Tisztában vagyunk a helyzetünkkel

   

Nyolcgólos vereség nyitányként. Nehéz ilyenkor mit mondani, de hárman becsülettel megpróbáltak.

Glen Williamson (szövetségi edző, Magyarország): Jó teszt volt ez a meccs, a dán csapat tavaly még A csoportos volt. Úgy gondoltuk, hogy már készen vagyunk a vb-re, de azért még igazodnunk kell ehhez a szinthez. Nagyon jó képességű játékosok ellen játszottunk, gyorsak voltak, technikásak, és jó időbe beletelt, míg felvettük a ritmust. Egyébként szerintem a második harmadban például már sikerült alkalmazkodnunk, az a harmad jól sikerült. Az eredmény nem jó természetesen, de ez most a kezdet. Tisztában vagyunk a helyzetünkkel, tudjuk, hogy jobbnak kell lennünk. Arra építkezünk, amit jól csináltunk, mindenki tudja, hogyan kell jobbnak lenni. Magasabb intenzitásra fogunk kapcsolni, fontos az is, hogy higgyünk magunkban, és harcoljunk azért, amiben hiszünk.

Martin Struzinski (szövetségi edző, Dánia): Összességében elégedett vagyok a csapatom teljesítményével, de elkövettünk olyan dolgokat is, amit normális esetben nem teszünk. Nem tartottuk magunkat teljes mértékben a meccstervhez, ugyanakkor mindig nagyon nehéz a házigazda ellen kezdeni egy világbajnokságon. Mentálisan tehát nagyon jól teljesítettek a fiúk. Most vissza kell néznünk a meccset és meg kell találnunk azokat az elemeket, amiben javulhatunk, mert továbbra is úgy gondolom, bőven van még ilyen terület. Elsősorban a fegyelem az, amiben nem voltunk túl jók ma, túl sok büntetést szedtünk össze.

Gáspár Máté (csatár, Magyarország): A felkészülési meccshez képest gyorsabbak voltak, és felfedeztük, hogy voltak játékosok, akik akkor nem játszottak. Az elején azt gondoltuk talán, hogy ugyanaz a dán csapat lesz, amelyik ellen játszottunk, de megmutatták, hogy mit tudnak valójában. Mi igyekeztünk, tényleg mindenki teljesen leizzadva jött le a jégről. Nem egy ilyen meccsel akartunk kezdeni, de a csapat mindent megtett azért, hogy ne égjünk le, és ne ilyen gyengén nyissuk a vébét. Az, hogy a dánokkal nem sikerült felvennünk a versenyt elsőre, az szinte benne volt, tudtuk, hogy ők egy kicsit magasabb szinten jégkorongoznak és nem lesz könnyű ellenük. Ezt a vereséget már elfelejtettük, jön a következő meccs, arra kell koncentrálni. A védekezésen még csiszolnunk kell, de a csapat jó formában lesz kedden.

Stipsicz Bence (hátvéd, Magyarország): Nagyon sajnálom, hogy kikaptunk, és mindenki úgy érzi, hogy azért megnyerhettük volna, de ez természetes minden csapatnál. Jól hajtottunk, apróságokban javulnunk kell, például a pontos passzokban, és a gyorsasággal is még van egy kis problémánk, de ha ez megvan, akkor a többi meccsen van esélyünk. Egy meccs is elég ahhoz, hogy mindenki észrevegye, mit kell csinálni, és a többire már felkészültebben tudunk kimenni. Az első meccs pedig mindig különösen nehéz, bele kell rázódni a világbajnokságba, más a sebesség, mint klubszinten. Mindenki számára stresszes volt egy kicsit még a meccs, nem ehhez vagyunk hozzászokva, de az első meccs után ez is kimegy az emberből, és jobban fogunk ennél teljesíteni.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum