Veszélyben a dunaújvárosi felnőtt hoki

 

Azari Zsolttal, a Dab.Docler Hoki Klub elnökével készített interjút a Dunaújváros Online. A klubelnök szavai alapján szűk esztendők köszönthetnek az újvárosi jégkorongsportra.

A Dab.Docler az elmúlt évek kétségkívül legjobb Magyarországon versenyző klubja, a MOL Liga hétéves összesítésében az első helyen áll. Azonban az elmúlt két szezon nem úgy sikerült, ahogy azt Dunaújvárosban szerették volna. Egy éve a Brassó búcsúztatta a MOL Liga elődöntőben a csapatot, bár a szezonzárás végül fényesre sikerült a Magyar Kupa megnyerésével. Ebben az idényben aztán a magyar bajnoki ezüstérem és a MOL Liga bronz után a Magyar Kupában csak a negyedik helyet tudta megszerezni a szemmel láthatóan dekoncentrált társulat.

Azari MK 2014

Azari Zsolt elsősorban motivációs problémákat lát az egy évvel ezelőtti, Brassó elleni kiesés illetve az idei gyengébb szereplés hátterében. Mint elmondta, mindig törekedett arra, hogy játékosai méltó körülmények között sportolhassanak, anyagi gondok ne veszélyeztessék szereplésüket. Eközben azonban a játékosok jó része elkényelmesedett, és a klub nem tudta megtalálni azt, amivel motiválni tudta volna őket. Mindezt tetézte a főszponzor távozásának bejelentése. Mint mondta, biztos abban, hogy azok a játékosok, akik majd elszerződnek a klubtól, meg fogják tudni állni a helyüket új egyesületükben is.

A klubelnök elmondta, egyelőre egyetlen fillér sincs a kasszában a felnőtt csapat következő szezonbeli versenyeztetésére. A MOL Ligában a beugró szint 100-120 millió forint, ez alatt nem lehet versenyképesnek lenni. Így a realitás az, hogy a jelenlegi állás szerint a Dunaújváros nem fog tudni felnőtt csapatot versenyeztetni ősztől.

DABBRA

Ugyanakkor a klubelnök mindent meg kíván tenni annak érdekében, hogy a juniorcsapat megmaradjon, enélkül ugyanis a felnőtt csapat indulásának esélye hosszú évekre el fog veszni. Az újvárosi utánpótlás ugyanis kiüresedett, pár évvel ezelőtt rengetegen távoztak az akkori Dunaferrből más klubokhoz, mielőtt az utánpótlást átvette volna a Dab. Így hiányzik az ifi és a serdülő korosztály, a következő idényben lesz újra serdülőcsapat a városban. Bár a szakvezető még nem adta fel, de kevés esélyét látja annak, hogy a 2015/16-os idényben felnőtt jégkorong legyen a városban. A teljes interjú erre a linkre kattintva olvasható el.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum