Hokiünnep Székesfehérváron

   

A Fehérvár számára összesen két tét maradt az EBEL-alapszakaszt záró fordulóra. Az egyik: szépen ünnepelni a lelkes közönséggel a rájátszásba jutást. A másik: megverni azt a Znojmót, akit ebben az idényben még egyszer sem sikerült.

A Znojmo azért küzd, hogy bónuszpontokkal induljon a középszakasznak, de a Fehérvár épp a legutóbbi fordulóban bizonyította, hogy nem szereti a langyos meccseket. A mindenkinek jó hosszabbításos vereség helyett simán, mondhatni sallangmentesen verte az alsóházi bónuszokért hajtó Innsbruckot, egyszersmind elintézve azt is, hogy a házigazdák 0 ponttal induljanak neki a második szakasznak. Ugyanezt a példamutató hozzáállást várja Rob Pallin csapatától vasárnap is mindenki, amikor a Znojmo középszakaszbeli indulását keserítheti meg. A cseheknek ugyanis a 3. és az 5. hely között még bármi elérhető lehet, tehát jelen állás szerint még 2, 1 vagy akár 0 bónusszal is nekivághatnak a következő 10 meccses szakasznak.

Így fogadták szombat hajnalban a szurkolók az Innsbruckból hazatérő EBEL-csapatot:

A Fehérvár sorozatban 4 meccset nyert meg, úgy tűnik, ismét lendületben van a csapat. Ráadásul örömtelien kevés kapott góllal sikerült ezt a 4 mérkőzést lehozni, az ellenfelek együttesen mindössze ötször mattolták a fehérvári kapusokat. Ilyen jó szériájuk ebben a szezonban még nem volt Kovács Csabáéknak. A Znojmo is jó sorozattal érkezik, legutóbbi öt fellépésén nyert. Ráadásul a két csapat egymás elleni mérlege nyomasztó cseh fölényt mutat, három znojmói győzelem született az eddigi három meccsen, ezek közül csak egy született túlórában, 6-1-re vezetnek a megszerzett pontokban a csehek. Itt van tehát az ideje a visszavágásnak, meg kell mutatni a felsőháznak, hogy a Fehérvárral számolni kell a következő 10 meccsen.

Rob Pallin AVS

Rob Pallin, a Fehérvár AV19 vezetőedzője beváltja ígéretét, a liga hivatalos előzetesében az áll, hogy Frank Banham és Bartalis István is kihagyja a vasárnapi meccset. A tréner már az előző meccs előtt jelezte, néhány túlhajtott játékosának extra pihenőre lenne szüksége. A hírek szerint két olyan fiatal kaphat ezúttal lehetőséget, aki aligha elégedett azzal, hogy eddig mennyit volt jégen a szezonban. Nemes Benjámin és Sárpátki Tamás juthat szóhoz ezen a meccsen.

Elsősorban ünnepelni megy majd a szokásos 3000 néző a Raktár utcába vasárnap. Teljes joggal, ez a csapat és ez a stáb megérdemli az elismerést, hatalmas dolgot vittek végbe. Bíztak magukban és újonc vezetőedzőjükben, a nehézségek és a hendikep ellenére is megcsinálták, amire szövetkeztek. Augusztusban így indult a történet.

A mérkőzést a Sportklub Tv élőben közvetíti.

Fehérvár–Znojmo 4-3

   

Nagyon becsületes munkát végzett, amikor kellett, mindent kitett a jégre a számára tét nélküli meccsre kulcsemberek nélkül, de nagyon hajtós fiatalokkal felálló magyar EBEL-együttes, pedig a kiváló ellenfél bónuszpontért küzdött. Látható volt, alaposan megszolgált ez a 6. helyezés és a felsőházba jutás. Ocskay Gábor 63. születésnapjára nem kaphatott volna nagyobb ajándékot a csapattól.

A két sérült mellett két fáradtabb játékos is pihent ezúttal, így Boivin, Tokaji, Banham és Bartalis sem volt ott a jégen. Emiatt új csapatkapitányt kellett választani, Rob Pallin választása meglepetésre az utóbbi hetekben egyre jobban játszó Kevin Wehrsre esett.
Az idén eddig csak 5 meccset kapó Sárpátki Tamást az első sorba tették az edzők Kóger és Sarauer mellé. Nemes Benjámin pedig Benk és Vincze között centerezett a 3. sorban. A hátvédek közé visszakerült Hetényi Péter és a kapuban újra Rajna Miklós kezdett. Mindezen változtatások egy része a már megszerzett 6. helynek volt köszönhető. A Znojmo számára még volt tét, hajthattaka bónuszpontot jelentő 3. helyért, ezért részükről éles meccsre lehetett számítani.

A mérkőzés pedig magyar rohamokkal indult, mi több, 5 perc alatt lecseréltük a cseheknél kezdő, élete első EBEL-meccsét játszó fiatal szlovén kapust, Ust. Egy znojmói előnyben Benk rohant el a jobb oldalon, lövése kipattant Usról, Sikorcin az üres kapu közepébe lőtt a 4. percben (1-0). Másfél perccel később emberelőnyben voltunk, Sarauer tanári passzal centerezett Kovácshoz, aki átverte szegény Ust, elhúzta mellette a korongot, és végül ő is az üres kapuba csorgatta a korongot, 5:01-nél (2-0). Jöhetett Nechvatal Us helyére. Ennek ellenére támadásban maradt a Fehérvár, a Znojmo nem gondolta, hogy ilyen kemény játék várja Székesfehérváron. Tíz perc kellett ahhoz, hogy magára találjon a Znojmo, és innentől lett igazán jó a meccs. Gyors játék folyt a jégen, ekkor még kevés megszakítással. A megérdemelt kétgólos Volán előny a felére csökkent egy váratlan cseh kontra végén, a gólpasszt Klhufek adta, aki nemrég még Vas János csapattársa volt a Slavia Prahánál. Megszolgált 3-1-es vezetéssel mentek pihenőre a csapatok. Sarauer vitt végig egy akciót, és briliáns módon lőtte ki a hosszú oldalt.

AVSEHL

A középső harmadra elfogyott a játékosok egymás iránti türelme, egyre több dulakodás jellemezte a mérkőzést. Említésre végül is Magosi és Baca verekedése méltó. A mi fiúnk hátulról meglökte Bacát, aki dominóként billentett tovább Erdélyt. Magosi a kelleténél hevesebben védte meg fiatal centerét. A bunyóbeli kis vereségét birkózásban visszahozta döntetlenre, de mehetett zuhanyozni a verekedés után, Baca viszont maradhatott, nem ő kezdeményezett. Kovácsnak, majd Marinónak két ziccere is akadt, de nem jött össze a negyedik gól. Erre a hajráig kellett várni, amikor Wehrs bombázott a kékről Nechvatal kapujába (4-1).

A harmadik harmadban nagyon bekezdett a vendégcsapat, mivel a többi meccs úgy alakult, hogy elérhetővé vált számukra a bónuszpontot jelentő 3. hely. Ehhez azonban három góllal kellett volna nyerniük a záró 20 percet. Kettős előnybe kerültek, és az utolsó másodpercben be is lőtték, így a 44. percben 4-2-re módosult az eredmény. Kemény perceket okoztak nekünk a vendégek, de Rajna Miklós újfent kiváló teljesítménnyel vezette a védelmet ezen az estén. Ebben a periódusban csak néhány percre sikerült uralnunk a játékot, ez biztos vezetés esetében nem olyan nagy gond, de az utolsó tíz percre szétesett a játékunk, nagyon magunkra húztuk ellenfelünket. Közel járta a meccs a 4-3-hoz, de sikerült elhúzni kapott gól nélkül. Egy újabb hátrányban azonban megkaptuk, Boruta a kékről másodperceken belül szépített. Még nehezebb végjáték nézett ki. Két perccel a vége előtt Rajna védett óriásit, Beroun mehetett szólóban, de a 31-es hárított. A végén még ajándékozott egy előnyt a cseheknek a bíró, de ez sem számított, emberes munkával kivédekezte a Volán ezt is, és a fiatal csapat küzdelmes és nagy győzelmet aratott az alapszakasz zárásaként.

Hétfőtől egy hétig a válogatottaké a terep, utána indul a 10 meccses középszakasz. A Fehérvár az 5 legjobb EBEL-csapattal játszik 2-2 mérkőzést.

Tökéletes lenyomata volt a szezonunknak

   

Edzői nyilatkozatok és a játékosok értékelése az öltözőben a vezetőedző és a szakosztály-igazgató által, mozgóképen is.

Rob Pallin (vezetőedző, Fehérvár): Akárcsak az elmúlt négy fordulóban, ismét jól teljesített a csapat. A fiatalokkal különösen elégedett vagyok, Sárpátki nagyon okosan játszott és Nemes is élt a kapott lehetőséggel. Az első harmadban kiválóan játszottunk, majd a kapuscsere után feljött a Znojmo és alaposan megnehezítette a dolgunkat. Ez a meccs tökéletes lenyomata volt a szezonunknak. Voltak ugyan nehézségeink, de amikor nagyon kellett, mindig tudtunk újítani.

Jiri Reznar (vezetőedző, Znojmo): Igaz, hogy több kulcsjátékosom is pihenőt kapott és sok fiatallal álltunk fel, de akkor sem lett volna szabad ilyen rosszul kezdenünk a meccset. Mintha a buszon maradtak volna a játékosaim. Annak örültem, hogy végül sikerült visszajönnünk a meccsbe, de ez már csak a szoros vereséghez volt elég.

Forrás: albavolanhockey.hu

EBEL, 3465 néző. Játékvezetők: Nikolic, Johnstone, Hofstätter.
Rajna: 91,4% (Engstrand)
K
Us: 50,0% (Nechvátal: 91,3%)
Wehrs, Szirányi, Kóger, Sarauer, Sárpátki
1
Baca, Sova, Sedivy, Fiala, Havlik
Orbán, Reiter, Kovács, Sikorcin, Marino
2
Nemcik, Grof, Podesva, Rehus
Ejdepalm, Varga, Benk, Nemes, Vincze
3
Boruta, Jass, Beroun, Klhufek, Cip
Hetényi P., Németh, Erdély, Magosi
4
Spacek, Bartos, Novak
Rob Pallin, Sille Tamás
E
Jiri Reznar, Rostislav Docekal
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 03:16 FHA SH Sikorcin Benk Szirányi
2-0 05:01 FHA Kovács Sarauer Szirányi
2-1 12:55 ZNO Beroun Klhufek Jass
3-1 17:58 FHA Sarauer Orbán
4-1 38:36 FHA PP Wehrs Sarauer Sikorcin
4-2 43:34 ZNO PP2 Grof Boruta Podesva
4-3 55:48 ZNO PP Boruta Grof Havlik
27 Kapura lövések száma 32
41 Kiállításpercek 15

A Fehérvár–Znojmo képes összefoglalója

   

A rájátszásba jutás ünnepe.

A teljes galériát itt találják.

A Fehérvár–Znojmo összefoglalója

   

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum