Még mindig nem oldódott meg az erdélyi csapatok problémája

   

Továbbra is a román szövetség diktálja a tempót MOL Liga-ügyben. Bukarest szeptember végéig adott határidőt az MJSZ-nek a helyzet rendezésére. Egyelőre csak a szeptemberi MOL Liga-program véglegesíthető.

Érdekes végkifejletet hozott a román jégkorongszövetség (RJSZ) csütörtöki elnökségi ülése. A Steaua és a Progym kezdeményezésére elfogadták azt a határozatot, miszerint szeptember hónapra engedélyezik a MOL Liga két erdélyi csapata számára, hogy mérkőzések időpontját módosítsa annak érdekében, hogy ezek ne ütközzenek a MOL Liga-meccsekével, tehát egy játékoskerettel is lejátszhatók legyenek. A javaslat értelmében a további együttműködést attól teszik függővé, hogy szeptember végéig a két szövetség megnyugtatóan rendezi-e a MOL Liga-szerződést. Az RJSZ határozott igénye, amit Covaliu elnök korábban már el is mondott, hogy a magyar és a román fél egyenlő legyen, egyenrangú rendezőként és döntéshozóként vegyen részt a nemzetközi ligában.

Szeptemberben mindkét érintett csapatnak két meccset kell elmozgatnia a román bajnokságban. Ez a HSC Csíkszereda esetében már meg is történt, a Progym belement a páros meccs áthelyezésébe. A Brassó és a Steaua még tárgyal erről, nincs végleges megállapodás, de a brassóiak számára kevésbé égető a helyzet, ők képesek egy időben két helyen játszani, persze csak végső megoldásként.

MOL Liga logo.indd

Fentiek értelmében egyet azért léptünk előre, kijelenthető, hogy hamarosan véglegessé válhat a MOL Liga szeptemberi menetrendje. A folytatás kérdéses, hiszen a jelenleg érvényben lévő és az MJSZ által megszegett szerződés megfelel az RJSZ kívánalmainak, a két szövetségnek azonos jogokat biztosít az aktuális MOL Liga-megállapodás. Az MJSZ oldaláról pedig nem érezhető, hogy magával azonos szintű partnerként kívánná kezelni az RJSZ-t a jövőben, legalábbis ez olvasható ki a keddi és a szerdai eseményekről közölt cikkben, amelyet az MJSZ hivatalos honlapja MOL Liga: rendeződik a helyzet címmel jelentetett meg.

Ebben Kovács Zoltán főtitkár a következőket nyilatkozta: “A hangsúlyok ugyanakkor az MJSZ oldalán állnak, hiszen nem elhanyagolható tény, hogy Magyarország felnőtt férfiválogatottja a szomszédunkénál jóval magasabb szinten szerepel, 2016-ban már az A-csoportban, a kilenc résztvevő klubból hét magyarországi, továbbá a MOL Liga főszponzora is az MJSZ-szel szerződik, ahogy az összes operatív munkát is a Magyar Jégkorong Szövetség alkalmazottai végzik.”

Nagyjából másfél hónap áll a két szövetség rendelkezésére, a HSC Csíkszereda számára a következő kritikus időpont október 16., akkor ismét egy időben kéne két helyen jégre lépniük. Erre fizikailag nem lesznek képesek. Az MJSZ tájékoztatása szerint a felek a Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) szeptember 24?25-én rendezendő féléves közgyűlésén írhatják alá az új megállapodást, amennyiben addig meg tudnak egyezni a részletekről.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum