Jesse Dudas Finnországban folytatná

   

Magyarországon visszataláltam a játék szeretetéhez, mondja a turki próbajátékon szereplő hátvéd. Interjúnkból az is kiderül, hogy Frank Banhamhez rokoni kapcsolat fűzi.

Jesse Dudas egy éve érkezett Magyarországra a CHL-ből. A Miskolccal mindent megnyert, ahol elindult, magyar bajnok, Magyar Kupa- és MOL Liga-győztes lett rövid időn belül. A fontos meccseken akár 30 percnél több jégidőt is vállalt. A MOL Ligában 41 mérkőzésen 54 pontot termelt, 17 gólt lőtt. Sokan egyenesnek látták az útját a magyar EBEL-csapatba, de mint interjúnkból kiderül, nem ott folytatja pályafutását.

A 27 éves hátvéd részben magyar származású, nagyapja és családja Budapesten született és nőtt fel, az 1940-es évek elején költözött ki Kanadába. A szezon elején úgy nyilatkozott, hogy nagyon örülne, ha bemutatkozhatnaka magyar válogatottban. A legújabb fejlemények alapján azonban ettől távol kerülhet. Jelenleg ugyanis a TPS Turkunál szerepel próbajátékon, ha beválik a Liiga-csapatnál és odaigazol, akkor nem lesz meg az A csoportos szerepléshez szükséges szolgálati ideje hazánkban. Jesse Dudast Turkuban értük utol, őszintén válaszolt kérdéseinkre.

Ősszel azt mondta, szívesen játszana a magyar válogatottban, ehhez azonban még fél évet el kellene töltenie egy magyarországi csapatban. Most úgy tűnik, mégsem marad. Hogy áll a próbajátéka?

Nagyon szeretnék játszani a magyar válogatottban, de azt is szem előtt kell tartanom, hogy mi a legjobb döntés a karrierem és a családom szempontjából. Jelenleg Finnországban vagyok egy hónapos edzőtáborban, ahol jégen és azon kívül is rengeteget edzek és nagyon élvezem, hogy minden nap egyre jobb és jobb leszek. A finn bajnokság benne van a top 3-ban Európában, és egyelőre nagyon elégedettek a teljesítményemmel itt, én pedig élvezem nagyon a munkát.

Imádtam Miskolcot, a csapattársaimat, akiket már testvéreimnek is hívok. Nem telik el nap, hogy ne beszélnénk, és hiányoznak az emberek, a szurkolók, mindenki. Magyarországon visszataláltam a játék szeretetéhez az elmúlt szezonban, újra imádok játszani, és ezért nagyon hálás vagyok. És nagyon büszke vagyok minden csapattársamra azért, hogy feljutottak az A csoportba a világbajnokságon.

Dudas MIS 2014_15

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

Kapott ajánlatot magyar csapattól, például Székesfehérvárról keresték?

Nem kaptam semmilyen ajánlatot. A Fehérvárral csak beszéltünk egy próbajátékról, de ezzel a lehetőséggel nem fogok élni. Ez nem a csapat, nem az ottani emberek ellen van, egyszerűen személyes, pénzügyi és családi döntés volt. A Fehérvár nem nyert bajnokságot és nem is volt közel ehhez. Természetesen nagyon szeretnék az unokatestvéremmel, Frank Banhammel együtt játszani a válogatottban és klubszinten is, hiszen ez egy nagyon különleges alkalom lehetne a családunknak. Úgy hiszem, az elmúlt szezonban bebizonyítottam a Fehérvárnak, hogy top hátvéd vagyok Magyarországon, de ők másként gondolták. Az a célom, hogy a Turku csapatába bekerülve a Liigában játsszak jövőre.

Azért lehetőségnek megmarad Magyarország?

Ezt az idő eldönti. Ha visszatérek, és újra Magyarországon játszom, akkor az előző szezonbeli edzőmmel, Majoross Gergellyel fogok tartani, bárhol is köt ki. Nagyon jó vele dolgozni, játékosból lett edző, olyan szakember, aki nagyon jó karriert érdemel a pad túloldalán is.

Dudas MOL arany 14_15

Fotó: Bán Olivér

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum