Nagy Gergőék pontot raboltak a keleti első otthonából

   

A magyar válogatott csatára a szétlövésben betalált ugyan, de ez kevés volt csapata győzelméhez.

Sebőkék, Széligék és Vas Jánosék nyertek, Vas Mártonék viszont kikaptak a Kontinentális Kupa idei második helyezettjétől Bremerhavenben. Ládayék divíziórangadót buktak, Sofronnak már csak egy meccs maradt az eltiltásából.

Az ECHL-ben a Kalamazoo Wings a Toledo Walleye csapatához látogatott. Jelenleg mintegy 22 pont a két csapat közötti különbség a hazaiak javára, ami még akkor is nagyon sok, ha figyelembe vesszük, hogy a Toledo két meccsel többet játszott. Ennek ellenére a meccs legnagyobb részében egyenrangú partnerei voltak Nagy Gergőék nevesebb ellenfelüknek. Olyannyira, hogy az első harmad derekán a vezetést is megszerezték, amit a Walleye csak jó húsz perc múlva, emberelőnyből tudott kiegyenlíteni. Jól tartotta az egált is a Kalamazoo, így jöhetett a hosszabbítás, ez volt az első olyan periódus a meccsen, amikor a hazaiak tartós fölénybe tudtak kerülni, a lőlap szerint 5-1-re nyerték ezt az öt percet. Ezt is kibekkelték azonban kapott gól nélkül a vendégek, így jöhetett a szétlövés. Nagy a második körben próbálkozott, sikerrel és bár ezzel 2-1-re vezettek, a maradék három körben az ellenfél kétszer is betalált, míg a Kalamazoo egyszer sem. Összesítésben 2-1-re nyert a Toledo, a Kalamazoo továbbra is ötödik helyen áll a keleti konferencia északi divíziójában. Nagy Gergőnek 12 pontja van 18 meccsen az ECHL-ben, csapata 9. legponterősebb játékosa, még úgy is, hogy harmadával-felével kevesebb mérkőzést játszott, mint csapattársai, hiszen csak szezon közben érkezett a csapathoz.

A finn másodosztályban a Hokki az utolsó helyezett Peliitat csapatát fogadta. Sebőkék semmit nem bíztak a véletlenre, az első fél órában két gólt lőttek szimpla, egy gólt dupla fórból, egyszer pedig egyenlő létszám mellett voltak eredményesek. Ezzel el is dőlt a mérkőzés, a vége 5-2 lett, különösen Niko Saarenpaa volt elemében, aki két gólja mellett két asszisztot is szerzett. Sebők pontot most nem csinált, a Hokki ötödik a bajnokságban.

Tízedik meccsét megnyerte Vas János csapata, a Slavia a cseh extraligában, az ellenfél az Olomouc volt, a meccset hatezernél is több néző tekintette meg. Az első harmad 1-1-es döntetlent hozott, a második játékrészben a Slavia kihasznált két emberelőnyt, így kétgólos előnyre tett szert. A harmadik harmadban hiába lőtt háromszor annyit kapura az ellenfél, a Slavia ismét kihasznált egy emberelőnyt, majd a 49. percben a végeredményt is beállította, sorozatban lőtt öt góljának köszönhetően 5-1-re nyert. Vas nem szerzett pontot, de ismét 20 percnél több jégidőt kapott. A Slavia győzelme ellenére utolsó a bajnokságban, hátránya behozhatatlannak tűnő 14 pont az utolsó előtti helyezettel szemben.

Hazai pályán nyert a Briancon a Caen ellen a Ligue Magnus-ben. Nehéz meccseket játszanak mostanában Szélig Viktorék, hiszen a Strasbourg elleni vereség után ezúttal is rommá lőtték az ellenfél kapuját, mégis csak egyetlen harmadot tudtak megnyerni, de ezúttal ennyi is elég volt. Az első harmad 1-1-re, a harmadik 2-2-re végződött, a középső játékrészt hozta 2-0-ra a Briancon, így alakult ki az 5-3-as végeredmény. Szélig pontot nem szerzett, a Briancon hetedik a bajnokságban.

Öt nappal ezelőtt 2-1-re nyert a Löwen a Fischtown ellen Frankfurtban, pénteken azonban idegenben 3-2-es vereséget szenvedtek Vas Mártonék a Kontinentális Kupa szuperdöntőjében második helyet szerző együttestől. A hazaiak szereztek vezetést, azonban a második harmad elején a Frankfurt fordított, a 29. percben Vas Márton emberelőnyös gólt szerzett. Sajnos nem tudták kihúzni a játékrészt kapott gól nélkül, 10 másodperccel a vége előtt szépített a Fischtown. Ráadásul a hazaiak az 57. percben a mindent eldöntő találatot is megszerezték, így Tim Kehler csapata pont nélkül távozott a Kontinentális Kupa idei döntőjét rendező Bremerhavenből. Ez volt Vas hatodik találata a szezonban, a Löwen riválisai többségénél egy meccsel kevesebbet játszva is negyedik helyen áll a DEL2-ben.

Letöltötte második büntetését Sofron István a hárommeccses eltiltásából, a Krefeld 5-4-re nyert Düsseldorfban.

Láday Tamásék 4-1 arányban kaptak ki divízióbeli ellenfelük, a Portland otthonában. A kapura lövések száma egyenlő volt, ám a hazaiak sokkal jobb arányban éltek a lehetőségeikkel, így a 29. percben már 4-0-t mutatott az eredményjelző. A szépítő gól a 35. percben született. Láday pontot nem szerzett, de egyetlen kapott gólnál sem volt fent a jégen. A Spokane Chiefs harmadik a WHL amerikai divíziójában a Portland mögött.

Magyar légiósok a hokivilágban, 2014/15:

Név Csapat Liga H M G A P
Fekete Dániel VEU Feldkirch INL (AUT-2.) 4. 20 8 10 18
Hári János Modo SHL (SWE-1.) 12. 39 5 11 16
Láday Tamás Spokane Chiefs WHL 3. 34 0 3 3
Nagy Gergő Chicago Wolves AHL 5. 6 0 3 3
Nagy Gergő Kalamazoo Wings ECHL 5. 18 4 8 12
Sebők Balázs Hokki Mestis (FIN-2.) 5. 34 7 18 25
Sofron István Krefeld Pinguine DEL (GER-1.) 11. 38 7 7 14
Szélig Viktor Briancon Ligue Magnus (FRA-1.) 7. 22 0 2 2
Briancon Kupa és Ligakupa (FRA) - 10 0 3 3
Vas János Slavia Praha Extraliga (CZE-1.) 14. 39 4 6 10
Vas Márton Löwen Frankfurt DEL2 (GER-2.) 4. 39 6 21 27

Jelmagyarázat: H=a légiós csapatának pillanatnyi helyezése a bajnokságban (a liga létszáma), M=mérkőzések, G=gólok, A=gólpasszok, P=pontok száma. A kapusok esetében a P a védési hatékonyságot jelöli, százalékban kifejezve. Dőlt betűs név=már nem légiós.

Cimkék: , , , , , , , , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum