Újpesten már a következő idényt tervezik

   

Keresett csapat lett az UTE, sokan szeretnék a Megyeri úton folytatni pályafutásukat, derül ki Szilassy Zoltán vezetőedző szavaiból.

Az UTE szezonjának vége, a csapat nem jutott a Magyar Kupa négyes döntőjébe, de még zajlanak a levezető edzések, a válogatottjelöltek pedig készülnek a nemzeti csapat edzőtáborára. Ebben a klub összes játékosának, alkalmazottjának a segítségükre kell lennie.

A csapathonlapnak adott interjújában Szilassy Zoltán elmondta, az idény legfontosabb feladata az volt, hogy minden tekintetben profi körülmények jöjjenek létre Újpesten. Ez nemcsak a kézzel fogható dolgokat jelentette, mint a fiatal szakember szavaiból kiderült, komoly szemléletformálásra is szükség volt, hiszen a csapat magja korábban éveken át a sikertelenséghez szokott hozzá. Az elvégzett munka nyomán sok kedvező visszajelzést kaptak. Egyrészt hosszú évek után ismét bejutottak a rájátszásba, másrészt számosan keresték meg az egyesületet, hogy lila-fehér mezben szeretnének játszani a jövőben.

Szilassy Zoltan UTE 2014_15

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

A szezonzáró edzések után áprilisban szünetet kapnak a játékosok, május elejétől pedig intenzív 8-9 hetes alapozó időszak következik. Jégre augusztus elején vagy közepén mennek a lilák, attól függően, milyen lesz a következő idény menetrendje. Szilassy Zoltán öt felkészülési mérkőzést tervez a 2015/16-os idény előtt.

A holtidény mindig a vezetőknek ad sok munkát, ilyenkor kell tárgyalni a lejárt szerződésű és a kiszemelt játékosokkal. Csányi és Lindgren hosszabbításáról már mi is beszámoltunk, Szilassy szerint a következő héten újabb hírek várhatók. Az elsődleges cél a légiósok megtartása, és egy ütőképes második sor felépítése lesz, hogy a csapat támadópotenciálja nőjön. A vezetők helyzetét nagy mértékben megkönnyíti vagy éppen megnehezíti, hogy a már említett új jelentkezők között számos nagyon jó képességű játékos is akad.

2015/16-ban a csapat célja ismét a rájátszásba jutás, az egyesület ismét szeretne előrelépni egyet. Szilassy célja egy sokat dolgozó, sokat korcsolyázó, jó erőnlétű csapat kialakítása, amely stabilan védekezik és erőteljesen támad. Az éremszerzést egy hároméves program végére tervezik.

A vezetőedző a MOL Liga bővítéséről is elmondta a véleményét, szerinte “olyan jelentkezőket érdemes támogatni, akikkel emelkedik a liga szakmai presztízse, erősödik a marketingértéke, növekszik a bevétele. Annak ellenben nincs értelme, hogy a bővítés a színvonal csökkenésével járjon, anyagilag is rosszul süljön el”.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum