nem szól Rob Pallin, addig maradok a nagy csapatnál.

Hogy sikerült a bemutatkozás, mennyit játszott, miként fogadták a társak?

Szerintem jól sikerült, főleg ahhoz képest, hogy az első EBEL-meccsem volt. Mentem folyamatosan az első negyven percben, a harmadik harmadban kevesebb volt a cserém, mert szoros meccs volt, és akkor már három soroztunk. Nagyon jól fogadtak a többiek, mindenki nagyon rendes volt, biztatott végig, hogy nem kell izgulnom, játsszak egyszerűen, és emiatt sokkal könnyebb is volt minden. Nagyon jó társaság ez is.

Elégedett volt magával? A végén értékelték az edzők a teljesítményét?

Annyit mondtak, hogy vasárnap a Znojmo ellen is számítanak rám. Szerintem jól játszottam, próbáltam megogadni a tanácsokat és az utasításokat, egyszerűen játszottam, igyekeztem a korongot kijuttatni a harmadból, majd az ellenfél harmadába bejuttatni, ez sikerült, úgyhogy ha őszinte vagyok, így elsőre meg voltam elégedve magammal.

Hogyan tovább?

Vasárnap játszom hazai pályán a Znojmo ellen, a többit meglátjuk.

Szaller Márk hátvédként egy lépéssel előrébb tart, ő már két mérkőzésen szerepelt az EBEL-ben. Hátulról csak egy légiós hiányzik, Aaron Brocklehurst, és a hatodik helyre a fiatalok közül őt választotta a szakvezetés. Szaller már az előző szezonban is közel állt az EBEL-bemutatkozáshoz, de erre múlt vasárnapig kellett várni. Ő is csak szeptembertől tartozik a felnőtt játékosok közé, eddig 5 meccset nyomott le a MOL Ligában. Az EBEL-ben már gólnál is volt jégen, +1-en áll a plusz-mínusz mutatója.

Fotó: Mudra László - http://www.mudralaszlo.hu

Mikor és hogyan értesült arról, hogy várja az EBEL-csapat?

Igen szerencsésnek érzem magam. Múlt hét pénteken az újpesti MOL ligás meccsünk után hívott fel Sille Tamás edző, hogy másnap EBEL-edzésre kéne mennem, valamint vasárnap számítanak rám a Znojmo elleni mérkőzésen. Mondanom sem kell, hogy nem sokat aludtam akkor éjjel.

Mennyire éles a versenyhelyzet a MOL ligás csapatban az EBEL-keretbe kerülésért? Szokott az EBEL-csapattal is edzeni?

Az idei MOL Liga-szereplés nagy versenyhelyzetet teremtett, s ennek köszönhetően többen vagyunk ebben a helyzetben, bárki bármikor felkerülhet az EBEL-csapatba. És azt se felejtsük el, hogy sokan vannak, akik bármikor feljátszhatnak a MOL-csapatba az U20-as korosztályból, de még akár az U18-ból is. Sokan vagyunk egy-egy helyre, ezért minden edzés és minden meccs jobb teljesítményre késztet minket. Én jelenleg az EBEL-csapattal edzek és meccsezek addig, amíg vissza nem küldenek a MOL-kerethez. Ezt persze nem kudarcként fogom elkönyvelni.

Milyen volt a bemutatkozás, mennyit játszik a meccseken, hogyan fogadtak a társak?

Volt szerencsém bemutatkozni már az előszezon meccsei során, ezért nem voltak idegenek a srácok. Mindenki nagyon segítőkész, legyen magyar vagy légiós a játékos. Sille Tamásnak is sokat köszönhetek, nem egy tanácsot adott már, amiket igyekszek megfogadni.

Kapott már visszajelzést a játékáról?

Az első meccsem után megdicsért az edző, persze nem volt hibátlan mérkőzés a znojmói és a bécsi sem. Három hátvédpárral játszottunk mind a két meccsen, az emberelőnyben és egy-egy emberhátrányos helyzetben nem mentem. Mindenesetre hatalmas élmény ilyen játékosokkal együtt és ellen jatszani.

Mit vár a következő napoktól, hetektől?

Vasárnap a Znojmo ellen játszunk hazai pályán, ami egy jó visszavágás lehet a múlt heti meccsünk után. A kérdést nem megkerülve, de azt kell mondanom, hogy nem tudom. A mostani helyzet egy szerencsétlen sérülés miatt tette lehetővé nekem azt, hogy bemutatkozzak az EBEL-ben. Aaron Brocklehurst felépülése után valószínűleg a MOL ligás csapatban folytatom, ami szintén egy nagyon jó fejlődési út számomra. Bármelyik csapatban is fogok játszani, az egy profi felnőtt mérkőzés lesz. Nem nagyon van idő pihenésre, sok meccset játszunk, de bízom abban, hogy a lehető legjobb eredményt fogja elérni mindkét csapatunk.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum