Miskolcon 8 vagy 9 meccses győzelmi széria szakad meg

   

A MOL Liga-alapszakasz első helye a tét. A Miskolc a Dab.Doclerrel csatázik, vagyis az első fogadja a másodikat. Vitathatatlanul a két legjobb formában lévő csapat találkozik a rangadón.

A MOL Liga vasárnapi teljes fordulójának rangadója a Miskolc–Dab.Docler mérkőzés lesz. A két csapat egymás elleni küzdelmeit sajátos dinamika jellemzi. A szezon elején, a két októberi dunaújvárosi találkozó a DAB-é volt. A miskolci visszavágókon azonban, november és december végén, sokkal egyértelműbb borsodi győzelem született. Ez utóbbi, december 26-i meccs volt az Acélbikák utolsó veresége, azóta sorozatban nyolc győzelmet szereztek Donald MacLean tanítványai. A Jegesmedvék veretlenségi sorozata még ennél is hosszabb és már kilenc győzelmet számlál. Két dolog tehát bizonyos: a liga két legjobb formában lévő csapata mérkőzik meg egymással és az egyik sorozat vasárnap este megszakad.

A szezon egyik legnagyobb kérdése, hogy mire lehet képes a főként a magyar játékosokból álló magra építő Dunaújváros a szezon két legerősebb sorát felvonultatni képes vendéglátók ellen. Sokak szerint éppen a meghatározó légiósok hiánya a DAB-nál okozza a legnagyobb különbséget a két csapat között, a Miskolcban még a harmadik sor csatárai is 10 pont fölött teljesítenek. A másik oldalon főként amiatt aggódnak, hogy ha a csapat ilyen ellenállhatatlan formában van januárban, mint amilyenben Majoross Gergely tanítványai, sikerül-e megőrizni ezt a játékot a playoffra is. A két csapat karaktere alapvetően különbözik, míg a Miskolc egyre-másra aratja nagy gólarányú győzelmeit, a Dab.Docler inkább brusztolós, szoros meccseket játszik, vesztett helyzetből is többször állt már talpra. Jól mutatja ezt a gólkülönbségben tapasztalható differencia is. Míg a ponttáblázaton mindössze két pont választja el egymástól a két vasárnapi ellenfelet, addig Metcalfe-ék harminccal több gólt ütöttek és majdnem hússzal kevesebbet kaptak, mint a Gröschl Tamás vezette alakulat.

A liga két éllovasának csúcsmeccsét hatalmas érdeklődés kíséri, nem véletlenül. Az alapszakaszból még hét mérkőzés van hátra, a különbség két pont, a harmadik Érsekújvár és Brassó lemaradása tíz pont. Ha tehát nagy csoda nem történik, a két csapat egymás elleni két mérkőzése dönti el, melyikük végez az élen. Jelen pillanatban ugyan a Miskolc tűnik meggyőzőbbnek, ráadásul otthon játszik, ahol mindössze kétszer tudtak nyerni ellenfelei és csak egyszer rendes játékidőben, de mint említettük, más-más stílust képviselő csapatokról van szó. A vendégek szempontjából kulcsfontosságú lehet, hogy mennyire lesz képes stabilizálni a kelleténél talán sűrűbben bizonytalankodó védelmét, míg Miskolcon a támadások pontos befejezésén múlhat majd sok minden. Az első harmad után okosabbak leszünk, ha a DAB útját tudja állni a várhatóan intenzív hazai rohamoknak az elején, lehet esélye, ha nem, úgy könnyen beleszaladhat egy újabb méretes zakóba.

Majoross Gergely (vezetőedző, Miskolc): A Dunaújváros elleni mérkőzéseket extra érzelmi töltet jellemzi. A két csapat elmúlt évekbeli rivalizálása sok eseménnyel járt, amire a játékosok és a szurkolók is egyaránt emlékeznek. Nekünk azonban a saját játékunkkal kell törődnünk. Nagyon lényeges lesz, hogy pontosak legyünk, a játékosok betartsák az előre meghatározott taktikát, és mindenki elvégezze a saját feladatát. A DAB kitűnően védekezik, rájuk kell erőltetnünk a mi fizikai hokinkat, és akkor ki tudjuk alakítani azokat a helyzeteket, amelyekből eredményesek lehetünk.

Miskolc–Dab.Docler 1-3

   

A Miskolc a fantasztikus sorozatát lezáró meccsen állva halt meg, úgy, ahogy nem fájó, végig küzdve, jól játszva. A DAB megérdemelte a győzelmet, szinte végig kiválóan koncentrált.

8, illetve 9 győzelem után ki nyer, ezáltal ki áll majd a MOL Liga élén a meccs után, ez volt a tétje e mérkőzésnek.

Jó iramú, izgalmas első harmadot produkált a MOL Liga két élcsapata. A tempó magas volt és az első 15 percben kevés hiba csúszott a játékba. A Miskolc két nagy helyzettel nyitott, de Kalnins jelezte, készen áll a csatára. A másik oldalon előbb Somogyi, majd Szepessy vehette volna be Bálizs kapuját, de a magyar válogatott kapus sem akart lemaradni a lett mögött. A Miskolc a tőle idén megszokott egész pályás agresszív letámadást nyomta, a Dab.Docler felkészült erre, jól hozta ki a korongot. Ezzel együtt is a hazaiak játszottak veszélyesebben, a vendégek viszont jól kontráztak. A viszonylag jól megjátszott 2-2 emberelőny ellenére sem esett gól 20 percig, de mindkét kapu előtt intenzív élet folyt. Ha játékban nem is mindig, de az események alakulásában a DAB akarata érvényesült,az első harmadban nem került hátrányba, ez fontos kezdő lépés volt számukra.

11 másodperc kellett a vendéggólhoz a szünet után. Gröschl maradt középen egyedül, ügyesen lőtte el a balról érkező passzt Bálizs mellett (0-1). Nagyon hamar egyenlíthetett volna a Jegesmedvék, de Kalnins nyerte a csatát egy hazai szóló végén. A Miskolc játéka keményedett, Majoross Gergely csapata megpróbálta fokozni a tempót, de a Dab.Docler nagyon határozott volt ezen az estén, nem zavarta meg mindez a vendégeket. Sőt a mérkőzés 6. emberelőnyéből már gól született, Szappanos kapott nagy keresztátadást Galanisztól, és pontosan lőtte el a korongot Bálizs felett (0-2). Nagyon egybegyúrta magát a DAB erre a meccsre, minden összeállt, a fantasztikus kapusteljesítményt határozott, jó védekezés segítette. Metcalfe és Cohen tört kapura, de Kalnins ezúttal is fogta a tuti helyzetet, nem hagyott lehetőséget a hazaiak felzárkózására a lett kapus. Ahogy egy ilyen meccsen lenni szokott, a másik oldalon egy kiválóan eltalált lövéssel gyakorlatilag eldöntötte az ellenfél a pontok sorsát, Hruby Gellért bombázott a kapu bal oldalába, ezzel a 39. percben már 0-3 állt a táblán. Még mindig maradt szépítési lehetőség, de Dansereau forintos passzát Hajós a szabadon tátongó jobb oldali kapufél helyett a palánkra lőtte. Hosszú idő után újra folyamatosan magas koncentrációval játszott a dunaújvárosi együttes, így a 3-0-s vezetéshez szükséges szerencséjét kiérdemelte.

misdab

Fotó: Bán Olivér

A harmadik harmadra a Miskolc elszántan, a DAB biztonsági játékkal érkezett. Időnként hosszú időre fel tudott állni a hazai csapat Kalnins kapuja előtt, de az egész meccses törekvés csak a 47. percben hozta meg eredményét. Ekkor emberelőnyben megszületett a hazai találat, Dudas lövésébe Becze ért bele (1-3). Sorozatban érkeztek a Jegesmedvék-akciók, a vendégek fáradtabbnak tűntek, de igyekeztek nem teljesen feladni a támadások lehetőségét. Ahogy fogyott az idő, ez egyre kevésbé sikerült. Levegőben lógott a második hazai találat, Popovics kapuvasig jutott. Még 2-3 perccel a vége előtt is veszélyes lett volna a DAB győzelmére a 2. Miskolc-gól, de ez nem jött össze. Ezen a mérkőzésen a vendégeknek állt a zászló, jól pattant számukra a korong, és az utolsó 15 perc hazai fölénye ellenére is megérdemelten vitték el mindhárom pontot.

Az eredmény azt jelenti, hogy a Miskolc 9 meccses győzelmi szériája megszakadt, a Dab.Docler viszont épp ennyiszer, tehát 9-szer nyert zsinórban. A tabellán is helyet cserélt a két csapat, hetek után ismét a DAB áll az első helyen.

Mindkét csapatot dicséret illeti a látottakért, színvonalas, szórakoztató, férfias és korrekt meccset játszottak, sok ilyenre lenne szüksége a ligának.

Ez volt a szezon legjobb, legszínvonalasabb mérkőzése

   

A Miskolc–DAB két edzője alapvetően elégedett a látottakkal.

Majoross Gergely (vezetőedző, Miskolc): Ez volt az idei MOL Liga szezon legjobb, legszínvonalasabb mérkőzése, ahol két jól szervezett csapat feszült egymásnak. A második harmadban néhány fegyelmezetlenségünket góllal büntette a DAB. Ezt követően azonban hatalmas energiákat mozgattunk meg, de fejben már nem sikerült váltanunk, ezért hagytunk ki rengeteg helyzetet. Büszke vagyok a csapat teljesítményére a mérkőzés második felében, a hibákból pedig tanulnunk kell.

Donald Maclean (vezetőedző, Dab.Docler): Az első két harmadban jól játszottunk, előnyt is szereztünk. A harmadikban beszorultunk, itt szükség volt Kalnins remek teljesítményére, és időnként szerencsénk is volt. Jó érzés hosszú hetek után ismét az első helyen állni.

MOL Liga, Miskolci Jégcsarnok, 1280 néző. Játékvezetők: Gangel, Haszonits, Kis-király, Pálkövi.
Bálizs: 90,6% (Duschek)
K
Kalnins: 97,4% (Sevela)
Boyle, Dudas, Metcalfe, Cohen, Becze
1
Pozsgai, Hüffner, Galanisz, Azari, Szappanos
Gőz, Sagert, Hajós, Tóth, Dansereau
2
Martine, Mestyán, Eskelinen, Gröschl, Peterdi
Vojtkó, Dósa, Popovics, Láda B., Miskolczi
3
Hruby, Nagy R., Somogyi, Szepessy M., Papp
Szilágyi, Láda P., Roczanov, Ritó, Fliszár
4
Erdélyi, Pavuk, Magosi, Léránt
Majoross Gergely, Eerme Mart
E
MacLean Donald
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 20:11 DAB Gröschl Peterdi Eskelinen
0-2 27:14 DAB PP Szappanos Galanisz Azari
0-3 38:39 DAB Hruby Azari Szappanos
1-3 46:32 MIS PP Becze Dudas Boyle
39 Kapura lövések száma 32
10 Kiállításpercek 12

A Miskolc–DAB képes összefoglalója

   

A Miskolc–DAB videó-összefoglalója

   

Cimkék: , ,

Összes (110)

Utolsó hozzászólások

 1. andrE
    #105
  andrE,   

  @Miskolcifan: és úgy, hogy még nekünk se teljes a légiós keret. Például Vojtkó Matyi mellé el tudnék képzelni egy stabil, támadásban is veszélyes kanadai állatot a 3. sorba :)

 2. moszkvicsslusszkulcs
    #106
  moszkvicsslusszkulcs,   

  @andrE: ...akinek "W"-vel kezdődik a neve:)))

 3.   #107
  Miskolcifan,   

  @moszkvicsslusszkulcs: Már elkelt sajnos :( Most Lovecchiot raktam fel a kivánságlistámra :D

 4. fermentator
    #108
  fermentator,   

  @Isti1974: Bátraké a szerencse. Hogy egy közhellyel éljek...
  ;)

 5. eszel
    #110
  eszel59,   

  @Miskolcifan, @moszkvicsslusszkulcs: Minap korizgatott itt egy srác arany sisakban,akinek a családneve W-vel kezdődik... :)

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
október 23., vasárnap
EBJL 10:45 ZESAVS 0-10VÉGE
EBYSL 11:30 HCIAVS 3-8VÉGE
EBJL 12:40 OHCDMJ 2-0VÉGE
EBJL 13:30 RBSVAS 9-0VÉGE
EBYSL 13:45 OLLMAC 1-4VÉGE
EBJL 14:00 KACETO 3-2VÉGE
EBJL 14:00 MARHKB 5-2VÉGE
KK 14:30 JESGAL 3-2 HVÉGE
MOL 17:00 SCCBRA 0-3VÉGE
EBYSL 17:30 SLLHKB 2-1 HVÉGE
EBJL 18:00 VICUTE 3-8VÉGE
KK 18:00 TYCMIS 5-2VÉGE
október 24., hétfő
MOL 18:00 UTETIT 2-3 HVÉGE
  • M4 SPORT
EBEL 19:15 AVSHCI 3-4VÉGE
október 25., kedd
U18 18:40 AVSSCC 6-1VÉGE
október 26., szerda
CEHC   AVSOHC 
NHL 01:00 PITFLA 
  • SPÍLER TV
NHL 04:00 NYIMIN 
  • SPÍLER TV
U18 17:00 ETOVAS 
EBYSL 17:40 VASEHL 
U18 18:40 KMHUTE 
EBJL 19:00 MACDMJ 
U18 19:00 TVSSCC 
EBEL 19:15 ZNOAVS 
MK 20:40 HKBDHK 
október 27., csütörtök
NHL 01:00 NYIMTL 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 ANAWSH 
  • SPÍLER TV
U18 16:30 PEFKMH 
MOL 17:00 SCCDAB 
MOL 17:30 BRATIT 
EBYSL 18:00 AVSOLL 
U18 18:30 SCCMIS 
október 28., péntek
NHL 01:30 MTLTBL 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 LAKNSH 
  • SPÍLER TV
MOL 17:00 GALDAB 
MOL 18:00 BEOMAC 
MOL 18:00 UTEDHK 
U20 18:00 ZEGAVS 
MOL 18:30 MISFTC 
U18 18:30 SCCDHK 
EBEL 19:15 AVSKAC 
október 29., szombat
EBYSL   DMJSLL 
U18   MACETO 
NHL 01:30 NJDCHI 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 NYIMIN 
  • SPÍLER TV
EBYSL 15:25 VSVVAS 
U18 15:40 KMHAVS 
SVK3 16:10 KMHHUM 
MOL 17:00 GALTIT 
EBYSL 17:10 ZNOMAC 
EBYSL 17:30 HCIHKB 
U18 18:40 UTEVAS 
október 30., vasárnap
EBJL   DMJETO 
EBYSL   DMJSLL 
EBYSL   HDJVAS 
U18   MACVAS 
NHL 01:00 MTLTML 
  • SPÍLER TV
NHL 04:00 ANAWSH 
  • SPÍLER TV
EBYSL 11:30 EHLHKB 
EBYSL 13:00 HCIMAC 
MOL 17:00 DHKMIS 
MOL 17:00 SCCTIT 
EBEL 17:30 VSVAVS 
MOL 17:30 BRADAB 
MOL 18:00 BEOUTE 
MOL 18:00 FTCMAC 
U18 18:40 UTEAVS 
november 1., kedd
SVK3 13:40 KMHLMI 
7NH7 17:00 HUNCAN 
   H I R D E T É S
   H I R D E T É S
Partnerünk