Tud-e nyerni hatodik nekifutásra a címvédő?

   

Mindeddig ugyanis ötből ötször nyert a Miskolc. Címvédő és trónkövetelő újabb rangadójára kerül sor pénteken Érsekújváron.

A sorminta meglehetősen egyhangú, Borsodban minden alkalommal rendes játékidőben, Szlovákiában pedig mindig túlórában diadalmaskodott Majoross Gergely csapata. Karácsony óta nincs túl jó passzban az Érsekújvár, hiszen 3 győzelem mellett 4 vereséget gyűjtött a MOL Ligában. Viszont a szlovák harmadosztályban már lazíthatnak egy picit, ugyanis a lévaiak elleni győzelemmel egy napon a Dubnica kikapott Puhóban. Ezzel 5 meccsel az alapszakasz vége előtt behozhatatlan előnyre tett szert a Zámky, és már biztos, hogy döntőt játszhat a B csoport legjobbjával, amely emberi számítás szerint az egy évvel ezelőttiekhez hasonlóan a Humenné lesz. A döntő mérkőzéseire március 4-én, 7-én és 9-én kerül sor, a győztes számára utána jöhet az osztályozó a másodosztályért.

Nincsenek ilyen komoly logisztikai gondjai a Miskolcnak, amelynek elegendő csak a MOL Ligára koncentrálnia. Majoross Gergelynek remekül sikerült a csapat fókuszát erre a feladatra összpontosítania, ennek eredményeként jelenleg kétségkívül a Miskolc a MOL Liga legjobb formában játszó csapata. Láda Balázsék szinte már el is felejtették, milyen érzés vereséget szenvedni. Ilyen élményben legutóbb több, mint egy hónapja, december 14-én, Brassóban volt részük, azóta sorozatban 8 magabiztos győzelmet húztak be. 45 gólt szereztek és mindössze 14-et kaptak ezeken a meccseken.

nzamisDSC_0050

Érdekesség, hogy a mezőny négy legjobb gólvágója néz farkasszemet egymással. A Miskolcot erősíti a 27 gólos Dansereau és a 21 gólos Becze, őket az egyaránt 19-19 gólos Frolík és Faith követi a góllövőlistán, mindketten az Újvárt erősítik. A mezőny két kiemelkedően leggólképesebb csapata találkozik egymással, a Miskolc 150, az Érsekújvár 142 lőtt gólnál tart, a fölényükre jellemző, hogy a harmadik leggólerősebb Dab.Docler eddig 119 gólt hintett. Így aztán péntek este bízvást reménykedhetünk abban, hogy ismét sok gólt láthatunk. Reméljük, az érsekújvári szurkolók is kedvet kapnak a meccsre járáshoz, és újból az egy évvel ezelőttihez hasonlóan megtelt lelátók várják a csapatokat.

“A Miskolc az utolsó mérkőzésein fantasztikus eredményeket ért el – mondta Slavomir Chlebec. – A tengerentúli játékosok játsszák a muzsikát, ami az eredményeiken látható is. Természetesen a célkitűzés minden meccsen a siker. Mivel mi vagyunk a címvédők, ezért még nagyobb terhet viselünk a vállunkon. Maximális odafigyelésre lesz szükség ,természetesen a taktikai és a személyes fegyelmezettséget sem lehet lebecsülnünk. Sokat fog számítani hogy fogják a játékosok megvalósítani a taktikai utasításaimat, és milyen lesz a helyzet ek kihasználása. Nagyon sok múlik a kapusok teljesítményén is. A harmadik hazai meccset játsszuk a Jegesmedvék ellen. Az utolsó másodpercben is képesek a bravúrra, amint azt már nálunk bizonyították. A közönség és a közösség nagy elvárásokkal van irántunk, bízom  benne,hogy a hatodik játékosunk a közönség lesz, és ez hajtani fogja a játékosokat.”

Jó hangulatban van a csapat – áll a Miskolc előzetesében – , hiszen a szezonban először hat ponttal térhetett haza Erdélyből. “Leginkább az volt a sikerek titka – mondta Majoross Gergely vezetőedző – , hogy olyan mentális fegyelemről tettek tanúbizonyságot a srácok, amely nagyon komoly előrelépést mutat. Azt kértem tőlük, hogy bújjanak ki a bőrükből, és játszanak valami mást, mint amit hónapokat óta gyakorolunk. Nagyon lényeges volt, hogy elkerüljük a fölösleges kiállításokat, és ezért vissza kellett vennünk a számunkra egyébként eredményes fizikai hokiból, hogy minél kevesebb lehetőség legyen a kontaktok lefújására. A csapat ezt megoldotta, ezért nagyon büszke vagyok rájuk, ugyanis ez nagyon nehéz feladat. Így is kaptunk kiállítást bőven, de ezeket már remek védekezéssel és kapusteljesítménnyel oldottuk meg, elől pedig megmaradt a hatékonyságunk.

Az Érsekújvár tele van remek hokissal, így az előbb említett mentális fegyelemre nagy szükség lesz. Visszatérünk a saját stílusunkhoz, de ezt koncentráltan kell megtennünk, mert a legkisebb hibát is megbüntetik a szlovák csatárok. Nagyon fontos lesz, hogy amikor nálunk lesz a korong, olyan döntéseket kell hoznunk, amellyel nem kerülünk bajba a védekezésnél. A cél, hogy az ellenfélnek lehetőleg mindig 5 mezőnyjátékoson és egy kapuson kelljen átverekednie magát, ha gólt akar ütni.”

Érsekújvár–Miskolc 3-4

   

Hiába játszhattak 6-6 alkalommal emberelőnyben a csapatok, gól csak 5 az 5 elleni játékban született, valamint a büntetőknél.

A mérkőzés első perceiben a hazaiak akarata érvényesült, többször is veszélyeztették Duschek kapuját. Az érsekújvári nyomás a 8. percben góllá érett, Podstavek talált be a miskolci kapuba (0-1). Nem örülhettek sokáig a zöld-fehérek, fél perccel később Tóth Adrián révén egyenlítettek a Jegesmedvék (1-1). A gyors pengeváltás után záporoztak a kiállítások. Előbb Roczanov, majd Dudas ült ki a büntetőpadra fél perc eltéréssel, ám egy percig sem játszott kettős emberelőnyben a HC Nové Zámky, Faith 2+2 perces büntetést kapott magas bottal való játékért. A miskolciak sem lehettek sokáig  5-en a jégen, Cohen büntetése után 4 a 4 ellen játszottak a felek. A 15. percben 6 másodpercig játszhattak teljes létszámban a csapatok, ugyanis Frolíkot kiküldték, majd egy percre rá Dansereau és Baron kapott páros büntetést. A büntetőpadról visszatérő Frolík vezetésével még sikertelenül zárult egy hazai akció, ám néhány másodperccel később Podstavek góllal fejezte be a támadást (2-1). A harmad hajrájában is a hazaiak akarata érvényesült, az utolsó percben Caládi megszerezte a harmadik hazai gólt (3-1).

A második játékrészben a 4. percig kellett várni az első büntetéssel, ekkor Láda Balázs ült ki a büntetőpadra, két percre rá pedig Dudas. Mindkét emberhátrányt kivédekezték a miskolciak. A harmad közepén, akárcsak az első harmad elején, a hazaiak támadtak többet, viszont a 33. percben emberelőnybe kerültek a Jegesmedvék, de nem sikerült felzárkózniuk. Másfél percre rá viszont igen, nyomtak a vendégek, Dansereau lövését pedig nem védte a már fekvő Cikánek (3-2).

A záró húsz perc elején a Miskolc hajtott az egyenlítésért, ami a 44. percben Dansereau révén meg is történt (3-3). A Miskolc lendületbe került, megnyomta a következő cseréket. A 48. percben tömegjelenet alakult ki a miskolci kapu előtt, Popovics és Stefanka egyaránt 2+2 perces büntetést kapott durva játékért. A harmad közepén a vendégek 38 másodperc erejéig kettős emberelőnyben játszhattak, de Cikánek remekül védett. A kimaradt miskolci emberelőnyök után az érsekújváriak játszhattak 5 a 4 ellen, viszont a fekvő Duschek mellett nem találtak be az üres kapuba. Mivel több gól nem született a rendes játékidőben, így hosszabbítás következett.

A ráadás nyílt küzdelmet hozott, gólt viszont nem, ezért a büntetőkre maradt a döntés. A végső dudaszónál Dudas megütötte Baront egy összeszólalkozás után, előbbi 2+10, utóbbi 2 perces büntetést kapott. A rávezetéseket az érsekújváriak kezdték. Stefanka, Tóth Adrián és Chrenko kihagyta, Dansereau viszont belőtte. A harmadik körben Podstavek betalált, ám Metcalfe is. A Miskolc 4-3-ra nyert büntetőkkel, előnye 2 pontra olvadt a Dab.Doclerrel szemben.

Slavomir Chlebec, vzetőedző, Érsekújvár: “Az első harmad remek volt a részünkről. A továbbiakban aztán az ellenfelünk egyre nagyobb nyomást gyakorolt ránk. Kár a bekapott gólokért, de azt hiszem, egy ilyen csapat ellen az egy pontnak is értéke van számunkra. Főleg a miskolciak első sora játszott nagyot és végül el is döntötte a mérkőzés sorsát büntetőkkel. Azt hiszem, a közönség ezen a találkozón nagyon jól szórakozhatott a vereségünk ellenére is.”

Majoross Gergely, vezetőedző, Miskolc: “Le a kalappal az ellenfelünk előtt, amely az első harmadban nagyon jó és technikás játékkal meglepett bennünket. Csak a későbbiekben tudtunk aztán a ránk jellemző gyorsasággal és agresszivitással dominálni és vegül fordítani. Egy győztes csapatra az a jellemző, hogy eleget tud tenni a kihívásoknak. Ez ma nekünk megint sikerült. Nagyobbat tudtunk visszaütni, mint amilyet kaptunk az első harmadban.”

Erste Liga, Érsekújvár, 765 néző. Játékvezetők: Sós, Haszonits, Székely, Bedő.
Cikánek: 91,5% (Krajcovic)
K
Duschek: 91,9% (Bálizs)
Huba, Durco, Podstavek, Caladi, Chrenko
1
Boyle, Dudas, Metcalfe, Cohen, Becze
Kowalczyk, Siska, Dubec Marek, Frolík, Faith
2
Gőz, Sagert, Hajós, Dansereau, Tóth
Sucharda, Baron, Púchovsky, Stefanka O., Stefanka M.
3
Vojtkó, Dósa, Popovics, Láda B., Miskolczi
Lesko, Hrudík, Rejzek, Brandis, Klobucnik
4
Láda P., Budai, Roczanov, Ritó, Fliszár
Chlebec Slavomir, Stefanka Miroslav
E
Majoross Gergely, Eerme Mart
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 07:33 NZÁ Podstavek Durco
1-1 08:02 MIS Tóth Hajós Gőz
2-1 16:49 NZÁ Podstavek Chrenko Frolík
3-1 19:04 NZÁ Caladi Chrenko Podstavek
3-2 35:40 MIS Dansereau Tóth Hajós
3-3 43:49 MIS Dansereau Tóth Hajós
3-4 65:00 MIS GWS Metcalfe
37 Kapura lövések száma 47
22 Kiállításpercek 32

Az Érsekújvár–Miskolc videó-összefoglalója

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum