A Team Toews nyerte a gálamérkőzést

 

Rekordokat, csúcsbeállítást, fantasztikus trükköket és megoldásokat hozott az All Star-meccs. Ryan Johansen lett az MVP.

A Team Toews 17-12-re bizonyult jobbnak a Mike Foligno által vezetett csapatnál, amely már önmagában is rekordokat mutat. A 29 lőtt gól és az egy csapat által szerzett 17 találat egyaránt új All Star-csúcsot jelentett. 2001-ben 26 találat esett a North America?World mérkőzésen Denverben, ám a másik rekord még régebbről datálódik, 1993-ban a Wales Conference 16-szor terhelte meg a Cambell hálóját.

De ne szaladjuk ennyire előre, lássuk röviden, mi történt a mérkőzésen. A hazaiak szerezték meg a vezetést 189 másodperc elteltével, de a harmad felénél már a vendégeknél volt az előny. A játékrész végéig innentől kezdve felváltva potyogtak a gólok és végül 4-4-es döntetlennel mehettek az első szünetre a csapatok. A második játékrész gyors gólváltással indult, az első percben a TF góljára a TT nyolc másodperc alatt válaszolt, ami szintén új csúcsnak számított. Ez volt egyébként az utolsó pillanat, amikor a hazaiak vezettek, ezután ugyanis beindult a henger és a Team Toews az egyenlítő gólt is beleszámítva kilenc perc alatt hatszor talált be. A féltucat gól csodás befejezése volt, amikor Rick Nash álompasszát az a Jakub Vorácek váltotta gólra, aki végül mesterhármast ért el.

NHL All Star 2015

A vendégeknek nem volt nehéz dolga a befejezéseknél ugyanis Fleury egészen indiszponáltan állt a vasak közé. Azt mindenki tudja, hogy a gála nem a kapusok örömünnepe, de a Pittsburgh hálóőre mintha ott sem lett volna. Kollégái mindent megtettek, hogy minél kevesebbel ússzák meg, bemutattak néhány egészen parádés védést, de a Pens kapusát mintha ez nem érdekelte volna.

10-6 után a Team Foligno elkezdte a felzárkózást, feljött két találatra, de a második szünet vége előtt egy perccel John Tavares megszerezte a harmadik gólját ismét háromra növelve a különbséget. A két csapat a második harmadban összesen 11 gólt szerzett, ami új csúcsnak számít, a Team Toews hét találata pedig rekordbeállításnak számít.

A harmadik harmadban a csapatok ott folytatták ahol abbahagyták. Rick Nash kezdte a gólgyártást, talán az est legszebb gólját ütötte egy csodaszépen kijátszott helyzet után. Patrick Kane szépített, de ezután ismét a vendégek percei következtek és ezzel együtt ismét jöttek a rekordok. Tavares megszerezte a negyedik gólját, amivel beállította az egy mérkőzésen ütött gólok számát. Egy perccel később pedig jött a triplázó Vorácek és először a mérkőzésen ötre nőtt a differencia. A folytatásban tovább tartott a gólszüret, felváltva jöttek a gólok, a különbség állandósult és csak az a kérdés maradt nyitva, hogy folytatódik-e a rekordhalmozás. A válasz egyértelmű igen, Vorácek megszerezte hatodik pontját, ami szintén csúcsbeállítás, a lőtt gólok tekintetében pedig megdőlt minden eddigi szám.

A mérkőzés legjobbjának némi meglepetésre a 2+2-vel záró Ryan Johansent választották, pedig Tavares és a Vorácek egyaránt fantasztikus csúcsot állított be. Sőt nemcsak ez a páros volt jobb a hazaiak szélsőjénél, hanem Bergeron és Toews is, akik egyaránt öt ponttal zártak.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum