Megtesszük, ami tőlünk telik

   

A Debrecen saját kezében tartja a sorsát, a biztos rájátszásba kerüléshez nem kell más, mint a hátralevő 7 mérkőzésen legalább 7 pontot szereznie.

A jelenleg rájátszást nem érő helyen állók közül a HSC Csíkszereda már nem érheti utol az újonccsapatot, a Ferencváros pedig 7 meccsel, 21 megszerezhető ponttal a vége előtt 14 pont és rosszabb egymás elleni eredmény hátrányban van. Ha tehát Ladányiék szeretnék rövidre zárni a történetet, akkor a 7-ből igyekeznek minél többet megszerezni erdélyi túrájukon. Szombat délután viszonylag kellemes ellenfelet kapnak az első lépés megtételéhez, a szoros meccsek tömkelegét elbukó HSC Csíkszereda ellen kell játszaniuk a Vákár Lajos-jégcsarnokban.

HSCDHK

Fotó: Pál Zoltán

Éppen a sok utolsó harmadban szorosan elbukott meccs miatt a HSC sorsa megpecsételődni látszik. Matematikai esélye ugyan még van a rájátszásra, de erre más egyetlen fogadóirodában sem vennének fel fogadásokat. 8 meccsel a vége előtt 20 pont a hátránya a még éppen továbbjutást érő helyen álló újpestiekkel szemben, ami azt jelenti, hogy ha szombaton a Brassóban játszó UTE akár csak egyetlen ponttal többet szerez, mint a csíkiak a Debrecen ellen, akkor a HSC február 1-jén befejezi az idei MOL Liga-szezont, és készülhet a román bajnoki helyosztókra, amelyet március végén kell majd lejátszania. A közbenső majdnem két hónap hasznos eltöltése minden bizonnyal komoly fejtörést okoz majd a klubvezetőknek. Azonban a HSC-nek mindenképpen van egy komoly feladata, tisztességgel, becsülettel kell befejeznie a szezont, bármikor is ér az véget a számára. Az utóbbi mérkőzéseken rendre ennek megfelelően játszik Christer Dreberg csapata.

A romániai sporttévé és a román bajnoki forduló miatt  kora délután kerül sor az összecsapásra, magyar idő szerint fél 3-kor dobják be a pakkot. Mivel a HSC meccse után Progym–Galati rangadóra kerül sor a román bajnokságban, elképzelhető, hogy sok gyergyói szurkoló is megnézi majd a HSC–DHK találkozót.

“Megyünk előre – nyilatkozta Christer Dreberg, a HSC svéd trénere. – Nem gondolkodunk azon, hogy mi lesz később. A legfontosabb feladat mindig a következő mérkőzés, jelen esetben a szombati, a Debrecen elleni. És így szép sorjában. Megint kiesett egy hátvédünk, ezúttal Bors Huba, de már megszoktuk, hogy ebben az idényben szűkösebb kerettel kellett nekivágjunk a mérkőzéseknek. Matematikailag ugyan még van esélyünk, de mostantól a becsületünkért is kell játszanunk.”

“Nehéz hétvége elé nézünk, szombaton és vasárnap egyaránt kemény mérkőzés vár ránk – mondta Jevgenyij Muhin, a Debrecen edzője. – A Brassó képzett, kiváló erőkből álló csapat, a Csíkszereda pedig otthon mindig képes a meglepetésre. Mindenképpen pontot, pontokat kell szereznünk, de nagyon nehéz dolgunk lesz. Megtesszük, ami tőlünk telik.”

HSC Csíkszereda–Debrecen 1-4

   

A debreceniek a második harmad végén döntötték el a három pont sorsát. A csíkszeredaiak megnyerték a harmadik harmadot.

A mérkőzést jól kezdte a HSC, viszont a 3. percben váratlanul emberhátrányba került, miután Gecse Hugót kiküldték. A lehetőséggel élt a Debrecen, Hári talált be közelről Raitums kapujába (0-1). Nem sokkal később Sijkát kiállították, a csíkszeredaiak támadtak, eredménytelenül. A 8. percben elcserélték magukat a debreceniek, majd 37 másodperccel később Kaszkovot büntették durva játékért, így majdnem másfél percen át kettős emberelőnyben játszhatott a HSC, ám nem éltek a lehetőségekkel. A harmad közepén kimaradt egy debreceni emberelőny, majd a játékrész hátralévő részében sok hibával tarkított játék folyt.

A második harmad elején kihagyott egy emberelőnyt a Debrecen, majd gyenge iramú játék zajlott. A 35. percben viszont Ladányi Balázs villant egyet, becselezte magát a kapu elé, majd bevágta a korongot (0-2). 49 másodperccel később Kaszkov ment át könnyedén a HSC védelmén, akcióját góllal fejezte be (0-3). A játékrész utolsó előtti percben megszületett a negyedik vendéggól, Berta Ákos zárt sikerrel egy debreceni akciót (0-4).

A záró húsz percben sem vezettek sok veszélyes támadást a csapatok, viszont sok tilos felszabadítást ütöttek. A 47. percben Tranca előtt adódott a legnagyobb lehetőség, de nem lőtte be a korongot a fekvő Borogyin mellett. Két perccel később megszületett a szépítőgól, Farkas Tamás talált be a debreceni kapuba (1-4). A gól után aktívabbá vált mindkét csapat játéka, viszont több találat nem esett. A Debrecen 4-1-re nyert, a HSC gyakorlatilag elbúcsúzott a rájátszástól, hátránya 20 pont a 6. helyhez képest és már csak 7 mérkőzése van hátra.

Christer Dreberg (vezetőedző, HSC Csíkszereda): “Az első két harmadban nagyon rosszul játszottunk. A harmadikban valamelyest sikerült javulnunk, de ez is kevés volt. Az Újpest ellen minden szinten jobb játékot kell mutassunk.”

Jevgenyij Muhin (vezetőedző, Debreceni HK): “Mindkét csapat előtt több jó lehetőség adódott. Mi ezekkel sokkal jobban tudtunk gazdálkodni és ennek köszönhetően megnyertük a mérkőzését. Sok hiba is volt ezen a meccsen, ezeket holnapra ki kell javítanunk.”

MOL Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 800 néző. Játékvezetők: Lascar, Butucel, Csata, Mathe.
Raitums: 85,2% (Ruczuj)
K
Borogyin: 96,0% (Tőke)
Spady, Nagy, Salonen, Sátek, Molnár Zs.
1
Jemeljanov, Csíki, Ladányi, Hári, Könczei
Salló, Papp, Heffernan, Tranca, Farkas
2
Szagyikov, Voronov, Berta, Kaszkov, Sijka
Gecse, Bíró O., Mihály, Bíró G., Bíró M.
3
Prakab, Tőkési, Kuriljuk, Dancsfalvi, Vaszjunyin
Molnár Z., Geréb, Rokaly
4
Wéber, Okos, Barabás
Dreberg Christer, Gál Sándor
E
Muhin Jevgenyij, Razov Igor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 03:25 DHK PP Hári Kuriljuk Kaszkov
0-2 34:11 DHK Ladányi Berta
0-3 35:00 DHK Kaszkov Jemeljanov
0-4 38:50 DHK Berta Csíki Könczei
1-4 48:20 SCC Farkas
25 Kapura lövések száma 27
20 Kiállításpercek 8

A HSC–Debrecen góljai

   

Cimkék: , ,

Összes (44)

Utolsó hozzászólások

 1.   #39
  Alp,   

  @Wow: Elbeszélünk egymás mellett, sebaj. Még egyszer megpróbálom, hátha meg lehet érteni.:(
  Nem állítottam, hogy az önbizalom hiánya a bekiabálások eredménye lenne. Azt mondtam, hogy ez nem tesz jót egy felkészítetlen játékosnak. Máskülönben ez a siker hiányából fakadhat. Ez nem betegség, ez a felkészülés hiánya. Kezelni csak azt lehet, ami van. Ami nincs, azt lehetetlen.
  A régi idők hokiját elosztani, hasonlítgatni a maihoz 2015-ben badarság, akkor más világ volt, most más van. Tipikusan az alma, meg a körte esete, annyi a hasonlóság ebben, hogy gyümölcs mind a kettő.
  Olyan nehéz megérteni, hogy ez a csapat nem volt, nincs felkészítve erre a szintre?
  Akkor fogják komolyan venni a játékosok a felkészítéseket, amikor a MESTER megy előttük, példát mutat, tanít, számon kér, dolgozik, következetes, kapcsolatot teremt, kommunikál velük.
  Fogat összeszorítani, szívből játszani akkor lehet, amennyiben fizikálisan, technikailag, taktikailag, mentálisan közel vagy az ellenfelekhez.
  A fiúk többsége azért nem furikázik 5-ös, 7-es BMW-kel, nem építkeznek, nem külföldön nyaralnak, sokan máról-holnapra élnek.
  Az alázat, a kitartás a tudásból származik, amivel idén hadilábon állunk.
  Ezek a haloványok is emberek, többüket más csapatok megkerestek, de ők nemet mondtak a felkéréseknek másokkal ellentétben.
  A Steaua egész nyáron edzett Karcfalván, és amennyiben fel lett volna készítve a csapat, meg lehetett volna fogni a grabancukat.
  Abban az időben lehetett a testi fenyítéseket, a lelki terrort, kiabálásokat alkalmazni, ma már ezeket sem lehet. Az régen volt, elmúlt, most már a XXI. században élünk, a többsége civilizáltan.
  Sajnos mennem kell, hívott az unokám, én következek a déli mese felolvasásában.:)

 2. Wow
    #40
  Wow,   

  Agyon lovaglód ezt a felkészületlen témát. Az önbizalom hiány igenis sikeresen kezeli a mai orvostudomány(pszichológia, nézz utána).
  El kell osztani, és szükség van rá, mint etalon mint jelen esetben követendő példa.
  A tavaly sem voltak felkészítve? Elméleted szerint G Sanyi a legjobb edző a ligában. A play offhoz egy kis komolyság hiányzott, idén, több rendbe bebizonyítottuk méltó ellenfelei voltunk ellenfeleinknek.
  Nem 5-7-es de nagy részük hármassal:). A fiuk jó részének nincsenek anyagi gondjai. És nem a fizetése miatt.
  A lelkesedés diktálja az iramot, de a kitartás éri el a célt."A lélekben ötvenszer annyi kitartás van, mint az izmokban."
  Mark Twain
  Trancan kívül másnak nem volt konkrét ajánlata(jobb). Borsnak ha meg lett volna az értéségié(ami időközben meg lett)ment volna Debrecenbe.
  A Steaua aug-20 10 emberrel volt Karcfalván, addig ugyanennyi ember Forbanon volt 2 hetet) az első meccset velük is nyertük (6-1 29.08.2014),ra 20 napra 3-1-rol kapunk ki 6-5 re. Ugyanúgy mint Brassóval, egyébként nyerünk első meccsen 2-1 re majd a következő meccsen 2-1 rol kikapunk 4-3 ra tehát jobban fel voltunk készülve eleinte csak időközben elfeledtük.
  Oh azok a régi szép idők.

 3.   #41
  Alp,   

  Sajnos ebben a korban veszélyes a lovaglás, ha leesek, akkor annyi, ezért csak beszélgetni szoktam. „A lélekben ötvenszer annyi kitartás van, mint az izmokban." - idézed és magyarázod. Akkor most jön az én hülye agyam. Mivel az izmokban októbertől nincs semmi (a többi csapathoz képest), akkor mennyi van a lelkekben? 0 x 50 = 50 valakiknél, de nálam nem. Az affin geometriában mely egyenesek számítanak párhuzamosnak? A válasz egyszerű, amelyek végtelen távoli pontban metszik egymást. Ezt a szemléletet tükrözi a mi -egymás mellett elbeszélünk- diskurzusunk is, azaz: „A párhuzamosak a végtelenben találkoznak.” Ezzel sem lenne semmi probléma, de nem érek már rá. Ne haragudjá’ meg, de a többire nem is reagálok, mennem kell köpködni, anyázni. Nyumpiiiiiiiiiiiiiiiii, Güzűűűűűűűűűűűűűű, Edeeeeeeeeeeee, Daniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii, Kutyáááááááááááááááááááááááááák, Gógaaaaaaaaaaaaaaa (ja ő má’ nincs, de akkor is), ….:)

 4.   #42
  demeter_attila,   

  @Wow, @Alp: Sziasztok! Ha gondoljátok, találkozhatunk egy eszmecserére egy tea mellett valamelyik nap, ha van rá igényetek és/vagy kedvetek. Meg vagyok győződve affelől, hogy van közös ismerősünk akitől a telefonszámomat el lehet kérni. Köszönöm.

 5.   #43
  Alp,   

  Mivel sorjában válaszoltál, megpróbálkozom a viszontválaszokkal.:)
  1. mondatodra válaszoltam fentebb.
  2-3. mondataidra szintén válaszoltam fentebb.
  4. mondatodra: akkor hasonló cipőben jártunk, más volt a csapat szerkezeti felépítése.
  5. mondatodra: nem állítottam vele kapcsolatosan semmit.
  6. mondatod első felére: ott még voltak más problémák is.
  6. mondatod második felére: egyetértek.
  7. mondatodra: nem egynek nincs autója, a többségnek eléggé idős korú.
  8. mondatodra: igazad van, jól jön a szülői segítség.
  9. mondatodra: egyetértek.
  10-11. mondatodra válaszoltam fentebb.
  12. mondatodra: dehogynem, nem is kevésnek.
  13. mondatodra: Huba is nemet mondott, igen.
  14. mondatod első felére: erről korábban beszéltem, második-harmadik-negyedik felére: láttam a meccseket.
  15. mondatodra: akkor még valamelyest érvényesült a nyári alapozás, azok első, bevezető mérkőzések voltak.
  16. mondatodra: én nem sírom vissza azokat.:(

 6.   #44
  Alp,   

  @demeter_attila: Valamelyik percen összefuthatunk, bár én már leírtam itt nagyjából mindent. E-mail címemet odaadják a blog szerkesztők, ha úgy gondolod.:)

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
október 26., szerda
U18 17:00 ETOVAS 6-2VÉGE
EBYSL 17:40 VASEHL 5-8VÉGE
CEHC 18:30 AVSOHC 6-0VÉGE
EBEL 18:30 ZNOAVS 3-2VÉGE
EBJL 19:00 MACDMJ 2-1VÉGE
U18 19:00 TVSSCC 1-14VÉGE
U18 19:40 KMHUTE 1-8VÉGE
MK 20:40 HKBDHK 3-7VÉGE
október 27., csütörtök
U18 16:30 PEFKMH 1-2VÉGE
MOL 17:00 SCCDAB 2-4VÉGE
MOL 17:30 BRATIT 2-4VÉGE
EBYSL 18:00 AVSOLL 6-1VÉGE
U18 18:30 SCCMIS 2-0VÉGE
október 28., péntek
MOL 17:00 GALDAB 4-3 HVÉGE
ROM 17:30 SSTBRA 1-15VÉGE
MOL 18:00 BEOMAC 3-4VÉGE
  • Arena Sport 4
MOL 18:00 UTEDHK 3-5VÉGE
U20 18:00 ZEGAVS 2-14VÉGE
MOL 18:30 MISFTC 3-2 HVÉGE
U18 18:30 SCCDHK 4-2VÉGE
EBEL 19:15 AVSKAC 2-1VÉGE
  • M4 SPORT
október 29., szombat
NHL 01:30 NJDCHI 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 NYIMIN 
  • SPÍLER TV
ROM 10:30 SSTBRA 
EBYSL 15:25 VSVVAS 
U18 15:40 KMHAVS 
U18 16:00 MACETO 
SVK3 16:10 KMHHUM 
EBYSL 17:00 DMJSLL 
MOL 17:00 GALTIT 
EBYSL 17:10 ZNOMAC 
EBYSL 17:30 HCIHKB 
U18 18:40 UTEVAS 
október 30., vasárnap
EBYSL   HDJVAS 
NHL 01:00 MTLTML 
  • SPÍLER TV
NHL 04:00 ANAWSH 
  • SPÍLER TV
EBYSL 11:30 EHLHKB 
EBYSL 11:45 DMJSLL 
EBYSL 13:00 HCIMAC 
EBJL 14:40 DMJETO 
MOL 17:00 DHKMIS 
MOL 17:00 SCCTIT 
EBEL 17:30 VSVAVS 
MOL 17:30 BRADAB 
U18 17:50 MACVAS 
MOL 18:00 BEOUTE 
MOL 18:00 FTCMAC 
U18 18:40 UTEAVS 
november 1., kedd
SVK3 13:40 KMHLMI 
7NH7 17:00 HUNCAN 
november 3., csütörtök
U20 15:00 HUNSLO 
EIHC 15:30 AUTITA 
U16 18:00 HUNSLO 
EIHC 19:00 HUNPOL 
U18 19:10 HUNITA 
november 4., péntek
U16 14:40 HUNITA 
NŐI 15:00 FRADEN 
EIHC 15:30 ITAKOR 
NŐI 18:10 HUNNOR 
EIHC 19:00 POLDEN 
U20 19:00 HUNITA 
U18 19:10 HUNAUT 
   H I R D E T É S
   H I R D E T É S
Partnerünk