Újabb komoly próbatétel előtt a lilák

   

A Brassó legyőzése után vasárnap az Érsekújvárral néznek farkasszemet Elomóék. Négy meccsel az alapszakasz vége előtt minden meccs életbevágó, ez is az lesz.

Az UTE a Brassó legyőzésével ismét kis levegőhöz jutott a rájátszásért folytatott küzdelemben, előnye öt pontra duzzadt a Ferencvárossal szemben. Ez négy meccsel a vége előtt még messze van a megnyugtatótól. Vasárnap az Érsekújvár, az utolsó fordulóban a DAB érkezik, a kettő között pedig Debrecenbe, illetve Miskolcra utaznak Szilassy Zoltán tanítványai. A játékosok nyilván nem tennék jól, ha elkezdenének számolgatni, de mi megtehetjük. A dunaújvárosiak szombati vereség ebből a szempontból jókor jött a liláknak, hiszen így a két első helyezett akár már hétfőn eldöntheti egymás között a sorrendet a tabella élén, így pedig ha könnyű meccsre nem is számíthatnak, mindenképpen valamivel egyszerűbb lesz ellenük játszani, mint ha az alapszakasz első helyéért vívott éles verseny közepébe toppannának be.

Az Újvár harmadik helyen áll a tabellán, előnye két pont és egy meccs a Brassóval szemben, amellyel ugyanakkor még oda-vissza játszania kell. Nyilvánvaló, hogy sokat segíthetnek saját helyzetükön, ha hétfőn nem kettő, hanem öt pont előnyből várhatnák Salugáékat. Hogy ezt mennyire így gondolják a Felvidéken is, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a szombati, szlovák harmadosztályú hazai mérkőzésüket beáldozták annak érdekében, hogy legjobb játékosaik pihenni tudjanak és hazai pályán szenvedtek 4-2-es vereséget a Partizanske csapatától. Az UTE ellen Polc kapust és Salugát pihentető Brassó példája jól mutatja, hogy ha nem a legerősebb kerettel áll fel egy csapat az UTE ellen, akkor jelentősen csökken az esélye a győzelemre.

A vasárnapi mérkőzésnek külön pikantériát kölcsönöz, hogy a két csapat könnyen egymásra találhat a rájátszás első körében is. Ez az Érsekújvárnak lenne kedvezőbb, hiszen az eddig öt meccsükön megszerezhető 15 pontból 13-at elhoztak, az összesített gólkülönbség 30-18, tehát elöl és hátul egyaránt meglehetősen gólképes mindkét csapat. Ez a playoff közeledtével nyilván változni fog, kevesebb gólra, feszesebb védekezésre, intenzívebb rájátszásszagra számíthatunk. A vendégek nyilván azon is lesznek, hogy üzenjenek potenciális ellenfelüknek, hogy nem lesz sok keresni valójuk ellenük, de az UTE számára is lehetőséget jelent a mérkőzés arra, hogy jelezze, a playoff más kávéház.

UTE–Érsekújvár 3-0

   

Az újpestiek legyőzték a MOL Liga címvédőjét, így hatalmas lépést tettek a rájátszásba kerülés felé. A lila-fehérek sikere vezéráldozattal, Sila sérülésével járt. Utoljára 2009 októberében zárt kapott gól nélkül az UTE.

A mérkőzést az érsekújváriak kezdték aktívabban, sok időt töltöttek az újpesti harmadban. Az UTE viszont gyakorlatilag az első komolyabb helyzetéből gólt szerzett, Cikánek kicsúszott oldalra Elomo lövését védve, az üresen maradt kapuba pedig Tapio betalált (1-0). A hazai gól után kiegyensúlyozottabbá vált a játék. A 11. percben emberelőnybe került az UTE Kowalczyk kiállítása nyomán, de nagyon rosszul játszottak a lila-fehérek. Ráadásul Weissmann kiugrott emberhátrányban, Kiss Dániel gáncsolta, a HC Nové Zámky büntetőhöz jutott. A szlovák csatár belelőtte Sila mamutjába a büntetőt. Két perccel később újabb UTE-emberelőny kövekezett, amit kihasznált, miután szépen kijátszott egy figurát, ami Elomóra jött ki (2-0). A harmad végén az érsekújváriak is kaptak egy emberelőnyt, melynek során tilos felszabadítást ütöttek.

A 24. percben újra villantak az UTE légiósai, Elomo Colemannek passzolt, aki a kapu előtt érkező Tapióhoz tette a korongot, ő pedig a kapuba lőtt (3-0). Két perccel később Virág Csaba kapuvasat lőtt, nem sokkal később pedig 16 másodperc eltéréssel egy vendég és egy hazai játékos is kiült a büntetőpadra. A 4 a 4 elleni játék során Weissmann vezethetette a korongot Silára, ám második csatájukat is az UTE kapusa nyerte. A 29. percben Hrudík szabálytalankodott Elomóval, kétperces büntetést kapott, ám miután visszatért a jégre, 19 másodperccel később újra kiállították. Egyik emberelőnyt sem használta ki az UTE, majd Pichler büntetésével emberhátrányba került.

A záró harmadra nem maradt sok izgalom, az első felében kihagytak egy emberelőnyt a hazaiak. Az 53. percben váratlan esemény történt, Ales Sila, az UTE kapusa védés közben sérülést szenvedett, Pleszkán József vette át a helyét. A magyar kapust megdolgoztatták az érsekújváriak, a mérkőzés hajrájában Garbacz kiállításánál több nagy védést bemutatott az emberhátrány során. Az UTE 3-0-ra nyert, utoljára 2009. október 11-én produkált kapott gól nélküli mérkőzést a lila-fehér csapat.

Szilassy Zoltán (UTE): ”Nagyon jó szellemben játszottunk, büszke vagyok minden játékosomra, mindenki fantasztikusan küzdött és játszott. Hatékonyak voltunk végig, szép gólokat lőttünk. Nagyszerű kapusteljesítmény volt, Pleszkán is nagyon jól szállt bele a meccsbe. Megyünk tovább, holnaptól már készülünk a Debrecen elleni mérkőzésre.”

Lubomir Hurtaj (Nové Zámky): ”Keményen kezdett az UTE, próbáltunk változtatni több helyen is a játékunkban, de nem sikerült megfordítani a találkozót. A 0-3 nem jó eredmény, lőhettünk volna gólokat, mert voltak helyzeteink. Ugyanakkor elégedett vagyok a csapat küzdőszellemével. A hibákat részletesen ki fogjuk elemezni, hogy legközelebb már ne kövessük el őket.”

Erste Liga, Megyeri út, 305 néző. Játékvezetők: Haszonits, Nagy, Ozsváth, Nedeljkovic.
Sila: 100% (Pleszkán: 100%)
K
Cikánek: 91,9% (Krajcovic)
Durák, Kiss, Tapio, Coleman, Elomo
1
Huba, Durco, Dubec Marek, Frolík, Faith
Lindgren, Hegyi, Dömötör, Virág Cs., Csányi
2
Kowalczyk, Siska, Podstavek, Stefanka O., Weissmann
Zalavári, Garbacz, Reiter, Tóth, Pichler
3
Baron, Hrudík, Brandis, Stefanka M., Tábi
Sommer, Hodos, Turbucz
4
Lesko, Král, Dubec Martin, Púchovsky, Bednárik
Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt
E
Hurtaj Lubomir, Udvardy Peter
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 03:49 UTE Tapio Elomo Coleman
2-0 14:57 UTE PP Elomo Kiss Tapio
3-0 23:16 UTE Tapio Coleman Elomo
37 Kapura lövések száma 31
8 Kiállításpercek 12

Az UTE–Érsekújvár képes összefoglalója

   

Az UTE–Érsekújvár góljai

   

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum