Fodor Szabolcs

 

Fodor Szabolcs, a MAC U20 edzője jó tapasztalatnak tartja a Magyar Kupa-selejtezőbeli szereplést. Mint mondja, reális elképzelés, hogy a MAC a következő szezontól a MOL Ligában játszik.

Már csak egy meccse van a MAC-nak hátra a Magyar Kupában, milyen volt ez a sorozat a junioroknak? Mennyi hiányzik még a felnőttek szintjéhez?

Mindenféleképpen ez a járható út nekünk, hogy ilyen erős csapatokkal játszhassunk, akik nagy sebességgel tudnak hokizni. Lehet látni, hogy ez teljesen más játék, hiszen a MOL Ligáról van szó, ami egy abszolút profi bajnokság. Egyfelől mivel gyorsabbak ezek a meccsek, a srácok rá vannak kényszerítve, hogy gyorsabb döntéseket hozzanak. Ez természetesen nem megy egyik napról a másikra, de sok ilyen meccsel javulni tudunk. Másrészt pedig a srácok megtapasztalhatják, milyen a kemény, férfias játék a felnőttek között. Mindenki látja, hogy csapatként, így alig 19-20 éves srácokkal, úgy gondolom, nagyon messze vagyunk még ettől a szinttől, de ez teljesen természetes. De ezt nem úgy kell elképzelni, hogy húsz húszéves srác játszik majd a MOL Ligában. De kitűnik, hogy vannak olyan srácok, akik játékán látni, hogy előbb-utóbb ők is ilyen szinten tudnak majd játszani.

A MAC Budapest a következő szezontól már csatlakozna a MOL Ligához. Ennek mennyi a realitása a Magyar Kupa tapasztalatai után?

Szerintem a következő szezonra abszolút össze lehet hozni egy MOL ligás csapatot. Ingyen persze nem adnak semmit, nem lenne sima az átállás a fiataloknak. Saját tapasztalatból mondom, hogy 18-20 éves korban egy felnőtt csapatba iszonyatosan nehéz bekerülni és beleszokni, ráadásul manapság már erősebb a liga, mint az én időmben volt. De ha azok, akik tehetségesek és megvan minden adottságuk, tovább dolgoznak keményen, akkor látok már most 3-4 olyan srácot, aki azért oda tud kerülni. Az elképzelés, hogy igazolunk 6 légióst, kiegészülünk 5-6 rutinosabb magyar játékossal, és persze a fiatalokkal összehozunk egy ütőképes csapatot, mint mondjuk a Debrecen tette. Ők is hasonló koncepció alapján dolgoznak, én is ezt tudnám elképzelni, csak talán nálunk némiképp több junior játékossal. Egy ilyen első szezonnal pedig, amit a Debrecen mutatott, természetesen én is maximálisan elégedett lennék.

Fodor Szabolcs MIS 2012_13

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum