J.P. MacCallum Ázsia Liga-győzelemre vezette csapatát

 

Az általa irányított Tohoku Free Blades söpréssel nyert a dél-koreai Anyang Hallával szemben az ÁL döntőjében.

A Dab.Doclert és a magyar válogatottat is megjárt szakember 2012-ben erőnléti edzőként érkezett a japán Tohoku Free Blades csapatához, amely a négy fősziget legnagyobbikán, Honsun található, annak is az egyik legészakibb pontján. A csapat az utóbbi években meglehetősen hullámzóan teljesített, hiszen hol megnyerte az Ázsia Ligát, hol a rájátszásba sem került be.

A hatodik szezonját futó bajnokságban jelenleg négy japán, három dél-koreai, valamint egy-egy kínai és orosz csapat versenyez. MacCallum érkezésének évében bajnok is lett a Free Blades, amely már a második aranyérme volt a csapatnak. Időközben a kanadai edző is előrébb lépett, másodedzőből vezetőedző lett, tavaly nyáron átvette a vezetőedzői feladatokat is.

Az alapszakaszt a harmadik helyen zárták, 48 meccsen 91 pontot szereztek, a második helyről csak eggyel kevesebb szétlövésben elért győzelmük miatt csúsztak le.

jp

Az idei rájátszás a negyedik helyezett Oji Eagles és az ötödik helyen végzett High1 párharcával kezdődött, amelyben a dél-koreai csapat bizonyult jobbnak. Ezt követték az elődöntők, melynek során az első helyezett Anyang Halla a továbbjutó High1 csapatával játszott, és ment tovább 3-0-s söpréssel.

A Tohokunak a második helyezett orosz Szahalin jutott, a nagy távolságok miatt három idegenbeli meccsel kezdtek. Ebből kettőt megnyertek, majd az első hazain behúzták a még hiányzó harmadik győzelmet. Miután a másik ágon az Anyang Halla ment tovább, így a pályahátrány a döntőre is megmaradt, de ez sem zavarta meg a Free Bladest.

Szombaton 6-3-ra, vasárnap 4-3-ra, kedden 6-2-re nyertek Dél-Koreában, söpréssel szerezve meg az Ázsia-bajnoki címet. Ilyen körülmények között talán a szurkolók is megbocsátják, hogy az egész rájátszásban mindössze egyetlen meccsen láthatták kedvenceiket.

JP AL

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum