Ha kidobnak az ajtón, mássz be az ablakon

 

Nem egyszerű kiigazodni a balkáni ügymeneten a MOL Liga társrendezőjénél, a Román Jégkorong Szövetségnél (FRHG). Gyerekes, primitív és kifejezetten kínos trükkökkel hátráltatják a nyolc csíki játékos átigazolását a szövetségi adminisztrációban. A Progymnál érthetően keserűek, a packázás következményeképpen a bajnokságtól való visszalépés is felmerült.

Az ügyről a székelyhon portál számolt be. Mint ismeretes, nyolc játékos átigazolása van napirenden Csíkszeredából Gyergyószentmiklósra. Az átigazolás szándéka már több, mint egy hete ismert, azonban mindeddig nem sikerült a procedúrát lezárni. Az ügyet olyannyira kiemelten kezeli a szövetség, hogy ebben az esetben az eddigi gyakorlatot teljesen felfüggesztették. Korábban egy-egy átigazoláshoz elegendő volt e-mailben elküldeni a dokumentumokat. A csíkszerdai nyolcak esetében azonban a gyergyói vezetőknek személyesen kellett elbumlizniuk Bukarestbe. Az innovatív megoldások tárházát gyarapítja az is, hogy a játékosok anyaegyesületének külön nyilatkozatban kellett közölniük, hogy játékosuknak nincs tartozásuk a klubbal szemben. Megjegyezzük, a normál ügymenetben pontosan erre a célra szolgál az átigazolási lap azon rovata, ahol a játékos klubja hozzájárul az átigazoláshoz. Bukarestben azonban ebben az ügyben ez nem volt elegendő.

Progym

A gyerekes módszerekhez tartozott az is, hogy az összes megkívánt papírral ismét Bukarestbe érkező gyergyói mendzsernek, Köllő Zsoltnak egyszerűen nem nyitottak ajtót a szövetségben, hátha így sikerül lekésni az átigazolási határidőt. A szövetség székhelyén az ajtókat bezárták, a telefonokat nem vették fel. A jó menedzser arról ismerszik meg, hogy ha kidobják az ajtón, visszamászik az ablakon. Szó szerint így tettek a gyergyóiak is. Szerencsére az irodák ablakait a jó erőben levő Köllő Zsolt az épület falán át meg tudta közelíteni, és úgy tűnik, a titkárnő felkészítése arra nem terjedt ki, hogy mi van akkor, ha valaki az ablakon keresztül akar bemászni a szövetségbe. Miután kiderült, mégis vannak a szövetségben pénteken is, nem volt mit tenni, megnyíltak az ajtók a gyergyóiak előtt, a kérelmeket iktatták. Azonban átvételi elismervényt nem könnyen sikerült adni, hiszen hiába a lezárt ajtók, a pecsét csak nem akart előkerülni. Végül csak sikerült ezen is túljutni, a titkárnő még Becze főtitkárral is beszélt, aki hétfőre ígért döntést.

Ez végül keddre született meg, Becze szerint a papírok rendben vannak, az átigazolási illeték fejenként 1000 EUR. El is hisszük, hogy kellett a plusz egy nap, ugyanis az eredeti szabály szerint január 31-ig az átigazolások 300 lejbe kerülnek, azt követően viszont fejenként 1000 euró a transzfer. Így minden bizonnyal sokat kellett gondolkodni, mivel is indokolja az RJSZ a nem kevés illeték kiszabását. Az egész hétvégén és hétfőn át is tartó brainstorming eredményeként azt sikerült mondani, hogy azért illetékköteles az átigazolás, mert a papírok leadásakor nem fizették ki a 300 lejes díjat, ami a január 31-ig benyújtott kérelmekre vonatkozik. Becze főtitkárt és az RJSZ apparátusát az sem zavarta, hogy a befizetéshez szükséges számlát viszont éppen az FRHG nem állította ki.

Köllő Zsolt a portálnak elmondta, a klub vezetői gondolkodnak a lehetséges következő lépéseken. felmerült, hogy visszalépnek a bajnokságtól, esetleg panaszt tesznek az FRHG ellen az IIHF-nél és a szövetséget felügyelő sportminisztériumnál, megfellebbezik a döntést vagy jobb híján egyszerűen befizetik az illetéket.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum