Nagyon jó volt ilyen közel kerülni a KHL-hez

   

Vas János próbajátéka szombaton véget ért. A teljesítményével meg voltak elégedve, azonban a szabályok szerint kellenek a horvátok és az oroszok a keretbe. Biztos benne, hogy jó csapatban folytatja pályafutását. 

Válogatott centerünk az elmúlt két hetet a Medvescak Zagreb KHL-csapatánál töltötte. Az első hét napban bebizonyította, hogy a 20 próbajátékos közül a legjobbak közé tartozik, így az elmúlt hetet a teljes kerettel dolgozta végig, azonban szerződést nem kapott.

Váratlanul korán hazatért. Miért?

Az a helyzet, hogy ennek az álomnak itt most vége van. Beszéltem az edzőkkel, akik csupa pozitív dolgot mondtak a teljesítményemről, a próbajátékon szereplő játékosok közül az egyik legjobb voltam. Ezzel együtt a légiósszabályok miatt meg van kötve a kezük, minimum hét hazai játékosnak kell lennie a csapatban. A Medvescaknál ez kanadai-horvát és orosz játékosokat jelent, utóbbiak szintén hazainak számítanak a KHL-ben. Arra a helyre, amelyre én pályáztam, az orosz vagy a horvát útlevél fontosabb volt, mint a tudás.

A nyilvánvaló csalódás mellett azért találni pozitívumokat is ebben a történetben?

Mindenképpen. Egyrészt már most elmondhatom magamról, hogy fel vagyok készülve a szezonra. Az egész nyaram fel volt építve, aminek a betetőzése volt ez a két hét, amit a zágrábi csapattal tölthettem. Nagyon jó érzés volt ilyen csapatban edzeni, ilyen közel kerülni a KHL-hez, hogy láthattam, ezen a szinten is képes lennék megállni a helyem. Emellett nagyon meg voltak elégedve a teljesítményemmel, sok pozitív visszajelzést kaptam, elismerték, nem a játékom minősége a probléma, és hogy nem akarták az én dolgomat megnehezíteni azzal, hogy húzzák az időt. Egyrészt tehát keserű a szám íze, hogy a szabályok miatt hagynak ki a csapatból, másrészt jó érzés, hogy ezt leszámítva minden rendben volt.

Hogyan tovább?

Nagyon kemény heteken vagyok túl, most jól jön egy kis pihenő. Így most a menedzsereimen van a sor, ők máris dolgoznak azon, hogy csapatot találjak. Pozitívan tekintek a jövőbe, biztos vagyok benne, hogy lesznek jó ajánlataim.

Vas Janos Medvescak 3

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum